Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vati

    senior tag

    válasz zsolesz010 #6429 üzenetére

    Mindenkinek igaza volt, ez tényleg Seagate, elnézést. Csak az elektronikus számlára (pontosabban jótállási jegyre) írtak WD-t, és hajlamos vagyok a papírnak hinni, nem a szememnek. Utólag az is nyilvánvaló, hogy nem kaptam semmi olyat, amire "számla" lenne ráírva.

    A lemez így néz ki, és beraktam úgy a gépbe, hogy fel se tűnt, hogy piros helyett zöld a matricája és Seagate van ráíva. Hihetetlennek hangzik, de még ez is elkerülte a figyelmemet, pedig az összes többi merevlemezem WD.

    Rögtön ki kellett volna bontani ott helyben a boltban, ha már a zacskón át nem látszott volna a turpisság. Akkor is siettem, örültem, hogy nem kell vele bíbelődni. Tanulság: ha valaki ennyire demens mint én, ne akarjon elintézni ilyen "komplex" dolgot mint egy zacskós merevlemez átvétele. Különösen ha még azon is átsiklik, hogy mást lát maga előtt, mint amit venni akart.

    A rendelésszám egyébként stimmel, és rá van ragasztva a zacskóra is. Sőt, a jótállási jegyen szereplő szériaszám is valódinak tűnik a https://support-en.wd.com/app/warrantystatusweb szerint:
    Serial Number Warranty Status Model Number Description Warranty Expiration Date*
    WX52D42DH983 IN LIMITED WARRANTY WD40EFAX-68JH4N1 VENICER 5400 256M SATA3 6GB/S 4.0 TB 6HD NAS 31-Aug-2025
    ...csak nyilván odaadták másnak, aki bennfentes és rutinból meg tud különböztetni két merevlemezt, én meg ezt a raktársöpredéket kaptam.

    Van bármi esély, hogy érvényesíthetem a jogaimat, becseréltetve valódi új WD-re?
    Én arra tippelnék, hogy kiröhögnek azzal hogy nem ez van ráírva a jótállási jegyre.
    Btw ezt akkor se tudtam volna kivédeni, ha weben vásároltam volna: hogy bizonyítom be hogy egy tök más terméket küldtek?

    Asus TUF Gaming A17 / Ryzen7 6800H / 16GB / 512+1024 GB SSD / GeForce RTX 3050Ti "Vízen járni is könnyű, ha az ember tudja, hol vannak a cölöpök..."

Új hozzászólás Aktív témák