- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- Hobby elektronika
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
H-Zol
senior tag
válasz ncc1701 #11793 üzenetére
Semmi gond én is több olajat használok , láncfűrész, fűkasza , permetező , ilyen adagolós , olajat használok de egy kicsit többet szoktam bele nyomni , had kenje
Én meg a kétütemű Trabantos korszakban nőttem fel !!Olyan is volt , hogy már nem tudtam , hogy kevertem bele olajat vagy nem , és kétszer az az duplán sikerült a keverés , fa vágás volt a láncfűrész elbírta , egy kicsit füstölt de annyi !
[ Szerkesztve ]
-
eldoble
aktív tag
válasz ncc1701 #11793 üzenetére
Szerintem egy ilyen minőségi gépnél már nem jó, ha nem az elírtat használod, többet ártasz neki mint használsz.
Bejáratási időszakban ok., lehet az 1:40, később az előírt legyen."1:50 keverési arány tökéletes kenést biztosít a motornak. Ne használjunk olajban dúsabb keveréket, mert a motornak nincs rá szüksége. Az olajban túl dús keverék ráadásul a gép kipufogó rendszerében lerakódásokat, eltömődéseket okozhat, csökkentve annak teljesítményét, súlyosabb esetben megakadályozza a motor beindítását. "
"Tiszta benzinnel záros határidőn belül besül, a túl szegény keverékkel szintén nagyobb a kopás, meg még szintén be lehet sütni is, túl dús keverékkel meg beköpködi a gyertyát, jobban fűstől, előbb eldugul a kipufogó, sőt a leváló koksz, koromdarabok stb ugyanúgy meg tudják koptatni a gépet mintha szegény keverékkel járnál. Tehát mint láthatod se a kevés de a túl sok olaj sem jó, pont tartani kell az előírást."
Egyébként az is nagyon fontos, hogy minőségi, megfelelő olaj legyen, mert csak arra érvényes az előírt keverési arány.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest