Hirdetés

Aktív témák

  • BlackSeven

    aktív tag

    válasz 12-es csaj #39959 üzenetére

    Szia!

    "...a frissítés kiadásától számított 1 órán kívül tölthetik le a Free felhasználók..."
    Hát ez nem ilyen fehér-fekete teljesen.
    A free és a commercial verzióknál és ez most konkrétan az avast! jellegzetessége - ESET máshogy csinálja - a frissítési szervereknél a Kliens-oldali és a Szerver-oldali tulajdonságok különböző prioritást élveznek. Mondanom sem kell, hogy a free szerverek vannak másodlagos prioritással.
    A Kliens -oldali tulajdonságoknál az automatikus frissítés a Background Intelligent Transfer Service (BITS) segítségével történik (free-nél is) de itt a sávszélesség foglalás nagyobb a free-nél. Mivel ez a BITS technológia csak a szabad sávszélességet használ, így a többi már kiszámolható.
    Aztán még egy nagyon fontos dolog amiben különböznek. Ez a szerver szinkronizálás. Mivel lehet, hogy több szerveren keresztül jönne le a frissítés, így a rendszer szinkronizála, hogy a frissítések a kapcsolódó felhasználóhoz a leghamarabb eljussanak. Ezt úgy éri el, hogy ha szükséges, akkor kijelöl egy másik szervert, vagy egy harmadikat amely majd futtatja a szolgáltatást, vagy akár azt, hogy elossza a frissítést a szervereken belül.
    A free letöltő szerverekben nincs ilyen szolgáltatás és kisebb a kapacitásuk is, ezért megtörténhet az is, hogy akár hosszú órákkal később és csak napi 1-2 alkalommal kapják meg az aktuális frissítést. A fizetős verziók meg akár 2-4 óránként is kaphatják.

    No de nem akarok itt szakmai tovább képzést tartani, úgyhogy be is fejezem gyorsan.

Aktív témák