Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • molnartibor

    tag

    válasz Andras6800 #52661 üzenetére

    Egyet értek, de ezt nem ebben a fórumban tudjuk megváltoztatni / feloldani hanem majd a szavazófülkénél. Addig a legjobb amit tehet az ember hogy alkalmazkodik néha hőbörög. Amint már írtam korábban meglátjuk hogy alakul aszabályzás és annak megfelelően kell dönteni. MOST úgy néz ki, hogy van 10 év felkészülni, de ez akár már holnap is változhat.

    Majd akkor kell számolgatni amikor látjuk, hogy mi merre inverter csere + akkumulátor. Én már csak az ellátás biztonsága miatt is hajolk egy inverter cserére a szaldó végén 5-10-15kWh akkuval és ha ilyen semmitérő árat adnak még majd a betermelt áramért akkor a viszwatt is be lesz kapcsolva.

    Tájolással nekem szerencse/balszerencém volt mert a 3 tájolása a tetőmnek ÉK DNY és ÉNY ezekből azÉK és DNY tető lett telerakva. (A dőlésszög szerencsére itt segít 16° bár télen emiatt meg kevesebbet termelek)

    #52662 No offense, szerintem nem is a napit kellene megtermelned/elraktároznod akkuba hanem csak éjszakát, ott meg ütemzetett programozott fogyasztásokkal ki lehet mozogni. A fűtést mondjuk nagy valószínűséggel pont nem (éjszaka), de ahol már hőszivattyúra terveztek ott általában van H tarifa is, ha meg nincs akkor ez ilyen ott fizetned kell.

    De az évben 8 hónapban bruttóban is tudsz 100% önellátást csinálni okos tervezéssel és minimális akkuval (nálam még lehet több hónapot is ahogy nézegetem a fogyaszást termelést napi szinten).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák