- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
-
PROHARDVER!
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - Korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Új hozzászólás Aktív témák
-
akaszajanos
tag
Sziasztok,
Egy érdekes jelenség ütötte fel a fejét nálam: van egy 5G routerem (a ZTE, amit amúgy a Yettel is ad, de független és saját), amit egy ideje már használok. Bár nálunk csak 4G van, de a modernizáció már hozzánk is elért, így a 200 megabit is megvan esetenként.
De a streaming, valamint a YouTube szenved. Például most is, hiába van rendben minden, a YT alig akad betölteni 1440p-ben, miközben a Speedtest szerint simán van 100 megabit a net aktuális sebessége (vasárnap délután inkább ez a jellemző, gondolom, sokan nyúzzák). Az AppleTV+ ugyanez. Minden más, a böngészés és miegyebek villámgyors, mint mindig.
Mi lehet az oka? Több eszközön is ellenőriztem, a MacBookom vezetékesen csatlakozik (Cat6, gigabites, bizonyítottan jó átalakítóval), de az iPad is ezt csinálja wifin keresztül.
Meglepne, ha a 100 megabit nem lenne elég 1440p-s videókhoz, vagy egy 4K-s streamhez. Korábban ennél sokkal rosszabb értékekkel is szépen ment.
[ Szerkesztve ]
M1 MacBook Air / iPad Air M1 2022 Celluar /iPhone 13 Mini / Watch 7 45 mm / AirPods Pro 2 (USB-C)
-
akaszajanos
tag
válasz sfdrakex #104471 üzenetére
Román és szlovák szerverrel is ugyanazt az eredményt kapom.
#104472martonl – igen, tudom (magam is írtam róla cikkeket az egyik nagy lapba ), de semmi ilyesmi nincs a gépemen, már legalább 5 éve. Próbáltam az alapértelmezett Safari mellett a Chrome-ot és az Edge-et is, de sajnos ugyanaz. Ezért sem értem, mégis mi lehet az, ami miatt ennyire köhög a dolog.
(Még ránézek majd a windowsos gépemen, csak az vagy egy hónapja nincs már összedugva. )M1 MacBook Air / iPad Air M1 2022 Celluar /iPhone 13 Mini / Watch 7 45 mm / AirPods Pro 2 (USB-C)
-
akaszajanos
tag
válasz juve600 #105330 üzenetére
Én speciel nem. Főleg, hogy épp a politika akarja mindenhová bedugni az orrát – és hát, lássuk be, nem csak akarja. Rohadt idegesítő már, viszont a Yettelből történő kiszállás örömteli. Semmi keresnivalójuk nincs a piacon, nem is tudják, mit kezdjenek vele. Így hát rombolnak, mert máshoz nem értenek. Nézd meg, hogy a DIGI és a Voda topikban milyen irtózatosan sok a panasz. Régen is volt, de messze nem ennyi.
M1 MacBook Air / iPad Air M1 2022 Celluar /iPhone 13 Mini / Watch 7 45 mm / AirPods Pro 2 (USB-C)
-
akaszajanos
tag
Haló,
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Van egy olyan ZTE routerem, amit a Yettel is, ad, csak független. Eddig csak 4G-s helyen tudtam használni egy flottás kártyával, ott hozta is a 200 megabites értékeket, most viszont olyan helyen vagyok már, ahol van 5G is, méghozzá kiváló térerővel.
Az iPademben hasít is, de ha átrakom a kártyát a ZTE-be, nem is csatlakozik fel 5G-re, és nem is regisztrál fel.
Van valami megoldás erre? Már igyekeztem végignyomkodni a router beállításait a weben.M1 MacBook Air / iPad Air M1 2022 Celluar /iPhone 13 Mini / Watch 7 45 mm / AirPods Pro 2 (USB-C)
-
akaszajanos
tag
válasz 4Grider #105720 üzenetére
A 4G-re felregisztrál, csak az itt elég gyenge, ezért szeretnék 5G-t.
Mivel ez flottásként alapvetően hívásra képes kártya, az APN is online, ezt a router ügyesen beállította magának. (Ha NET-re állítom, hibára fut.)
Viszont megfogadtam a tanácsod, kapott egy gyári visszaállítást az egész. Indulás után magától elvégzett mindent, fel is csatlakozott 5G-re, és mértem is azt, amit ugyanott az iPaddel korábban.
Majd visszaállt 4G-re 1-2 perc után, és most újból nem tudom visszarakni az 5G-re. Ismétlem, az iPad szerint a térerő maximális 5G-n, a lefedettségi térkép szerint is teljesen oké itt minden.
Ennek ellenére már mozgattam is a lakásban a routert, hátha...
#105721donjohnson tény, hardveraprós, de olyan embertől vettem, aki már nagyon sok különféle hálózati cuccot értékesített itt, és eddig egyetlen panasz sem volt rá a visszajelzések alapján. És nincs is letiltva, mert megy 4G-n hónapok óta, csak az új helyen most pont nagyon gyenge már a 4G, és kéne az 5G.[ Szerkesztve ]
-
akaszajanos
tag
Köszi mindenkinek!
Úgy tűnik, csak be kellett melegednie kicsit a routernek (persze csak viccelek ezzel), de most már LTE+ és 5G között mozog. A felirat mondjuk nem számít sokat, így is 4-600 megabit közötti értékeket dob a Speedtest, bármit is mutat épp.Hogy ne triggereljen a dolog, már ki is kapcsoltam a ledeket rajta.
A lakás amúgy tetőtéren van, és azért álltam értetlenül a dolog előtt, mert az egyébként érzékeny iPad maximális térerőt mutatott 5G-n, bármerre sétálgattam vele épp a szobák között. Pedig kifejezetten érzékeny az antennája, mindig jól mutatja az állapotsávban, hogy mennyire gyengül a jel... ritkán mutat 5G-n ilyen stabilat.
Az antenna sajnos nehezen kivitelezhető, mert nincs terasz sem, csak igen jól záró Velux tetőtéri ablakok, így egyedül a laposkábel lenne megoldás, valamilyen kiragasztható antennával (talán a Nokia volt ilyen a korábbi yetteles időkből, mármint, mintha azt adták volna egy ilyen antennával).
Na mindegy, csak attól ijedtem meg, hogy valamiért le van tiltva a routeres 5G a kártyán. Szerencsére nem. BÚÉK.M1 MacBook Air / iPad Air M1 2022 Celluar /iPhone 13 Mini / Watch 7 45 mm / AirPods Pro 2 (USB-C)
-
akaszajanos
tag
Érdekesség: miután került hozzám egy PS5, amire letöltöttem minden frissítést és 2-3 játékot (valamivel több mint 300 giga pár nap alatt), a Yettel egyszerűen lekorlátozott.
Azt hittem, ennél nagyobb a tűréshatár, és TB körül jön a lassítás, meg a többi. Így a fordulónap óta (március 10.) úgy 500 giga ment el összesen.
Az eddig stabilan 5-600 megabites letöltés ma reggelre minden esetben megáll 100 megabit körül, nagyon feltűnően pont ott. A ping változatlan, a jelerősség is tökéletes, a ZTE router egy millimétert nem mozdult el.
Nem szidom őket, valahol megértem, meg ez is használható. Csak nem számítottam arra, hogy ilyen gyorsan megvágnak.M1 MacBook Air / iPad Air M1 2022 Celluar /iPhone 13 Mini / Watch 7 45 mm / AirPods Pro 2 (USB-C)
-
akaszajanos
tag
válasz 4Grider #107931 üzenetére
Vállalati flotta, nem OtthonNet, de egy ugyanolyan független ZTE 5G routerben van, mint amit a Yettel is adna. (Mármint, tényleg céges, nem én rendeltem valami flottából.)
Alapvetően nem okolom őket ezért, nem is használhatatlan így, egyedül a tájékoztatás hiánya fura nekem. Írhatnának egy SMS-t, vagy ilyenek, hogy azért mindennek van határa, úgyhogy X-ig lekorlátozunk Y megabit/s sebességre.
[ Szerkesztve ]
-
akaszajanos
tag
Kértétek, hogy jelezzem, így megteszem: a Yettel elsejével törölte nálam a "túlhasználat" miatti sebességlimitet, így már újra jön az 5-600 megabit stabilan, nem korlátoz le 100-nál.
Ez azért is érdekes, mert a fordulónap április 10. lenne, tehát nem a számlázási ciklust nézik.
[ Szerkesztve ]
-
akaszajanos
tag
válasz donjohnson #108153 üzenetére
De, látom a Yettel appban és a szerződés nálam lévő példányán is, hogy korlátlan a belföldi adatkeret.
Egyszerűen nem tetszett a Yettelnek, hogy egy új PS miatt hirtelen sokszáz GB adatot forgalmaztam le, ezért egy időre korlátoztak. (Amit meg is tudok érteni – csak érdekességként osztottam meg, mert gyakran felmerül itt, hogy mit csinál a Yettel a gyakorlatban, ha valaki eléggé elszabadul korlátlan csomaggal.)
A 100 megabites letöltés egyébként kifejezetten méltányos, mert bőven tökéletes még az a sebesség is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
- LG OLED55C12LA 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest