Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kardkovacsi

    senior tag

    válasz gorbep #50902 üzenetére

    és még ha megy is akkor is jöhetnek érdekes problémák.

    2003-ban épp az akkori Westelnek dolgoztunk (vagyis nekik voltunk eladva mint szoftver fejlesztők), kint a Határ úti torony lábában. Vannak ott irodák, elég sok mérnök dolgozott arrafelé, meg az egész hálózat üzemeltetés is akkor még ott volt, illetve több MSC is. Gyakorlatilag azon ment keresztül az egész Westel hálózatának a 70-80%-a.

    Nyár, jó kis 30 fok, jött valami nyomi traktoros és eltépte az egész telephely betápját. No problem, van egy jó kis dízel generátor beröffenteték. Ment is szépen, csak épp az uralkodó szélirány a meleg fütjét szépen visszafújta pont a tőlmelegedés érzékelőjére ezért az a nyomorult 5 percenként leállt. Ugye akkoriban egy-egy MSC még 40-50 m2-es helyiségben ült, rengeteg cucc, jó sok hőtermeléssel.

    Hát én azóta se láttam annyi öltönyös figurát ijedt tekintettel körbe körbe szaladgálni meg telefonálni. Végül valahogy megúszták, ventilátorral hűtötték az érzékelőt és este 6-ig kibírta valahogy utána meg hidegebb lett kint is. Azt kell tudni a szolgáltatóknak kötelezettségük van, hogy a halózat pár óránál többet nem esik ki per év különben nagy bünti van.

    Pár hónapra rá, nagy fejlesztés. Még egy külön betáp, hoztak két a sivatagba szánt dízel generátort, meg leraktak egy több ezer literes tartályt a föld alá.

Új hozzászólás Aktív témák