-
PROHARDVER!
Motorola DEFY - MÉLYVÍZ - Belépés csak úszóknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Sziasztok!
Defy headset bal gumi lelécelt . Lehet kapni valahol döfy kompatibilis headsettet, ami fülben is marad? CTIA adapterrel is érdekelne, ha csak úgy van! 4 eft körül lőném be az árat.
előre is döfyforeverMásik kérdésem: hogyan távolítsam el a hangszórók elől a fémreszeléket? Egyszer már csináltam, kellett is új felső hangszóró.
Az normális, hogy még csak 3 éve van meg és a munkásruhám zsebében óvom, ritkán hullott durva betonra viszonylag! Mégis már 3 darab 0,5-1,5 centis mikro karc és vagy húsz 1-2 mm-es nagyítóval igen jól látható minikarc éktelenkedik rajta! Igaz, egy alkalommal sikerült nekiütnöm a 40 kilós targoncakereket, de csak óvatosan persze!
Nem kéne valami szuperlófia rá? Vagy valami titánrubber tok?[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
Sziasztok!
A Defym gyári frissítéssel rendelkezik csak, produkál olyan dolgot, hogy beszélgetés vagy hívás esetén elmegy a vétel és utána még ki/bekapcsot követően is azt írja: nincs vagy hibás sim- kártya! Ha még 1x újraindítom, akkor visszatér a T. Mi a manó lehet vele, a nyári melegben csinálja ezt úgy sejtem.
Előre is köszi, ha van javaslatotok!Ha romcserét javasoltok, abban is kérnék segítséget, hogy Debian alapú Linuxon ezt hogyan csinálhatnám meg, nincs Win a gépemen.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Sziasztok!
Froyo (2.2) van a Defy- men és le szerettem volna tölteni az IGO SzülinApp- ot, de csak 4. verziótól lehetséges, közben más programoknál is ezt látom. Majd 4 éve frissítettem 2.2- re, azon kívül semmit nem csináltam még romokkal, magyarításon kívül. Fogalmam sincs milyen főzött rom felel meg 4. verziónak. Milyen leírást kéne követnem, hogy feltegyek egy 4- es romot?
Linuxon meg lehetne ezt oldani szerintetek v. csak Win7- en kéne erőltetnem?[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Köszi, ez akkor nem fog menni. Lassan vennem kéne már egy alternatívát, ami ugyanilyen strapabíró vagy valamit csinálnom kéne vele, mert eléggé le van lassulva. Érdemes ilyenkor valami másra frissíteni.
Állandóam feljön a task manager, hogy tele van a puttonya, bármit elindítok.
Aggasztó, hogy majd 4 év munkásruha zsebben hordás alatt már 3 mini karc van a gglasson![ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Button #11075 üzenetére
Köszi, sajnos tényleg kezd kifulladni a support a Defyhez, lassan már 4 éves az enyém is. Azért lehet, hogy kipróbálom, amiket írtál!
Kéne egy másik mobil lassan, ami ennyire strapabíró és nem miniTV méretű, mert meló közben is mindíg zsebben hordom. MiniTV- t épp most vettem.
szülinapp- ról már lemondtam, nem jobb a régi változatnál.mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
Nem tiszta nekem, hogy ha froyo- ra rakok fel cm 7.2 romot, akkor az sd card- on lévő telepített és áthelyezett programokkal mi van, egyesével le kell szednem ezeket , mert ha jól értem, akkor egyébként az sd kártyát nem kell törölni.
Tudtok ebben segíteni,
Ha froyo van fenn, akkor gyakorlatilag csak felmásolom a kártyára a zip állományokat és onnan már a telefonról működik a telepítés kizárólag, amiatt kérdezem, mert nem mennék vissza Win7- re, ha ennyiről van szó. Linuxon vagyok.mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
-
nagyúr
válasz zombei #11093 üzenetére
2ndInit 2.3- at raktam fel inkább, ha már rootolva van a Defy, akkor nincs szükség Win7- re sem, Linuxon is meg lehet csinálni. Már csak itt az első bekezdésben lévő kérdés nem tiszta. Meg az, hogy a nemrég linkel CM10 felrakása v. a SLIMKAT felrakása nem lenne- e jobb a CM7.2 felrakásánál. Utóbbival az a gondom, hogy a leírásokban írt programoknál már jóval frissebb kiadások vannak, mint a 2ndInit is és nem tudom, fog- e ezekkel is működni.
Igazából csak elkezdeni nehéz ezt, így voltam az első Linux felrakásával is, az ötvenedik már 6+2 perc alatt megvolt. 1,5 év alatt annyit változott a helyzet, hogy a 3-4 perc alatt felálló Win7 helyett most a Debian8 2-4 másodperc alatt áll fel, hogy a többi különbségről ne is beszéljünk!mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
válasz drtihanyi #11083 üzenetére
9- ponttól kezdve felraktam a leírásod alapján.
ennyi hiba volt:
android.process.acore váratlanul leáll indulás helyett, - felraktam másik callert
google kapcsolatok törlésénél kiírta, hogy már nem bír többet törölni 384- nél, - kiválasztottam, hogy törölje az eddigieketÉrdekes, hogy egy olyan háttérrel indult, amit anno froyon tettem fel és már nem is találtam ott sem. Van, amit újratelepített a froyos programokból automatikusan. Jól működik.
Ha felrakom a Kitkat- et twrp- vel, utána, ha nem tetszik, vissza lehet tenni CM x- et?
-
nagyúr
válasz drtihanyi #11103 üzenetére
14. pontot is megcsináltam egyébként. Nem okoznak ezek az apró hibák semmi gondot, felraktam a Contact+- t hívásokhoz.
Ez a CM11 akkor csúszni fog, mert szerintem nincs esély erre az RSD Lite- ra Debian 8 alatt. Lehet, hogy egyszer csak megpróbálok Win7- re bootolni, de előbb kipróbálom a CM 10- et.
Megvannak a linkelt leírások is innen a topikból és a P.S.- re is igen!
Köszi a segítséget!
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz drtihanyi #11107 üzenetére
Debian 8 elég zseniális volt, hogy utolsó pillanatban ki is lője a letöltést, igaz kémprogramnak nézte! Akartam is kérdezni, hogy jó lesz- e 526- os is.
CM10-20120924-NIGHTLY-mb525.zip akkor jó lesz gondolom le is jött, a Linux Mint nem akadékoskodik annyit, a gapps az lehet az imént linkelt? gapps-jb-20130813-signed
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz drtihanyi #11113 üzenetére
Ez másodikra se jó, kezdeményeztem egy hívást, elindult, aztán piros leddel sötét képernyő és ki se lehetett lőni semmivel. Az AOSP- vel sem tudtam mit kezdeni, így netre se tudok csatlakozni. Szerncsére nincs a kártyán most,csak ez a rom, és PC- re csatlakoztatva sehogyan nem látja semmi a kártyát, a telefonon hol találok valamit, amivel felcstlakozna, mert felugró vlasztó sincs, ahogy azt a többinél megszoktam. Nincs térerő sem most már. Lehet, hogy most kiderül a strapabírósága, mert a kalapács már megvan!
(#11112) stewn Köszi, még egy bonyolult módszer! Ha esélyes, hogy Windows kell ehhez is, akkor inkább kalapács.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
SIkerült visszaszenvedni a cm7.2 romot, működik is rendesen. Egyetlen kellemetlen dolgot csinál ezzel is, hívtak, letették és utána minden behalt, fekete képernyő, semmire nem reagált és halványan vörös led világított. Aztán nemsoká újraindult. Mi okozhatja ezt?
-
nagyúr
válasz ubyegon2 #11117 üzenetére
Nagyon a Linux telepítések elején jártam, amikor közös /home mappát használtam és az akkori anomáliákból beugrott, hogy az sd kártyát nem formáztam! Úgy néz ki, emiatt voltak itt is anomáliák!
Most sd formázás után felraktam a maniac103 cm-7-20130710-UNOFFICIAL-jordan-signed zipet a gapps-gb-20110828-signed zippel és eddig jól működik.
Annyi érdekességet találtam az sd kártyával kapcsolatban, hogy a Gparted FAT16- nak látta és át akata formázni FAT32- re, pedig azon volt már.
Működne fenti rom vagy más 7.2- es exFAT vagy ext2, ext3 ext4- re formázással is vagy az csak az csak újabb rommal menne?
Még egy fontos kérdés:
Hogyan lehet kilőni a Talk nevű appot, állandóan felugrik, hogy valaki beszélgetni szeretne velem, teljesen ismeretlen emil címről!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Valahogy kinyírtam a theme chooser- t a maniac103 rom van fenn és nem tudom újra telepíteni a telepítő zipből kiszedett apk- t sd kártyáról. Miként tudnám visszatelepíteni ezt? E nélkül nem tudok témát váltani, újratelepíteni meg nem akarom az egészet, mert már egész jól beállítgattam!
előre is kösz a segítséget!
-
nagyúr
válasz drtihanyi #11121 üzenetére
El akartam kerülni, hogy törlődjenek a már beállított dolgok, így a rom zipjéből kiszedett themechooser.apk- t akartam berakni a telefon system/app mappájába, de ott hibáztam, hogy én az OI fájlkezelőt root képesnek hittem!
Root Browser- t felrakva viszont egyből sikerült!
Még jó, hogy nem kezdtem el turkálni ADB- vel a Defyben Debian alatt! Abból mi lett volna.Van még két gondom a fenn lévő rommal, amiben szeretnék segítséget kérni:
-proximity sensor hívás után nem mindig hozza vissza a képet, hogy le tudjam tenni a kagylót
-GPS test nevű alkalmazás használata során nem marad aktív a kijelző, ha autóban sebességmérésra használom, ez elég zavaró, az már más tészta, hogy a sebességet is csak kb 32 km/h- ig méri!Motorola Defy
maniac103 cm-7-20130710-UNOFFICIAL-jordan-signed
gapps-gb-20110828-signed[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz feketepeti #11125 üzenetére
Innen ki tudsz indulni. drtihanyi prof linkjei
-
nagyúr
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz wyattthoearp #11148 üzenetére
Szia!
Próbáld ezt a leírást alkalmazni a 9. ponttól! Eddig több romot tettem fel ez alapján és mindig sikerült.mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
válasz wyattthoearp #11150 üzenetére
Úgy hivatkoztak erre a verzióra több írásban is, hogy ez rakható fel a Defy-re Wajk/MIUI-ból. Ennél többet én sem értek hozzá sajna.
Gondolom ugyanaz a memória hiány lehet a gond magasabb verzióknál, minta CM romok esetében.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz wyattthoearp #11153 üzenetére
[link]
Ez lenne stewn fórumtárs linkje helyesen.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #35438080 #11155 üzenetére
http://logout.hu/cikk/nothing_but_speed_rom_defy_hoz/teljes.html%20%20%20
http://logout.hu/cikk/nothing_but_speed_rom_defy_hoz/teljes.htmlValahogyan a linkedbe bekerült a 20%. Ettől függetlenül megfejthető volt, csak a fórumtársunk nem tudta, hogy látszik benne a lényeg. Régebben én is jártam így.
Amúgy köszi a linket, még nem találkoztam ezzel a rommal!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #35438080 #11157 üzenetére
Hasonlóképpen vagyok én is ezzel, ha nincs a fórum, se a Linux, se az SSD/Linux rejtelmeibe nem tudnék elmerülni, de a Defymen is még a gyári Rom pihenne.
Sajnos a Defy hardvere elég gyenge az új Romokhoz, nem lenne rossz, ha egy ilyen formátumú mobillal újra kijönne a Moto, de esély sincs rá. Sokan pedig nem a csilivili lapos zsebtévékre vágynak!
-
nagyúr
válasz feketepeti #11159 üzenetére
Elnyűhetetlen társ a döfi.
Jó nyaralást egyébként!
Hol vettél és milyen aksit bele? Lassan az enyémbe se ártana egy új.mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
válasz feketepeti #11161 üzenetére
Köszi, az enyém még bírja, itt meg már csak u.gy. van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Kutya topik
- Panasonic LCD és LED TV-k
- Dell notebook topic
- Samsung LCD és LED TV-k
- Gitáros topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs