Hirdetés

Aktív témák

  • contaxg

    veterán

    válasz slfln #21285 üzenetére

    Tudom, hogy nem ez volt a kérdés, de bevezetőnek annyit, HD600-ról azt gondolom, hogy egy kategória a PortaPro-val, persze más a hangkaraktere, de soha nem szeretnék Seni tulaj lenni. Elismerem, hogy aki nem hallgat akusztikus zenét, annak még akár jó is lehet. Állítólag az utcai modellek jobbak a kategóriájukon belül ....

    A W5000 tipikus(?) AT hang ami nekem egyre inkább nem tetsző. A HD600-hoz képest nyitottabb, szárazabb, simább. Viszont rögtön előjött, hogy alkalmas teljesen hamis tónusokat közölni hangszerekről. Míg a Sennheiser végig csal, az AT ezt csak alkalmanként teszi, ezért rögtön kiugranak a hibás megoldások. Kár, mert ha ezek nem lennének elég jó kis fülesek lehetnének. Kb. egy percig volt a fejemen, de tovább nem is hallgattam mert nem kívánkoztam utána.

    A T1-ről nehéz nyilatkozni..tulajdonképpen ez az a fejhallgató, amit szívesen birtokolnék a PortaPro után. Három felvételt hallgattam végig.

    - Az első Kurt Elling - Come Running To Me jazz dala, amin a zongora gyönyörű és valós volt. Ehhez roppant könnyedén csatlakozott a basszus, dob szekció és az énekes rendkívüli hangja. Ez együtt elég sokkoló volt, talán ezért is többször is visszahallgattam ebbe a felvételbe.
    - A második egy Bach darab volt (Violin Concerto No.2 in E, BWV 1042 - 1. Allegro) amin a hegedű és a kamarazenekar olyan hihetetlenűl valós volt amit én elektrodinamikus átalakítóból eddig nem hallottam. A zenére nem is figyeltem már a végén mert csak azt figyeltem, hogy mennyire reális (nekem) a hangkép amit lesugároz.
    - A harmadik felvétel a Silversun Pickups-Growing Old Is Getting Old dala ami egy mai, modern indie cucc. Érdekessége a felvételnek, hogy a dalban (talán mint az öregedés szimbólumaként) egyre erősebb torzítást kezdtek el használni, ami a dal végén kisebb katarzisként megszűnik...mint ahogy talán mi is egyszer megszűnünk létezni. Ez azért érdekes, mert a hangszórók, fülesek jó része nehezen fogadja el, hogy torzítást kell sugározniuk... tisztán. Ehhez jön az is, hogy a nem minden hang volt torzítva, így az énekesek sem és ez egy újabb akadály amin pár sugárzó elvérzett, mivel mindent torzítva játszott le.

    Összegezve a T1 a legjobb füles amit életemben hallottam és még a nagy és híres HD800 is csókolómmal köszönhet neki....szerintem :) A jelet egy Macbook biztosította egy Halide Bridge segítségével, ami egy LavryDA10-be csatlakozott.

    [ Szerkesztve ]

    A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

Aktív témák