- Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Autós kamerák
- Házimozi haladó szinten
- Home server / házi szerver építése
-
PROHARDVER!
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
_BM_
senior tag
válasz mzprox #13129 üzenetére
A korszerűtlen lakások, házak valóban túlárazottak, főleg az eszmei hozzáadott értéket tartják sokra, amit maga az elhelyezkedés jelent. Nonszensz, hogy egy csillaghegyi ház 8x annyit érjen, mint ugyanaz a ház egy normális dél-alföldi településen. Főleg úgy, hogy a csillaghegyi ház tulajdonosa nem használja ki az előnyöket, például már nem tömegközlekedik, mert inaktív. Nehéz jósolni, de annyi biztosra vehető, hogy bővülni fog az elszegényedés, ami a nagy ingatlanokból a kisebbek felé fogja terelni az embereket.
Ma még ki tudják fizetni az egyedülálló öregek a 70-200 nm-es lakás/ház rezsijét, azonban hamarosan nem fogják tudni kifizetni. Ez ezer %. Erről teljesen felesleges vitázni.Nekem van pár garzonom, kocsibeállók stb. de azon töröm a fejem, hogy elcserélem a budaörsi panelt, amiben élek egy 5 millióval olcsóbbra, mondjuk Kőbányán, és azt a pénzt is megdolgoztatom.
Budaörsön - csak azért, mert jó helynek tartják (csak tudnám, miért) pontosan 5 millióval kerül többe a nagy panellakás a pesti, teljesen azonos lakásnál. Nekem nem ér többet. Nekem ugyanolyan szar hely Kőbánya, mint Budaörs.Tehát én a kis méretű, korszerű ingatlanoknál drasztikus áremelkedést várok, a nagy és korszerűtlen ingatlanoknál ugyanilyen mértékű esést.
[ Szerkesztve ]
-
_BM_
senior tag
válasz zeno70 #13144 üzenetére
"A megmaradt penzbol mibe tervezel befektetni (ha nem titok)?"
Teremgarázsokban gondolkodom, mégpedig abban a házban, ahol van két garzonom. Mindezt azért, mert a tulajdoni hányadom növekedéséből kifolyólag esély mutatkozik rá, hogy a közösképviselő támogatni fogja a gondnoki állás megszerzésére irányuló ambíciómat (ami a világ legjobb bulija egyébként terhelés/javadalmazás szempontjából), cserében tolom neki a szavazatomat.
A társasházak lakóira jellemző közönyösségnek köszönhetően 8-10 szavazattal meg lehet fordítani a világ folyását egy 300 albetétes tömbben12-14 között is van Budaörsön nagy panel, de nem felújított.
[ Szerkesztve ]
-
_BM_
senior tag
válasz fordfairlane #13162 üzenetére
Arra nem gondoltál esetleg, hogy halál komolyan gondolják az 1 milla munkahelyet?
-
_BM_
senior tag
válasz fordfairlane #13164 üzenetére
Csak azért kérdeztem, mert viccelődve szokás idézgetni a szlogent, holott szépen ágyaznak neki a munkatörvénykönyvvel és egyéb dolgokkal.
-
_BM_
senior tag
válasz fordfairlane #13166 üzenetére
"Majd ha lesz látszatja"
Lesz ám! 60 ezres bér a magánszektorban.
-
_BM_
senior tag
válasz fordfairlane #13169 üzenetére
Matolcsy mai agymenése:
A miniszter szerint a tranzakciós adó a 21. század olyan taktikai nukleáris fegyvere, amely lehetővé teszi számunkra, hogy versenyre keljünk az ázsiai országokkal a foglalkoztatásban.
Miután elnevetted magad, olvasd el még egyszer, nagyon figyelmesen, lassan.
-
_BM_
senior tag
válasz fordfairlane #13174 üzenetére
Nem akarok offolni, ezért rövid leszek. Kínai bérek felé terelik a magánszektort, ezekhez kellenek az ilyen szoktató, vicces mondatok. És a csendben meghozott jogszabályok.Matolcsy nem hülye, csak hülyeségeket beszél. A kettő nem ugyanaz.
[ Szerkesztve ]
-
_BM_
senior tag
válasz fordfairlane #13177 üzenetére
Az csak azért mondja, hogy tompítsa az élét a mondat második felének, ami a lényeg.
Azt nem mondhatja, hogy: emberek, pár éven belül 60-70 ezer ft-ért fogtok burcsázni, mert más kiút nincs. Az egész stratégiának az a lényege, hogy közeledés Kínához, kínai befektetők, fel kell vennünk a versenyt, és most ez a szép összetett mondat.[ Szerkesztve ]
-
_BM_
senior tag
válasz attiati #13189 üzenetére
Szerintem az usa kúrja széjjel a monetáris uniót, mert egyre fontosabb neki, hogy ne legyen konkurens elszámolási pénznem a világpiacon. Erős a gyanúm, hogy ők tüzelik a görögöket, és siker esetén be van ígérve nekik valami kompenzáció. Majd jól odafigyelek, ha kiválnak, és már senki nem fog írni róluk. Szal, nem kicsit gyanús a görögök nihilizmusa. Eddig miért nem kurválkodtak? Miért pont az elmúlt pár évben hülyültek meg?
[ Szerkesztve ]
-
_BM_
senior tag
válasz DeFranco #13214 üzenetére
Kapásból fizetésképtelenné válik az Európai Központi Bank is abban a pillanatban, ha a görögök kilépnek az eurózónából - nyilatkozta ma Charles Dallara, a bankok érdekvédelmi szervezetének tekinthető Institute of International Finance ügyvezető igazgatója.
Ez is mekkora baromság már... A görög gdp a világ gdp 0,4%-a. Ha elsüllyedne az egész ország a tengerben, az sem okozhatna gondot.
Ennek az EKB-nek van egyáltalán pénznyomtatási joga? -
_BM_
senior tag
[Kinyitott a Soltvadkert Takszöv]
Kifizetést nem teljesít, de befizetni továbbra is lehet
[ Szerkesztve ]
-
_BM_
senior tag
válasz Gabbana #13310 üzenetére
Én óvatos lennék azzal az axával. Nálam az a betét, ami a betétvédelmi alap hatálya alá tartozik, azaz biztosított. Nem is értem, hogy a pszáf miért engedi az ilyen konstrukciót, főleg a "betét" termékhasználatot, amikor nem az (csak annak látszik). És ettől teljesen független dolog az, hogy az oba nem sokat ér, és az axa a világ egyik legnagyobb pénzintézete (biztosítója).
Valami ok (indíték) biztosan szerepet játszott, amikor kialakították a döntéshozók ezt a konstrukciót.
Mindezek tükrében nagyon gyenge "hozam" a 10%. Én 20% alatt biztos nem tennék bele pénzt. -
_BM_
senior tag
válasz attiati #13314 üzenetére
A Belga Letét és Pénzügyi Eszközvédelmi Alap szavatolja.
Ez kicsit úgy hangzik, mint a Svájci Fogorvosok Egyesületének ajánlása, de nem akadékoskodok, hülyeséget beszélek, és elismerem, hogy tuti a fióktelepes formáció a belga garanciával, azonban még mindig nyitva marad két kérdés előttem:
1. Miért ad kiemelkedő 10% kamatot istencsászár garancia mellett?
2. Miért nem lehet olyan konstrukcióban betétet gyűjteni, ahogy azt az axánál nagyságrendekkel gyökerebb konkurencia teszi?[ Szerkesztve ]
-
_BM_
senior tag
válasz lajafix #13410 üzenetére
"Nem fogsz olyan bankot találni aki nem akarna rögtön a teljes tőkéhez hozzájutni."
Nem teljesen értem az előzményeket, de azt ugye tudod, hogy a devhitel fénykorában alig volt olyan bank, amelyik engedte / elfogadta az előtörlesztést? Talán egyedül a BB-nél volt ilyen lehetőség. Ha nem erről van szó, akkor tárgytalan a hsz-em.
-
_BM_
senior tag
Hehe. Most látom, hogy FR országban is van Cofidis. 6%-os kamatra hirdet. Nálunk a jelzáloghitel magasabb ennél
-
_BM_
senior tag
Elvitték a lottó főnyereményt
-
_BM_
senior tag
[Kártalanítják a Solvadkerti takszöv ügyfeleit]
Az OBA kártalanítási értékhatárát, azaz 28 962 000 forintösszeget meghaladó betétesek száma: 101 fő (összege: 3,7 milliárd forint).
Átlagos OBA kártalanítási értékhatárt meghaladó betétnagyság: 36,6 millió forint.
A legnagyobb, OBA kártalanítási összeghatár feletti egyéni betétösszegek:
- Magánszemély esetén: 149 millió forint
- Vállalkozás esetén: 870 millió forintBakker, 149 milla. Takszövben . A 90-es években a volt feleségem és a sógornőm is banki front desken dolgozott. Ők mesélték - talán túlzóan általánosítva - hogy a leghülyébbeknél vannak a legnagyobb lóvék. Olyanoknál, akikből nem nézne ki az ember 10 ezer ft-ot sem. Úgy látszik, hogy ez még ma is érvényes
[ Szerkesztve ]
-
_BM_
senior tag
válasz #24334592 #13487 üzenetére
Tele vannak lóvéval, mint a szamár finggal. Csodálom, hogy eddig nem jutott eszükbe ingatlanba (is) tenni a pénzüket (szar kamatok mellett). Mondjuk, elég magasról indulnak az árak, mert nem építenek lakásokat a vállalkozók. Angliát sem értem. Méregdrága a lakás és a bérleti díj, hiány is van belőlük, mégsem építenek, pedig ugyanannyiba kerül a tégla, mint itthon.
[ Szerkesztve ]
-
_BM_
senior tag
válasz concret_hp #13489 üzenetére
Vegyük úgy, hogy 2x annyiba kerül egy itthonról kivitt melós. Garzon anyagár 7-8 milla, munkadíj legyen 10 milla. Ehhez képest 60-80 millától indul egy 100 éve épített garzon.....
A gazdaság minden területén azonnal kiegyenlítődnek az árak. A világ összes pontján közel ugyanannyiba kerül a benzin, az autó, a számítógép, de Angliában és Svájcban 10x az ingatlan ára. Nem magyarázható fejlettségi különbséggel, mert a fejlett Ausztriában vagy NO-ban egész alacsonyak az ingatlanárak. A fene sem érti.[ Szerkesztve ]
-
_BM_
senior tag
szolidaritási kötvényt kellene bevezetni négy éven keresztül. Nem adónak nevezném, hanem egy megtakarítási kényszer, ez egy hosszú távú forrás lenne - mondta.
-
_BM_
senior tag
válasz Mercutio_ #13580 üzenetére
Szerintem kizárólag szociális okok miatt nem kurtítják a közszférát. Akiket nyugodtan ki lehetne rakni, azok semmilyen szinten nem vesznek részt a mutyikban Azok csak vannak.
Még az 50 ezer, nyugdíj mellett "dolgozóhoz" sem nyúltak eddig, pedig az aztán nagy luxus, amikor sokszázezer diplomás fiatal van munka nélkül vagy a mcdonaldsban. -
_BM_
senior tag
válasz amargo #13588 üzenetére
"a fiatalok fejében nincs meg az a tudás"
A mai öregek is hülyén kezdték anno. Nonszensz, hogy tízezrek vannak "visszafoglalkoztatva", közben meg fiatalok tízezrei nem dolgoznak. És egyre több fiatalt tartanak el a szülők, nagyszülők. És egyre idősebb korig. De nem csak a fiataloknál van probléma: van olyan 50+ éves ismerősöm, aki a 80 éves apja nyakán él. Nem segíti, ELTARTJA. És egyre több ilyen esetről hallok.
-
_BM_
senior tag
-
_BM_
senior tag
válasz DeFranco #13590 üzenetére
"Akasszuk fel az öregeket is."
Nem kell felakasztani őket. Ott a megérdemelt nyugdíj. Úgy adja elő a média a (kényszer)nyugdíjazást, mint valami halálba küldést. Tíz év múlva egymillió ember fogja követelni az utcán, hogy nyugdíjazzák őket végre (akár 50 rugóval), és ne húzogassák előttük évente egy évvel felfelé a korhatárt.
-
_BM_
senior tag
Nem szeretném magamat fényezni, de érdemes egy pillantást vetni tavaly karácsonyi hsz-emre. Az akkori jóslatom nem teljesült 100%-osan (még), de azokban a hetekben mindenki arról beszélt, hogy 350 lesz-e a ft vagy 400.
[ Szerkesztve ]
-
_BM_
senior tag
válasz FehérHolló #13620 üzenetére
"Egyszerűen mákod volt."
Ez nagyon-nagyon rosszul esett
Már éppen le akartam írni a következő fél-egy éves prognózisom, na de így.....
És azt is tudom, hogy mit beszélt B Kaufmann Vargával, bibibíííí. -
_BM_
senior tag
válasz #24334592 #13624 üzenetére
De csak neked
Szal megint itt csücsül 6 ezer mrd ft forrótőke állampapírban (2008-ban csak a fele volt).
Szerintem az imf-megállapodás már régen létrejött, ahogyan 2008-ban sem akkor kötötték meg, amikor közölték, hanem fél évvel korábban, de ez most lényegtelen. A lényeg az, hogy minden részletre kiterjedően hazudni kell. Nem a bírók nyugdíjazásáról tárgyalnak ezek, hanem fusiznak.
Elképzelésem szerint a 6000 mrd-ból olyan 4 ezer távozni készül az ősszel kitörő euro-turbulencia hatására, és az imf kényszerhitel nyújt fedezetet a nyereséges manőverre. Kimegy a lóvé, utána bedől a forint, kamatot emel az mnb, de hasztalan, és jövő tavaszra akár 350-ig is elcsúszhat az árfolyam. Nagyjából ekkor "rendeződik" az "euróválság", és kezdik újra veszegetni a magyar papírokat. 350-en és magas hozammal. A hitelminősítők elkezdik srófolni felfelé a magyar papírokat, köszönhetően a hiteles gazdaságpolitikának. Irányt vált a ft és kezdetét veszi a kamatcsökkentés. Talán jövő ilyenkor ismét 280 lesz az árfolyam, ami azt jelenti, hogy kockázat nélkül tisztán csinálnak 30%-ot. 4000 mrd esetén ez 1200 mrd ft (ennyi pénzt droggal sem lehet csinálni).
Az adófizetők meg törleszthetik az imf-hitelt, és választhatnak egy másik maffiózót maguknak.[ Szerkesztve ]
-
_BM_
senior tag
OTP 11%-ot kínál új pénzre. Kamatemelés lesz belőle.
-
_BM_
senior tag
Érdekes ez az OTP-féle 11%. Általában feleannyi kamatot szokott adni, mint a többi bank......
[ Szerkesztve ]
-
_BM_
senior tag
válasz FehérHolló #13741 üzenetére
Konkrétan nem tudom, hogy médiakamu volt-e ez az eset, de azt tapasztalatból tudom, hogy szép számmal birtokolnak 100 milliós nagyságrendű pénzeket elképesztően gyenge pénzügyi ismeretekkel rendelkező és előrehaladt demenciával küzdő idős emberek. Jellemzően egyedül élő, világ életükben kuporgató-öröklő típusról van szó.Mondjuk a konkrét példa kilóg a sorból a luxusautós kilengéssel, szal, nem tom.
Hogy röhögtem én tele pofával azokon az embereken, akik minden pénzüket budai telkekbe fektették anno
A 80-as években 50 ezer ft-ért mérték a 200 n-öles telkeket a Farkastorki úton. Fél-egyéves átlagfizetés, b*ssza meg. Használt Trabi ára. Jáj.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest