Hirdetés

Aktív témák

  • Szellem.

    nagyúr

    Kollégák!

    Vettem a bátorságot és felraktam a KIS 2011 Bétát! :)
    Az eredmény, kellemesen meglepett! Abszolút könnyen és gyorsan települt. A Béta 30 napra aktiválható. Telepítés után adatbázis frissítés, és a szokásos beállítások után elindult a program és működik. Sem BSOD, sem egyéb fagyásom nem volt eddig az elmúlt 2,5 órában, amióta fent van! A programot természetesen lehet modulonként telepíteni azzal ellentétben amit írtam, mert a fórumán a terméknek ez volt leírva! Szóval, lehet modulonként felrakni.
    Nagyon részletes leírást nem adok a programról, inkább a főbb okosságokat említeném meg.
    A GUI-t már láttátok, hogy megújjult. Számomra nem szimpetikus az új külső. Nem is szép, de nem is ronda. Egszerűen puritán. Lehetne szebb, főleg mert a PURE GUI-ja nagyon szépre sikeredett!
    A bootidőt egy ici-picit lassítja. Reméljük, a fejlesztők még optimalizálnak rajta és ez gyorsabb lesz, lévén, hogy a program még béta.
    Van saját Gadgete, amiből kettő közül lehet választani. A Gadgete Vista és Win7 alatt érhető el, persze, ha a minialkalmazások opcióban beállítjátok.
    A Gadgetekből néhány funkció elérhető, tehát nem csak tájékoztató jellegű.
    Ami kiemelendő és iszonyat nagy okosság az a System Watcher és a Safe Run.
    A System Watcher egy olyan új fícsör, hogy figyeli a rendszert és és a kártékony alkalmazásokat. Így, ha valaki telepítene egy kártevőt, az összes változást visszagörgetheti. Ergo, majdnem olyan, mintha uninstallálnád a programot. Ez marha nagy dolog, mivel ha nincs az adatbázisban a kártevő, és nem ismeri fel a KIS, akkor Te magad visszaállíthatod a vírusmentes állapotot. Ezzel a fícsörrel nagyon nagy mértékben megszüntethetők a fertőzések!
    A másik nagyon jó fícsör a Safe Run, ami ugye már a 2010-es kiadásban is benne volt. Itt több dolog változott a 2011-es esetében.
    Külön lehet futtatni a webböngészőr Safe Run módban! A másik, ami szerintem Fire kollégának és nekem is élvezet lesz, hogy a Safe Run Application egy detto Returnil Virtual System megoldás. Ergo, amikor elindítod, egy új Asztal jelenik meg, ahol a különböző programokat, kártevőket teljes biztonságban futtathatod. Majd, ha a Safe Run Application-t kikapcsolod, visszakapod a rendes munkaasztalod, anélkül, hogy települt volna bármi is. Ja, és a legnagyobb előnye, hogy az RVS-el ellentétben itt nem kell újraindítani a gépet!!!
    Szóval, ez a két újítás nagyon nagy változást hozhat a kártevők elleni védelemben. Ezen megoldások mellett, már tényleg csak a hülyék fertzöződnek meg! :)

    A programok indulása normális. Lassulást nem vettem észre.

    Hát, röviden ennyi volt, amit le szerettem volna írni. Ha van kedvetek próbáljátok kis és nézegessétek.

    És végezetül jönnek a képek:

    [Boot]
    [KIS1]
    [KIS2]
    [KIS3]
    [KIS4]
    [KIS5]
    [KIS6]
    [KIS7]
    [KIS Gadget 1]
    [KIS Gadget 2]
    [KIS SafeRun, olyan, mint az RVS]

Aktív témák