Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cifu

    nagyúr

    válasz .LnB #1047 üzenetére

    Korántsem, tök jól eljátszogattam a Counter-Strike-al, az X-Winggel és a Tie Fighterrel (pedig mint tudjuk ugye, a Csillagok Háborúja világában az űrhajók nem éppen a Newtoni és Kepleri fizika alapján mozognak...), de még a robotos játékokkal is, mint a Mechwarrior széria. Játszogatok verekedős játékokkal (Dead or Alive rulz) és stratégiai játékokkal is (C&C széria például). Meg persze a reálisabb játékok is a kedvenceim, űrhajós játékok terén a Kerbal Space Program az etalon (oké, tudom, az igazi az Orbiter), harci FPS-ek terén pedig az eredeti OFP és az Armed Assault.

    Mindössze mindegyiknél tudomásul veszem a korlátaikat, kompromisszumaikat amiket a játékfejlesztők a játékélményért hoztak. Ha a Kerbal Space Programban a Kerbal gravitációja a Földének megfelelő lenne, akkor hirtelen nagyon nehézzé válna a játék (a Kerbalon az alacsony keringési pályához 4550m/s delta-v szükséges, a Földön ehhez inkább 9500-9800m/s (~7,8km/s a LEO pályához, és 1500-1900m/s a légellenállás legyőzéséhez), vagyis közel kétszer annyi). Ha az Armed Assaultot vesszük, még az ArmA2-ben sem volt rendes ugrás, egy szimpla keritést csak megkerülni tudtál. Sorolhatjuk tovább napestig.

    Nem, nem rontja el a játék élvezetét ez, mindössze (számomra) érdekesség. Nem vitatom el azt, hogy egy Mecha-nak van egy jókora adag Cool faktora, és hogy ez miért olyan vonzó az Anime nézőknek vagy a számítógépes játékosoknak. Én is láttam csaknem az összes Gundam és Macross epizódot, és 1992-ben táblás Mechwarriort játszottunk, sőt, csináltam magyar fanpaget a Mechwarrior Onlinehoz is. Az már egy másik kérdés, hogy a játék túl sok téren hagyott kívánnivalót még az olyan Mechwarrior fanoknak is, mint én.

    Felteszem a kérdés mögött az bújkál, hogy ha "lenézem" a Metal Gear megjelenítést, akkor minek játszom az MGS-el. A válaszom az, hogy maga a játék ettől még szórakoztató, és bár a Gear-ekről "szól", valójában a játékmenet viszonylag kevéssé épül köréjük, persze azt sem vitatom, hogy a Gear-ekkel való csatákról szólna a játék, akkor nyilván nem foglalkoznék vele, mert ezek a részek számomra nem sok élvezeti értéket képviselnek, a Gearek desingja pedig nekem unszimpatikus. Itt nem arról van szó, hogy a realitásoktól nagyon elrugaszkodott és a harctéren életképtelen, mert az Urbanmech is az. De az Urbanmech legalább jól néz ki. :)

    Az MGS sötét hangulata, általános játékmenete tetszik, és grafika terén sem annyira elveszettek általában. Az MGS: PP pont azért tetszik, mert végre nem "csőben" haladva kell játszani (igen, tudom, hogy ez nem valódi cső, de nem is éppen valódi szabadságfok).

    [ Szerkesztve ]

    Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

Új hozzászólás Aktív témák