- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Videós, mozgóképes topik
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viiktor1989
aktív tag
Jó reggelt,sziasztok.
2 db klímát szeretnék felrakatni két hálószobába.Az alábbi klímákra kaptam ajánlatot.
Gree pulse 3,2 kw 252.000.-
C&h Artic 3,5 kw 285.000
Midea mex12 sp
280.000.-
Gree comfort-x 3,5 kw
270.000.-
Daikin ftxc35 300.000.-
Ha fontos a csöndes üzemmód, megbízhatóság és minőség ti melyiket választanátok? Köszönöm szépen -
PROTRON
addikt
válasz Viiktor1989 #67502 üzenetére
Ilyenkor fontos infó még:
1-es eset: csak és kizárólag 35 fokos nyári meleg idején tervezed használni?
2-es eset: 1-es eset + tavasszal-ősszel amikor már 12 fok van odakint ezért amolyan fűtés rásegítéshez is?
3-as eset: 2-es eset + rendesen télen főfűtésnek?Az én véleményem:
Mert a csendességbe ez is beletartozik, hogy adott évben előreláthatólag mennyit fog járni.
Általános vélekedés hogy amit Daikin-t ajánlottak neked, azt a 2-es eset, tehát nyár elején beállítod hűtésre, x hőfokra és soha nem kapcsolod ki, továbbá ősszel beállítod x fokra fűzésre és +5 fok külső hőmérsékletig nem kapcsolod ki, esetre méretezték. Ezen felhasználás során, ha eleve csendes üzemmódra állítottad, akkor legtöbb esetben a megfelelően tapasztalt telepítővel igazából aludni is lehet mellette.Persze ha valaki nagyon érzékeny a zajokra, vagy gyártási okokból(nem feltétlen telepítés, van amikor gyártási) "csobogós csövezés" lesz az eredmény, az más tészta.
De van egy mennyiségi alapú általános vélekedés.Valamint fontos hogy rendesen takarítsd és évente lássa klímás is és lepecsételje a gari papírt.
De a havi takarítást Te is megtudod tenni, a kézikönyvben benne van mit kell felnyitni és azt az 1 szűrőt, meg 1-2 alkatrészt hogyan kell egyszerűen kezelni.A kínaiakról itt a topikban megoszlanak a vélemények, hogy a csendességi komfortot mennyire lehet összevetni azzal a pár 10 ezres különbséggel, illetve a fűtési üzemmóddal.
Azokból is van amikor ki lehet fogni csendeset, csak ott sokkal többet számít az egyén és az egyéni helyszíni adottságok.Tehát ami egyik embernél nem okoz problémát zaj, az lehet hogy nálad igen. Amelyik típust a szomszédnál feltudták szerelni csendesre, lehet hogy nálad a falak miatt nem lesz ugyanolyan csendes az eredmény. Vagy csak más évjáratból kapsz gépet, aminél nem figyeltek annyira a gyártási dolgokra.
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
törölt tag
válasz PROTRON #67503 üzenetére
Jogos, nem tudhatjuk, mire gondolt a költő, plusz lehet egy szoba 4x3x2,5 méter, azaz 30 légköbméter, de lehet 6x6x4 méter, vagyis azaz 136 m3, az se mindegy. Akkor még a szigetelésről, fekvésről, földrajzi helyről ne is beszéljünk, és az alsó polcos klímákra nem éppen a megbízhatóság és a csendesség a fő jellemző: csirkefarhátból is lehet tatárbifszteket csinálni, de nem az igazi.
-
Viiktor1989
aktív tag
Sziasztok. Köszönöm a segítséget. Csak nyáron,nagy melegben használnám hűtésre. Az egyik szoba déli fekvésű,nagy nyilászárókkal,kb 40 m2, 3 méteres belmagassággal. Jelenkeg egy kb 17 éves Daewoo, kicsit zajos klíma hűti a szobát,de igazából még könnyebben elalszom a monoton zúgásra. Most tavasszal fogom szigeteltetni a házat. A másik szoba északi fekvésű,az kb 20 m2, és szintén 3 m belmagasságú. Egyébként,ha egy minőségi erőviszonyt kellene felállítani melyik a legjobb minőség ezek közül?
-
törölt tag
válasz Viiktor1989 #67507 üzenetére
Szerintem a Daikin, de a 20 nm-re sok a 3,5-es, elég lenne a 2-es, pláne ha szigetelve is lesz. Nekem alap Daikin a szigetelés előtt is úgy lehűtötte a ~40 nm. házat, hogy hébe-hóba kapcsolt csak be, és a hangját nem is lehetett hallani, csak 1-2 méterről.
-
Rommel6600
őstag
válasz Viiktor1989 #67507 üzenetére
Ha halkat szeretnél, akkor abból a listából a Daikin.
Nekem is ez volt a szempont, a Gree-ket a saját fülemmel meghallgatva én hangosnak ítéltem, ezért vettem Panasonic-ot, és nekem bevált. -
Mattb
senior tag
Sziasztok!
Csak hűtésre keresnénk klímát Budapesten, 4. emeleti panelba (legfelső szint).
2 szobába kellene, egy 20nm-es nappali és egy 8nm-es hálószoba.
Ehhez mekkora klíma kellene? Meg lehet oldani egy kültéri egységről? Egyébként a 2 klíma szerintem ritkán menne egyszerre. Napközben a nappali, éjjel pedig a háló. Nagyon fontos lenne, hogy halk legyen, hogy aludni tudjunk mellette.
Mennyire vagyunk elkésve a projekttel? Tudtok ajánlani szakit hozzá?
Előre is köszi! -
Viiktor1989
aktív tag
Köszönöm a segítséget!
-
megane76
csendes tag
Sziasztok! Van akinek már cseréltek garanciában szörcsögő, csobogó Sensirát? A csere darab jó lett?
-
Miklósbácsi
tag
válasz Viiktor1989 #67514 üzenetére
Szia, nálunk a fiatalabb Daikin Sensira 3.5 már négy és fél éves. Nyári időben hűt, télen kisegítve fűt. A garanciális karbantartáson kívül szakembert nem kellett hozzá kihívni. A nála még idősebb Daikin esete ugyanilyen. A csendes fokozata mellett nyugodtan lehet mellette aludni, szinte nem is hallható. Persze embere válogatja, hiszen vannak nagyon érzékenyek is, őket még a csendes légáramlás is zavarhatja.
Hőszigetelt régi házban 15 + 18 nm egymásba nyíló szobát hűt, de nyitott ajtóknál a nehezebb hideg levegő szépen " átfolydogál " a többi helységbe is. Ráadásul ezt nem a teljesítménye felső határán teszi, hanem szépen visszaszabályoz - mértem eleget az eltelt évek alatt. Nem kattog, nem pattog és nem csobog. A cseh gyárukban készült. Ennyi üzemi tapasztalatom alapján megérte megvenni - de ez magánvélemény.
-
megane76
csendes tag
Sensira: Ma voltak a telepítő cég emberei megállapították, hogy tényleg csobogó, szörcsög, hangfelvételt is készítettek róla. Azt mondták jegyzőkönyvezik, és a hangfelvétellel együtt elküldik a Daikinnak. Van valakinek tapasztalata, hogy a Daikin mennyire rugalmas?
-
törölt tag
válasz Miklósbácsi #67517 üzenetére
Az a cseh Daikin Comfort 3,5 kW-os nagyon eltalált darab, nekem már csak tartalékként várja sorsa jobbrafordulását, de sajnálom eladni, elfér a pincében. Szintén régi, részlegesen szigetelt hétvégi házban szolgált 2 évet (télen csak hébe-hóba), 40 nm-t játszva, hangtalan módban hűvösen tartott, és nagyon keveset fogyasztott (képen a 2022-es fogyasztása). Nagyon mínuszokban már kevés volt azért 40 négyzetméterre, nem úgy, mint utódja, a 2,5-ös Mitsubishi.
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz megane76 #67519 üzenetére
Szia! Nálam FTXF42C csobogott hűtés üzemmódban. Cserélte a telepítőm, kb. fél év volt. FTXF42D lett helyette, ez nem csobog. Néha hívogattam mi lesz. Már kezdtem beletörődni, hogy ez ilyen marad. Azt, hogy gariba tudta intézni a Daikinnal a cserét (nem hiszem), vagy nagykerrel ahonnan rendeli a klímákat, vagy simán eladta a leszereltet csökkentett áron valakinek, nekem meg rendelt újat, ezt nem tudom. Ettől a zajtól eltekintve jól működött. Egy irodába simán működhet. Azt tudni kell, hogy ez a csobogás nem minősül hibának egyik gyártónál se. Szóval a telepítőn, nagykeren, szervizen múlik cserélik-e.
Daikin:
65JZ1000, 65PUS7506, 55OLED754, FTXF42D
-
megane76
csendes tag
válasz kisbalazs83 #67521 üzenetére
Amikor már felszerelték akkor olvastam,a kezelésibe a csobogásról. Csak kérdezem, erről a csobogásról van szó a Daikin hivatalos oldalán, reklámjaiban, prospektusaiban, egyszóval előre felhívják a leendő vásárló figyelmét erre a dologra?
-
rmihaly
tag
válasz megane76 #67523 üzenetére
Az egyik rosszabb mint a másik.
A klíma gáztól van, mert az halmazállapotot vált , és áramlik a csövekben.
Ezt továbbgondolva: gáztörvény, nyomás, folyadékok áramlása stb témában lehet a konkrét okot találni arra, hogy miért is hallatszik (kismilió oka lehet, nem csak 1, ill a telepítési körülmények is nagyban befolyásolják ezt). -
kisbalazs83
aktív tag
válasz megane76 #67523 üzenetére
Mindegyiknél előfordulhat hűtőközeg áramlási zaj. A 2. kép a kínai Gree oldaláról van. Cégnél van 2db Gree G-Tech 3,5kW, az egyiknél halkan hallottam. Amikor ez téma volt nálam, mindenhol hallgatóztam. Persze, egy irodába nem lesz olyan csend, mint otthoni környezetben, és senkit nem érdekel. Kínai klímáknál, főleg az alsó polcról, csak fűtsön, hűtsön a szempont. Szerintem telepítési hiba is okozhat ilyet, szűkület a csőben, megtört, megroppant hajlításnál, de ugyanez a klímán belül is lehet és ettől áramlási zaj keletkezik. Okozhatja nem megfelelő mennyiségű hűtőközeg is. Nálam lecserélték a gázt, pontosan az előírt mennyiség került visszatöltésre új R32 gázzal, de maradt a csobogás. Ahogy olvastam, szabályozza a hűtőközeg mennyiséget is működés közben, tehát nincs a keringésben mindig az összes, ott is lehet hiba, az adagolónál, ami tervezési, vagy gyártási hiba.
[ Szerkesztve ]
65JZ1000, 65PUS7506, 55OLED754, FTXF42D
-
mjani1172
addikt
Nem szerelési hiba a daikin csobogás.
Vagyis előfordulhat az is, hiszen látjuk milyen minőségben, hogy dolgoznak sokan, a magyar építőiparban szolgáltatásban........
De túl sokszor fordul elő, tehát kell még valami konstrukciós, tervezési, vagy gyártási hiba is.
Mint pl a kigyulladó N47D20.
Nálam úgy került fel a klíma, hogy nem volt próba, nem vízszintes, nem függőleges, felrakták, vákum, és már kész is.
A hollander összekötése után, 8 perccel már nem voltak az udvarban!! .És nem csobog.[ Szerkesztve ]
-
Viiktor1989
aktív tag
válasz Miklósbácsi #67517 üzenetére
Szia. Köszi az infót. Valószínűleg a nagyobb szobába Daikint rakatok,viszont ahhoz külön kell felszerelni egy wifi adót,a kisebb szobába pedig megérdeklődöm elég e egy kisebb teljesìtményű Midea.
A srác jó szakembernek számít, reméljük nálunk nem lesz csobogó hang. 😊 -
PROTRON
addikt
válasz torma1981 #67529 üzenetére
Add ide azt a kötőtűt:
a saját gyermekem válás utáni tesója, az nem feltétlen saját gyermek.
Ahogy a tesó sem jelent kizárólag fiút, bár nekem is vannak székely kollegáim, ismerjük a régi mondókájukat.[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
katokacaj
tag
Helló, egy kis segítséget kérnék, fogunk hívni szakembert de körbekérdeznék azért.
Egy faházba (szigetelt, téliesített) szeretnénk hűtő-fűtő klímát beszerelni egész éves használatra.
Nm alapján nem sok, lent kb 25-30 nm, fent kb 20-25 nm-re kellene. Galériás, fent nincsenek ajtók de nem teljesen nyitott a galéria, csak a lépcsőfeljárónál. Meg persze fent teljesen tetőtér az egész.
Mivel ez az első ilyen projektünk, ahol nekünk kell gondoskodnunk a fűtésről-hűtésről, el vagyunk bizonytalanodva, hogy ilyen körülményekhez két kisebb teljesítményű klímát vegyünk vagy inkább lentre egy nagyobbat.
Lent van a konyha-nappali, fent a háló, szóval a fontosabb a lenti rész lenne de szeretnénk rendesen felfűteni a házat télen, és ugye nyáron szeretnénk olyan hűvöset, hogy azért fent se pusztuljunk meg éjjel a melegtől.
Viszont fent egyenes fal nemigazán van, csak annyi, hogy középen jön fel a lépcső így középen két "félfal" van (nem ér a plafonig, csak kb. derékig-mellkasig /bocs a nagyon szakszerű fogalmazásért ) meg esetleg az ablakok fölött talán lenne annyi hely de nem biztos, mert álmennyezet van, sztem nem lenne elég helye a klímának fentről beszívni a levegőt, szóval nem is látom magam előtt, hogy fentre hova tudnánk szerelni, a padló klíma meg horror áron van, mondjuk úgy hogy 5-600 ezerből szeretnénk megoldani nagyon maximum az egészet.
A lépcsőfeljárónál lenne egyenes fal a klímához de azzal pont azt érnénk el szerintem, hogy télen az összes meleg felmegy az emeletre, lent meg megfagyunk (most pont a lépcsőfeljárónál van az elektromos radiátor most is és ugyan ez volt a problémánk - csak máshová meg nem tudtuk rakni a lenti radiátort)
Szóval.. tudom, hogy látni kéne, de mi a tapasztalat? Ha veszünk egy "bika" klímát lentre, az elég lehet? Esetleg fent meghagyjuk az egyik elektromos radiátort télire, nyáron meg a lenti levegő hűtésével barátságosabb hőfok lesz fent is?
Csatolok egy képet, kb ilyen felépítésű faházról van szó:
KÉPKöszi, és bocsi, hogy bő lére sikerült!!
-
megane76
csendes tag
válasz mjani1172 #67527 üzenetére
Már azon gondolkozom, hogy ha elutasítja a gyártó a garanciás cserét, felhozhatom-e hogy se prospektusukban, se boltban nem említik vásárlás előtt, hogy előfordulhat ez a hang...Csak akkor tudod meg, ha már megvetted, és elolvastad a kezelési útmutatót. Azaz nem teljes körűen tájékoztat a gyártó. Szerintetek? Nem akarok fél évet ezzel a cserével foglalkozni
-
mjani1172
addikt
válasz megane76 #67537 üzenetére
Valószínűleg azért rakták bele, mert már ismerik a jelenséget.
Nézzük a lehetőségeket: Ezek az én általam vizionált dolgok,!!
-Szólj annak aki felszerelte. Megoldja és öröm.
A legrosszabb, hogy pereskedsz, itthon a bíróságon bármilyen ügyben bármilyen ítélet születhet. Ha nyersz is beleőrülhetsz, pénzben időben. Ha nem nyersz akkor még rosszabb. Én a pereskedést elvetném.
Megpróbálnék a telepítővel egyezkedni, hogy így vagy úgy (akár más modellt választva oldja meg). Vagy megszoknám. -
Rommel6600
őstag
válasz kisbalazs83 #67526 üzenetére
Persze, ez hűtőközeg áramlási zaj, ezt mindig és minden hűtőkörnél hallani - a kérdés mennyire. ☝️
Például a hűtőmnél is van ilyen, más kérdés, hogy annyira halk a berendezés, hogy már az is nehéz, hogy "szabadfüllel" kiszúrjam hogy egyáltalán működik a hűtő (kompresszora), ahhoz, hogy a hűtőkör zajait hallani lehessen, a fülem az oldalára kell tapasztani és fülelni... (Liebherr)A Daikinnál valószínűleg most úgy olcsósítottak a design-on, hogy emiatt vagy a gyártásban/minőségellenőrzésen a komponensek (például szelepek) esetén gyengítettek, vagy a működési envelope lett kisebb (=olcsóbb) ami már nem tolerál akkora szélsőségeket a beépítés helyén, és így érzékenyebb a rendszer bizonyos telepítői hibákra. Gondolok itt például olyan dolgokra, hogy az importőr Daikin hiába oktatja ki a telepítő klímást, ha az a helyszínen mégis kisebb rádiuszra hajlítja le a csöveket, a mostani designjuk már nem minden esetben fogja tolerálni ezt. Ami annak fényében gáz, hogy a piacon ők az egyik legrégebbi és legdrágább(!!!) szereplők, és ezekkel marketingelik magukat...
-
mrmft
senior tag
válasz katokacaj #67535 üzenetére
Ha csak lentre teszel egy nagyot az nem fogja lehuteni a tetoteret. A hideg lent marad, fentre semmi nem fog jutni belole. Futeni elhelyezestol fuggoen lehet fel tudja a tetoteret lentrol, de akkor meg lent nem lesz meleg, mert elviszi a felso szint. Igy elmeleti sikon szintenkent is kellene neked egy-egy keszulek.
Fentre tudsz padlora allithato (parapetes) belteri egyseggel rendelkezo rendszert tenni. Evvel meg van oldva az elhelyezes problemaja.[ Szerkesztve ]
-
minas
aktív tag
Van a klímák hűtőközegénél százalékos határ a gyári töltetmennyiséghez képest, hogy mennyi az, amikor még funkcionál a hűtés/fűtés, és mennyinél már nem? Vagy mennyinél működik még, de "erőlködik", azaz nagyobb teljesítménnyel (és fogyasztással) kell dolgoznia a feladat ellátásához?
-
mrmft
senior tag
válasz katokacaj #67543 üzenetére
Nem tudom mekkora a teljesitmeny igenye a tetoterednek, a Midea Xtreme Save 2.5kW-os belteri egysege elegge kompakt. Mas ebbe az arba nem nagyon fog bele ferni, lehet meg ez sem ha ketto kell. Az egy dolog, hogy befer-e az ablak fole, fel is kell oda tenni - tehat nagyobb helyel szamolj, mint a belteri egyseg merete!
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz E.Kaufmann #67536 üzenetére
Neked külön. Nekem van 5db Panasonic Ethera. Szembe szomszédnak 5db Midea. Lányom élettársa nővérének 11 db Fisher . Mindegyik fűt, hűt évek óta, egy sem csobog.
Ha úgy érzed nem érted akkor magyaráztasd el a nagynénéd unokohugának az élettársának a testvérének a kollégiumi szobatársával.[ Szerkesztve ]
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Cyberpunk 2077
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung LCD és LED TV-k
- Politika
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus