Hirdetés

Aktív témák

  • szabolcs1975

    aktív tag

    Schawo buzdítására a Sennheiser HD595-höz megvettem a Xonar U1-et. Eredetileg nem állt szándékomban, de olyan zavaró momentumok voltak a hangjában, hogy már csak kíváncsiságból is vettem egyet.

    A rendszer hangkaraktere változott. Nyitottabb és definiáltabb lett, ez nem kérdés. A basszust viszont ugyanígy kontrollálatlannak és kicsit soknak érzem, tehát ebben a dologban nem változott. A magas, magas-közép tartomány viszont egyértelműen részletesebb, de még mindig viszonylag visszafogott.A tér olyan amilyen(mivel sok fülest nem hallgattam még, nagy viszonyítási alapom), de azért ott még lenne hová fejlődni(hogy ez minek a számlájára írható, megint nem tudom).

    Összefoglalva, mégis úgy gondolom, hogy a Xonar az áráért teljesen korrekt választás, és Schawo véleményével teljesen egyetértve, azt tudom írni, hogy komoly előrelépés egy laptop hangkártyájához képest. Egy részletezőbb, dinamikusabb, kevésbé színezett de még mindig meleg hangképet kapunk egy Sennheiser HD555/595-el.

    Ha olcsó-mezei integrált hangkártyához(ebben a laptop integrált hangkártyái is beletartoznak) viszont ezek után egyértelműen úgy érzem, nem érdemes már HD5xxx szintű fülest sem venni(ebben tévedtem, mert eddig azt hittem, hogy az a határ amit még érdemes). Tehát aki HD5xx vagy feljebb gondolkozik, az mindenképpen gondolkozzon legalább egy minőségi hangkártyában...vagy esetleg külön DAC/erősítő kombinációban.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák