Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Teky

    csendes tag

    Hello!

    Kitaláltuk hogy karácsonyra veszünk a családnak egy jobb fajta gépet, és ebben szeretnék segítséget kérni. Nem sok szakértelmem van a témával kapcsolatban, csak amit ma este elsajátítottam.
    Szóval a gép elsődleges célja legyen hogy a család minden igényét kielégítse. elsősorban nyilván családi fotók, kirándulások, ünnepek fotózására lenne. Másrészt személy szerint szívesen betekintenék a fotózás picit művészibb világába, így szívesen készítenék tájképeket, és fényképeznék növényeket állatokat,meg ilyesmik. Persze semmi komoly szándékom nincs a fotózással, csak szívesen kipróbálnék egykét dolgot.
    Szóval így ezek alapján egy bridge kategóriájú gép lenne jó választás az elméletem alapján, és úgy kb 50000 ft áll rendelkezésre.
    4 db gépet találtam így elsőre amik megtetszettek, persze lehet hogy felületesen keresgéltem. Szóval ezek lennének:
    Fuji s2000HD :Félek hogy ennél a tudást a hd videóra pazarolták, ami szeritnem egy fényképezőnél hülyeség, de igazából jót olvastam róla.
    Fuji s2100hd :Nem tudom mi különbség van az előzőhöz képest, nem igazán láttam leírást róla, csak egyet ott viszont azt írták hogy csak jpeg-et kezel, illetve nem volt feltüntetve a RAW mint az előzőnél, pedig az jól jönne photoshop-hoz.
    NIKON L100 :Ez picit megdobogtatta a szívem mikor megláttam, viszont ahogy olvastam nem sok mindent élhetne ki rajta egy kezdő próbálkozó, max hogy jó képeket csinál.(ami persze nem utolsó)
    Canon SX120 :Ehez nem is tudok mit hozzáfűzni. Írtak erről is jót is rosszat is.

    Tehát ezek alapján ha valakinek van ideje kérem lásson el hasznos tanácsokkal.
    Köszönettel:Teky

Új hozzászólás Aktív témák