Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #56474624

    törölt tag

    Kicsit ez is off jellegű lesz, de talán valaki tud erről valamit mondani.

    Tehát a lényeg, hogy egy képemen, ahol vízben úszó hattyú van, felfedeztem, hogy a víz finom árnyalatváltozásai a sötétebb részeken csúnyán, "pixelesedve" jönnek csak ki. Először nem tudtam, mire véljem, mit rontottam el az utómunkánál, aztán kiexportáltam előbb tiff-be, majd png-be. (Mielőtt felmerülne, jpeg-nél mindig az elérhető legjobb minőséget használok, de azért kipróbáltam több más színtérrel is, amúgy Adobe RGB-t használok.)
    A png-nél kapásból megszűnt ez a probléma. A tiff-nél nem: Irfanview, Honeyview (többet nem néztem) tiff-et és jpeg-et pontosan ugyanúgy jeleníti meg, mintha csak átkonvertálná a tiff-et jpeg-be, és azt mutatná. A Windows beépített Fényképek alkalmazása viszont rendesen megjeleníti a tiff-et is (megnyitásnál még néhány tizedmásodpercig ott is a "jpeg-kinézetet" mutatja, utána rendesen).

    Hol lehetne erről a témáról bővebben olvasni, hogy ez miért van? Nem a sávosodásra, pixelesedésre gondolok a színátmeneteknél, hanem hogy tiff-et hogyan jelenít meg egy képnéző alkalmazás? A Windows beépített alkalmazásával a fő probléma az exif adatokkal való szűkmarkúság. A png-vel mint formátummal szintén az exif adatokkal (azaz azok nem tárolásával) van a gond.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák