Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zeno70

    tag

    Latjatok, pont ezert kerdeztem meg a napelem befekteteset, mert nem latok tisztan a kerdesben. Tobb mindenre ravilagitottatok. :R
    Sziget uzemut azert nem gondoltam, mert az akksikkal joval tobbe van es azokat idonkent cserelni kell. A vissza taplalos olcsobb, plussz ha nagyobb a rendszered, meg neked termeli a let. A baj csak, hogy nagyon draga es tenyleg rettenetes sok ido, mire megterul.
    Amiert viszont elgondolkoztatott, az az, hogy a bankbetetek es egyeb megtakaritasok elege bizonytalan letformak manapsag. Errol irkaltok itt honapok ota (nem betenni forintba a penzt, mert elfustolodik)...az allamcsod, meg a tobbi kockazat. A kommentelok jelentos %-a devizaba es kulfoldre menti a stekszet, ami valljuk be - nem egy jovedelmezo opcio, csak ertekmentesre alkalmas.
    Ennek fenyeben gondoltam en erre az "ertek mentesre".
    A szigeteles se rossz ut, de en fura mod (lehet forditva vagyok bekotve :DDD ) azt a lehetoseget nyitva akarom hagyni, hogyha elkoltozni akarok, akkor se menjen karba a befektetesem. Ez elsore dilisen hangzik, de rogvest megmagyarazom.
    Ha tutira leszigetelem a hazam es idovel koltozni akaroak, a szigetelest nem vihetem magammal, a hazam erteke viszont ettol - a mai viszonyoknal - szinte ugyanannyi, magyarul, nem nagyon tudom tobbert eladni, ergoveszett a befektetes.
    Viszont a napelemes rendszert alvanyostol, demjenrozsistol el tudom koltoztetni, ha szukseges.
    Ja - es megszallottan azt gondolom, hogy a jovo elektromos autozasa akkor lesz olcso, ha a toltesi energiat a napbol nyerjuk ki. :U

    Jegyezd meg: pótolhatatlan vagy. Éppúgy, mint bárki más!

Új hozzászólás Aktív témák