- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Aktív témák
-
fps8
senior tag
Tudja valaki a relációt az Ati újabb széria számozásában? Melyik szám mire utal???
"War... war never changes"
-
KaakukK16
aktív tag
Sziasztok megint.. Kinéztem ezt a jó kis 7850 et..megérné megvárni az Nvidia újabb kategoriáit? Vagy csak azért érdemes várni,hátha olcsóbb lesz?
-
szasanyi
félisten
válasz KaakukK16 #37357 üzenetére
Várni általában megéri. Azt, hogy meddig kell várni, és akkor mennyivel lesz olcsóbb... De új, és ennek megfelelően még drága minden típus. A másik előnye az lehet a várakozásnak és későbbi vásárlásnak, hogy ár/teljesítmény tekintetében össze lehet hasonlítani az NV vetélytárssal, ami most ugye nincs.
-
szasanyi
félisten
válasz Turbolada II #37359 üzenetére
A megjelent infók szerin május körül, esetleg azt követően valószínűsítik. Több helyen összefüggésbe hozzák esetleges árcsökkentéssel is, de ennek mértéke szintén ismeretlen és azt feltételezi, hogy a gyártás és az üzletek készletei megfelelők lesznek NV VGA-kból is.
Én ilyen infókat láttam, de ezt nehogy nehogy készpénznek vegye bárki, aztán nekem reklamáljon! -
Turbolada II
őstag
-
szasanyi
félisten
válasz Turbolada II #37361 üzenetére
Mármint miről? Én nem tudok ennyiért HD7850-et.
MOD - jaaa, így már értem. Több helyről is olvasgattam, és szedegettem ösze infókat - ami van, illetve amit írtak, gyártói megerősítés nélkül. Hirtelen csak a házon belüli cikk van, amit ezzel kapcsolatban kapásból linkelni tudok.
[ Szerkesztve ]
-
-
marcyman
aktív tag
Hello!
Ez lehet, hogy laikus és értelmetlen kérdés lesz, de azért leírom, hátha okosodom.
Szóval adott ez a videó kártya összehasonlító oldal, pontosabban egy lista a kártyák "erősségéről". Passmark
A kérdésem az lenne, hogy mi alapján sorolják itt be a kártyákat a listába?
Pl.: érthetetlen számomra, hogy egy GTX 590-es kártyánál hogy lehet jobb egy GTX 570 vagy egy AMD 7850?
Valaki el tudná magyarázni nekem?
-
Mifune
csendes tag
Sziasztok!
Van egy msi R6870 HAWK kártyám, ami tökéletesen működik, csak sajnos az ATI 3D driverek terén csúnyán le van maradva az NVIDIA 3D Vision-től.
Ezért szeretném megkérdezni, hogy mit ajánlanátok NVIDIA kártyák közűl, ami hasonló, vagy ha lehet, akkor még egy kicsivel erősebb is mint a mostani ATI-m.
MA770T-UD3P, AMD Phenom II X4 955, 4GB DDR3 1333Mhz, Chieftec500W. -
-
szasanyi
félisten
válasz Mifune #37366 üzenetére
Egy GTX560-Ti nem lesz nagy előrelépés. Egyedül a PhysX ami nyilvánvaló, és elvitathatatlan különbség - de az arra való igények, és vélemények nagyon változóak.
Jó kártya az a R6870 HAWK, és kivárnék még vele. Nyár előtt, vagy nyáron várhatóak az új NV kártyák a jelenlegi (egyébként magas fogyasztassál bíró) GTX570/580 teljesítmény kategóriájában, az lehet az igazán jó váltás. Ha mégsem, és mégis cserélni akarsz, addigra a HD78xx árak is minden bizonnyal alacsonyabban lesznek így valszeg így is, úgy is jobban jársz. -
herhi
tag
válasz szasanyi #37371 üzenetére
Pontosan még nem tudom, mert nem volt a kezem alatt a játék. Monitor full HD. perpill GTR2 nevű szimulátor megy (itt tán 1920szor xy a max.), és ennek az utódja, a GTR3 lesz a szűk keresztmetszet, esetleg az F1 2011 nevű játék.
Plusz a pénztárca a jobb megmondó, nem feltétlen a játékigény. Felbontást tudom lejjebb állítani, pénztárcát följebb nemigen.
köszi -
szasanyi
félisten
GTX460 1GB / HD6850 1GB - ez a két - szerintem minimum - alternatíva 1920x1080 felbontáshoz, ahol már most is (!) csak kompromisszumokkal fogsz tudni játszani. A natív felbontás alatt a képminőség romlik, nem csak a felbontás csökken. Ráadásul ha nem mind1 az ár, és nem pár hónapra tervezel akkor elsőre egy kicsit jobbat venni mindig olcsóbb, mint egy gyengébbet amit után el kell adni, majd mégis csak venni egy jobban - persze megint drágábban. Akár szétnézhetsz a használtak között is, hátha éppen van jó áron garanciával rendelkező példány.
MOD - az említett HD6770 (5770) többségében alkalmatlan FullHD felbontású játékhoz, 1680x1050 felbontásban - szintén kompromisszumokkal - jó lehet. De akkor inkább egy használt, garis a fentiekből.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz ZozzHUN #37375 üzenetére
Nekem Gigabyte GTX460 1GB OC volt, a a SoC órajeleit elsőre, gond-, és melegedés nélkül, zajtalanul vitte. Úgy, hogy én nem szoktam tuningolni (!), de ezt nem hagyhattam ki. Már az is elég, de főleg sokkal (!) jobb mint egy HD6770/5770 amik éppen az ellenkezőjét mutatják tuningban. És azok új ára ~26k, vagyis nem is sokkal olcsóbb.
-
szasanyi
félisten
válasz ZozzHUN #37378 üzenetére
Olyanom is van! Jó kártya, eddig semmi bajom nem volt vele, de:
- a hűtése hatékony, viszont hangos (LOAD 2x 3000rpm nem kevés ám)
- ez nem egy tuningos példány, mint általában (GPU 880 vs 940) bár van aki kifogott olyat amin 1Ghz-et stabilan vitte a GPU
Mondjuk alapon használom (illetve most éppen a fiam), így nekem kicsit sem gond de te lehet nem örülnél annyira. -
szasanyi
félisten
válasz csucsbicep #37380 üzenetére
Nyilván, de ott nincs nagy gond. Az 1080p már komoly megpróbáltatás lesz, ott még a HD6870 és a GTX560-Ti kártyákkal is van kompromisszum - hol a GPU teljesítménye, hol a VRAM mennyisége miatt. Ezért mondtam, hogy ma már nem érdemes gyengébb kártyára beruházni, ha valaki játszik vele - különösen ha újat vesz.
-
neil_mullen
aktív tag
sziasztok!
szerintetek melyiknek van jobb teljesitménye?
sapphire 5670 1gb ddr5 vagy sapphire 6670 512mb ddr5? egyáltalán van értelme ilyen kártyát 1gb memoriával venni, ki lehet használni játék közben? g540-el használnám.
kösziPrivát üzenetre illik válaszolni!!!
-
93.Szabi
aktív tag
válasz neil_mullen #37383 üzenetére
A két kártya közül egyértelműen a 6670-es vga az erősebb.
->>"♪♫ $z@ßł▐ さび▐ ♪♫"<<-▐ "A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt"▐ ══════════════════════════════════════════════════════
-
neil_mullen
aktív tag
-
93.Szabi
aktív tag
válasz neil_mullen #37385 üzenetére
Ez adtól is függ,hogy milyen fellbóntás mellet használód FHD-nél már lassan kötelező az 1gb.
->>"♪♫ $z@ßł▐ さび▐ ♪♫"<<-▐ "A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt"▐ ══════════════════════════════════════════════════════
-
93.Szabi
aktív tag
válasz neil_mullen #37387 üzenetére
Értem akkor nem nagyon fontos az 1gb de nem hátrány ha van esetleg újabb játékok terén jól jön szóval jobb ha van 1gb-d.
-
Mifune
csendes tag
válasz szasanyi #37369 üzenetére
Kösz szépen. Akkor tényleg érdemesebb várni amíg lejjebb mennek az árak.
Kinéztem egy ilyen kártyát, amin pont olyan klafa kis hűtő van mint a mostani ATI-n. Már csak arra kell várnom, hogy 60e-re zuhanjon az ára -
KidT
csendes tag
Sziasztok!
Ő most jó vétel lenne 44k-ért vagy érdemes egy kicsit többet rááldoznom?
Sapphire Radeon HD 6870 OC 1GB GDDR5, 256bit, 2xDVI, HDMI, DP (PCIe)pl 54k-ért?
Sapphire Radeon HD 6950 1GB GDDR5, 256bit, 2xDVI, HDMI, 2xDP(mini) (PCIe)konfig: / i7 920/ 6Gb/ Asus p6t / HD4850
-
kupehka
csendes tag
Sziasztok, megint hozzátok fordulok. Nem rég vettem egy GigaByte 6870 OC kártyát és ahol eddig jóval gyengébb konfiggal több fpsem volt most fele annyi sincs. - i7 920 D0 - 4x1 Gb 1600MHz.
-
szasanyi
félisten
-
WongFeiHong
senior tag
Sziasztok! Van egy 6870x2-m ami erős lenne de kevés a vram pl a Crysis 2-höz.Meg a crossfire-ből is kezd elegem lenni. Ha lecserélném egy ASUS gtx580-ra nagy baromság lenne?
-
ZozzHUN
addikt
válasz WongFeiHong #37398 üzenetére
Én miután eladtam a 6870x2-t pont arra cseréltem, lehetőleg valami halk hűtőset vegyél, mert a ref hangos tud lenni, de nekem nem volt panaszom rá azon kívül
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest