Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • windy

    tag

    válasz odiepapa2 #9144 üzenetére

    Az arany középút lehet ha - ha már te említetted meg - Daikin készüléke is. Ha körülnézel a piacon, akkor láthatod, hogy kb. 140.000 forittól 350.000 forintig találhatsz 2,5-3,5 kW-os klímákat, tehát a Daikin FTXB/RXB modell a maga 200.000 forintalatti árával bőven az alsó harmadban található.

    Nord vs Daikin. Ez érdekes összehasonlítás, mert kb. olyasmi lehet, mint az én úszótudásomat összehasonlítani, mondjuk Cseh Laciéval. Persze, én is átúszom az uszodát, és bele sem fulladok, de azért nem annyira jó ezt sem átélni, sem kívülről nézni.
    A Nord szellemes fantázianév alatt a Gree gyártó berendezései lapulnak, melyekhez a Gree persze nem adja a nevét, és olcsóbbak is természetesen, mint a saját márkanévvel ellátott berendezések. Nehezen tudom elképzelni, hogy mitől ne lennének gyengébb minőségűek, mint a gyártó saját cuccai, amik magasabb árúak. Nem tudom, hogy a beépített anyagok, alkatrészek, esetleg a minőségellenőrzés színvonala, vagy mi, de valami hibádzik, az biztos. Ha nem lenne így, akkor nem lenne tele a raktáram a hét-nyolc éves halott noname gépekkel, melyeket már gazdaságtalan javítgatni, meg persze elavultak is.

    A másik oldal a Daikin, Fujitsu, Mitsubishi és társai. Ezek egyrészt nem kínaiak, hanem japán gyártók termékei, másrészt meg a tapasztalat azt mutatja (hangsúlyozom, hogy nem egy-egy felhasználó egyedi tapasztalatáról van szó, mielőtt jönnének, a "... nálam tíz éve működik az ötvenezer forintos Alien, vagy Vestel..."), hogy nagyságrendekkel kevesebb problémával és legalább kétszeres élettartammal mennek ezek a gépek. Az már csak ráadás, hogy általában csendesebbek és takarékosabbak is.

    Tehát válaszd nyugodtan a Daikint, azzal jobban jársz, ez az én magánvéleményem.

Új hozzászólás Aktív témák