- Asztrofotózás
- OLED TV topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Projektor topic
- Gaming notebook topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kokii
tag
Sziasztok!
2025/49-es és 2026/26 MÁP+-t jól gondolom, hogy jelen helyzetben érdemes lenne áttolni az új PMÁP 2028/I-be?
Jelenleg minden megtakarításunk az előbbi kettő papírban van meg egy kis PMÁP 2027/I-ben..Lakásvásárlásra kanyarodnánk végre rá lassan, de a jelenlegi kamat, hitel (teljes ingatlant sajnos nem érnek a megtakarítások) és egyebek miatt sújtott környezetben lehet inkább kivárunk.
-
kokii
tag
Esetleg valakinek vélemény?
Nem várom senkitől, hogy helyettem döntsön, de azért elég láma vagyok (jó, mondjuk talán lvl2 az átlag néphez viszonyítva, ahogy olvasom ) az itteni többséghez képest és sajnos nincs akivel megbeszéljem az ilyen ügyeimet.
Szóval egy "igen" vagy egy "tökhülyevagy" is már nagy segítség lenne.Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
kokii
tag
válasz aujjobba #66676 üzenetére
Én csak szeretem látni tételesen a dolgokat utólag (is).
Nem nyugtat meg, nem lesz tőle több, de kevesebb se.@Moleman
Ennél sokkal több morzsát hagyunk a neten, de pl a sütiket én is dodgelom valamint ettől függetlenül lehet tudatosan és jól adatot megadni reklámok pedig sehogy nem találnak meg (adblockolók gépen és telón is roottal)
Egyébként a bankok appjai is erre fogják használni az új appokkal az adataidat, de ez sokkal kényelmesebb, minden egy helyen.
(Tudom pl OTP appban elvileg lehet beaddolni más számlákat is, de van kézzel vezetett pl.: MÁK, satöbbi amit ott nem lehet.) -
kokii
tag
Magyar euró?
Ki hogy vélekedik, érdemes lenne lassan a fizukat eurora váltani, és "csak tejet venni" forintból? -
kokii
tag
válasz DeckardCain #73904 üzenetére
Hasonló cipőben járok, teljes PMÁP megtakarítással (nekünk mondjuk banki ügymenet van mellette egy garzon vételére)
Szóval én is figyelemmel érdeklődök, ha másra nem bumpolni a postodat jó vagyok
-
kokii
tag
válasz TrollBalint #75468 üzenetére
Ha szabad megkérdezni milyen nagyságrenddel lehet itt számolni?
Lakásvásárlás előtt lehet megjáratnám 1-2 hónapra még az egyik részletet DKJ-ban, de potyára nem akarok kincstárba feltölteni.
A folyamatomhoz tartozó kérdés bárkitől: kincstár kiutalásban közleményt lehet megadni valahogy? -
kokii
tag
Hónap végén kellene utalnunk lakás részletet, 10m (babaváró).
Egy pont akkor lejáró DKJ-ban terveztem megpörgetni, de addig balfszkodott a bank, hogy már nem lehet venni.
Van valami tipp, hogy kemény ~2 hétre hova lehetne rakni ezt a pénzt, hogy teljesülhessen az eredeti tervem, azaz ne a bankszámlán porosodjon, hanem mondjuk 1 a lakásvásárlással járó "egyéb" díjat visszahozza? Eurot-usdt most nem vennék, még az lett volna az alternatíva amivel úgyfest szintén jól jártunk volna, de arról is lecsúsztunk. -
kokii
tag
válasz julius666 #76486 üzenetére
Van egyéb fedezet, így akár meg is swappolhatnám a kettőt, csak az papírban van, kaszinózni nyilván nem szeretnék.
És ezért gondoltam a DKJ-ra elsődlegesen, korábban kérdeztem is, mekkora összeg megy bele, de akkor nem is sikerült volna venni.
De akkor röviden a válasz, semmibe. Kösz[ Szerkesztve ]
-
kokii
tag
2027/I és 2028/I váltásáról 2029/I-re mi a vélemény?
Kicsit már kaotikus ami a cikkekben és itt is megy, de én bármi is legyen a matek azt látom, hogy 1-2 10m-en szignifikáns eltérés nincsen, az egyetlen ami "kirívó", hogy a 27/I csak március végén fordul.Erre valami matekozót nem tudnál behúzni a kalkulátorba @allampapir? Biztos sok mindenkinek hasznos lenne később is.
-
kokii
tag
DKJ-t vennék, de mobilon Simplere irányításkor invalid SSL certet dobál az app, gondolom nem kerek valami. Most végre géphez jutottam, így próbálnám böngészőből, de úgy, hogy végigmegy a hitelesítés a banknál is, itt a visszairányításkor jön a hibaüzi, hogy nem sikeres a tranzakció. Valami nincs rendben most kincstáréknál, vagy egyszerűen nincs ebből a papírból ennyi (230222 és 230331-t próbáltam, kemény 1M)?
-
kokii
tag
Sziasztok!
Két dologgal kapcsolatban kérdezném a véleményeket és fogadnék javaslatokat.
A nyár végén vidékre költözünk, vettünk egy családi házat. Az önerő a vételár 20%-a, maradék egy nagyságrendileg ekkora összegű piaci hitel és "kétgyerekes" 30m-es CSOK Plusz.
Előbbiek már tények, a kérdéseim az alábbiak lennének:
-Jelenleg PMÁP-ban vannak a megtakarításaink, még a jobbik féléből. Itt látok 1-2 milliónyi "menthető" pénzt. A terv az lenne, hogy az önerő fennmaradó részét, valamint a felújításra szánt összegek mögötti papírokat anyósomékkal elbizniszelnénk (nekik már újabb állampapírjaik vannak). Az így, végéig kitartott jobb papírok "profitját" pedig elosztanánk. Itt igazából annyira nincs is kérdés, csak hogy jól tudom-e, hogy ez zökkenőmentesen megoldható elvileg, ugye?
-A másik pedig vonzata a házvásárlásnak, ugyanis van egy lakásunk Pesten, amit úgy döntöttünk megtartunk és a bérlőm (haver), aki a helyünkre jön, minden valószínűséggel devizában (fontban) fizetne. A gondolatom az, hogy erre az összegre tekintenénk innentől megtakarításként, akkor váltanánk és használnánk fel az adott hónapban, ha esetleg megszorulunk, bár azzal kalkulálok, hogy egy vésztartaléknál kicsit nagyobb összegű PMÁP-unk azért még maradna (10+m). Ezzel a bevétellel mit javasoltok mit kellene tenni? Gondolom az instant válasz az, hogy csak úgy ne tartsam a devizát. (Erre egyelőre "nem bevallott" bevételként gondolok.. )
Előre is köszi a véleményeket! -
kokii
tag
válasz kokii #119121 üzenetére
Sziasztok!
Sajnos erre nem érkezett válasz de most vezetnék át értékpapírt.
Ez valami újdonság, hogy Új tranzakció > Értékpapír átvezetés alatt lévő funkció webkincstáron "Értékpapír átvezetés kizárólag meghatalmazó és meghatalmazott között lehetséges.." hibát dob?
Tényleg kellene meghatalmazást gyártani etc, hogy át lehessen vezetni értékpapírt? Azt hittem, hogy ez a "másodpiaci tranzakció" bárki között létrejöhet, ez elég nagy nehezítés. -
kokii
tag
Azt esetleg tudjátok, hogy mennyire járható, hogy - az utalási díjakat megúszandó - kincstárba "felbankkártyázok" egy összeget, majd számlára kvázi rögtön visszautalom, állampapír vétel nélkül? (nyilván nem egyezne a két számla ami között átjárna a pénz)
-
kokii
tag
válasz axioma #119579 üzenetére
Itt kvázi most az lenne a kiskapu (mivel többek között, rokonoknál nem volt még bankszámla rögzítve így a holnapi esedékességre nem járjuk meg a "papírcserét"), hogy lenne lekötendő pénz a családban, amit így kvázi rajtunk keresztül kötnének le. (most megy a befizetés a mi számlánkra a bankkártyájukkal, ezt én kiutalom magamnak, majd a mi papírunkból kifizetem őket, ahogy említetted: beballagok, átvezettetem a papírokat hozzájuk, amit ők otthon ülve elfogadnak webkincstáron keresztül)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Imperium Ryzen 5 Phoenix 8000 PC Ryzen 5-8600G, A620TUF, 16GB DDR5 RAM, 1TB SSD
- Garanciális be quiet! Silent Loop 2 360mm (BW012) ( Light Wings ventikkel )
- IPad Mini 4 - 128 GB - Cellular + Wifi (+ TOK + FÓLIA)
- ÚJ Lenovo Legion 5 16IRX9 - 16" WQXGA 2k 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3év garancia
- 1 TB Samsung M.2 2280, NVMe, PCIe, Gen4X4, SSD /számlával / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs