Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Ehezmitsouls #61 üzenetére
Köszi, de a legenyhébb kényszert sem érzem rá – igazából még feleennyiért sem érezném. Ha meg érezném, akkor kivárnám, hogy legyen mindenhol készleten, és levadásznék egy olyat, aminek a hűtése mondjuk Top 2.
Itt a következő GPU jó eséllyel egy nyolcmagos Zen 3 APU lesz, mert ahhoz nem kell komplett platformot váltani, és egy hőtermelő hardverrel (VGA) kevesebb van a gépben, amiben meg kell, hellyel-közzel ugyanott vagyok teljesítményben. NVENC nincs, de majd valahogy áthidalom a problémát.
Mindenesetre egyébként sem voltam soha híve a minden legújabb cucc megjelenéskori azonnaldeinkábbtegnapelőttre megvásárlásának. Már csak azért sem, mert várjuk ki a végét a bugoknak, az átfogó teszteknek, a visszahívásoknak, a frissített drivereknek etecera. Pláne ilyen szanaszét olvadó cuccoknál.
-
válasz
Találtgyerek #58 üzenetére
Egen, 1000 a Szent Grál.
De szerintem te Q3 Arenáról beszélsz, nem QW-ről. Ott fix 125 fps kell, vagy nem fogsz normálisat ugrabugrálni. Amúgy vissza is lehet szökelleni simán, de ez csak egy "trükk" a sokból.
QL-ben 125 vagy 250, de pl. az első CoD: MW-ben is vagy mondjuk CoD 2-ben (a 333 fps már nem volt tournament legal). -
-
petimbo
tag
Ja, megjöttek! Horror áron! Ugyanazon a horror áron, mint amikor a 30-as széria kártyái kijöttek! Ugyanazt eljátsszák megint! Akkor a 3090-esek kerültek 1 millió forintba.
-
devast
addikt
válasz
Ehezmitsouls #48 üzenetére
Ne aggódjál, 2 héten belül visszakerülnek azok a kártyák az alzához. Magyar scalper nem hülye, ha nem tudja 2 héten belül eladni, visszaküldi, nem fog kockáztatni.
-
válasz
Ehezmitsouls #52 üzenetére
Azzal, hogy nem várom a sült galambot? Vagy azzal, hogy megnézem, mire költöm a pénzem? Vagy azzal, hogy a elkényelmesedésnek/lustaságnak ára van? Tehát a "nincs kivel beszélgetni" virágnyelven azt jelenti, hogy racionálisan nem lehet megcáfolni, csak az nem hangzik olyan jól.
Pedig ez volna az énközpontú helyett a realista értékrend, bár tudom, hogy manapság nem valami divatos.
"Nem szeretek várakozni."
Ki szeret? Attól még lehet ára, és gyakran van is. Mindenki szabadon eldöntheti, hogy megfizeti-e vagy sem. Ha igen, akkor utána nem sok alapját látom a méltatlankodásnak. Mondjuk akkor sem, ha nem, hiszen előre tudtuk, hogy mi lesz az eredménye a saját döntésünknek.
-
Cassi
őstag
válasz
Gondolom az a lehetőség fel sem merült, hogy ne feltétlenül 2 nappal a széria világpremierje után vedd meg, hanem várjál 1-2 hetet esetleg, amikor már ki lesznek tömve a boltok kártyákkal.
-
válasz
Nem kell Alzát nézegetni 5 percenként. Ha valaki nem hajlandó 10-15 percet rááldozni egy 5-6-700 000 forintos vásárlásra akkor megérdemli, hogy drágábban vegye meg a cuccot (amellett persze, hogy ez valószínűleg nem is különösebb érvágás a számára, plusz megfizette a kényelem árát).
Én is úszom a munkában és minden egyébben, de az 5-10 000 forintos mütyürnek is utánajárok. Nem is szoktak lehúzni, ha meg nem a legolcsóbb helyről szerzem be a motyót, annak racionális oka van.
-
-
Ehezmitsouls
csendes tag
válasz
Synthwave #46 üzenetére
Legyen leleményes, csak ne más kárára. Figyelj csak, nem mindenkinek van ideje akár munka, akár bármi más mellett Alzat nézegetni 5 percenként. Miután én megrendeltem az enyémet, egy óra múlva már felvásárolták a többit a hernyók, hogy majd tovább adják drágábban. Vicc.
-
válasz
Ehezmitsouls #45 üzenetére
A leleményest, aki talál madarakat? Ugyan már.
Valahogy nem tudom sajnálni azt, aki 4080 vásárlásnál (mikor 1000-1200 forint egy kiló kenyér, ha nem több), nem néz körbe. Nem ivóvizet árulnak, hanem amúgy is masszívan túlárazott luxuscikket, főleg magyar fizetésekhez viszonyítva, amit 10 emberből 9,5 nem a megélhetéséhez fog használni.
-
Ehezmitsouls
csendes tag
Már megvettem az enyémet, tehát nem az a bajom, hogy nekem nem jutott. Hanem tudod az a bajom, hogy ezek a rothadék férgek megpróbálják lehúzni 50.000 el az amúgy is kurva drága kártyára áhítozó embereket, csak hogy nekik legyen egy jó hétvégi kurvázásuk. Legundorítobb, írtani való emberfajta.
-
vargazk
csendes tag
Igaz, viszont akkor mindenki be volt zárva, tömegeknek volt menekülés a kockulás.
Most is lesz egy szűk réteg, aki majd megveszi ezeket a kártyákat, de korántsem annyi, mint két éve.
Aki akkor aranyárban megvett egy 30xx-et, azokból szerintem 1% cserélne most kártyát, főleg úgy hogy sok országban csak nyomott áron tudná eladni a piacra döntött bányászkártyák miatt (most a fejlett világról beszélek, nem kis hazánkról).
Minden gyártó zuhanó keresletről számol be, erre az nVidia meg még rá is tesz egy lapáttal és inkább visszafogja a kínálatot, csak hogy magasan lehessen tartani a kártyák árát. -
Cassi
őstag
válasz
Ehezmitsouls #37 üzenetére
Nincs hiány a 4-es szériából, ezért bármiféle spekulálás vele csak elhanyagolható nyereséget és sok veszteséget hozhat, nincs miért irigykedni.
-
ricsip
addikt
válasz
akinek kell, úgyis megveszi, ezt a kovid 2 éve alatt mindenki megérthette volna
-
ricsip
addikt
2070-en is van 3 ventillátor, hőcsövezés (melyik elmúlt 10 évben megjelent vga-n ne lenne??) ez se pici 1 slotos dög, bár akkora behemót valóban nincs mint a te 4090-esed, de egy geforce4-hez képest ez is óriási. Szóval nem értem az enyém 180wattal hogy szalad fel 80 fokra 3-5 perc játék után, egy 400wattos szörnyszülött meg 60 fokon megáll...
-
válasz
Nem fenyeget a veszély.
-
rviktor25
tag
válasz
Őrület, h mostanában mindig mindenhol ez megy... és valahogy mégis megveszik az emberek.
-
Ehezmitsouls
csendes tag
Senki ne vegyen itt hardveraprón most Rtx 4080- at, ugyanis a férgek gyorsan felvásárolták Alzáról, majd itt próbálják 50000-70000 el többért további adni. Remélem nem fog sikerülni nekik.
-
-
tserrof77
őstag
A TUF tetszik, design szempontjából. A RoG elég bazárinak néz ki. Ja, és kicsit hadd lovagoljak a kábelleégésen is. Beleférhetett volna egy rendesen merevített, vagy akár egy eleve hajlított (uramisten mindkettő) a dobozba...
-
devast
addikt
Azt hagyod ki, hogy 1080ti idejében a raszter fejlődött. Az új engine-ek egyre több és több erőforrást használtak, és növekedett a felbontás is, 1080p majd 1440p majd 4k. Most ott tartunk, hogy ami a "csúcs" gpu-k teljesítményét megeszi, az az RT. Minden más simán megy. A fejlesztők se hülyék, steam-en a legnépszerűbb gpu még mindig a 1060. Nem fognak olyan raszter terhelést csinálni az engine-ben, hogy ezeken 1080p-ben játszhatatlan legyen. Egyszerűen a piaci helyzet, a konzolok, és sok egyéb minden miatt a raszter terhelés nem igazán nő mostanában, és nem is látom, hogy a közeljövőben ez változni fog.
-
kalmani
tag
Követeljük a PH tesztet!
-
Szép az eMAG-os design, amíg viszont nem ég le egy csatlakozó, addig nem érdekel a dolog!
-
hahakocka
őstag
3 game csak kb. Control a Metro exodus RT edition ès a Cyberpunk kb ezekèrt èri meg ma csak az RT az űj Amd N is már kb 3090Ti gyors lesz az RT. Az FSR S a DLSS meg szemfènyvesztès kb a natív az igazi felbontàs. Raszterben meg plusz 20% lesz kb a 4080 hoz kèoest a 200 dolxsival.oocsöbb 7900 xtx
-
Nagynozi
aktív tag
Egyszer belekóstolsz a Ray Tracing-be és nem tudod ott hagyni. Amúgy a Cyberpunk 2077 egy olyan játék, ami ha nem is igényli, de nagyon jót tesz neki a Ray Tracing, ha ki tudod maxolni (ezt meg tudod tenni egy RTX 3080 12GB-os kártyával is 65 fps-t kapsz 1440p, DLSS Quality-vel átlagban). Az átlátszó és görbe felületek tükröződése fenomenálisan néz ki, "életszerűvé" válnak a világos és sötét helyek fényforrásoktól függően. Lecserél minden Screen Space megoldást, a Point Light-okat is felváltja az RT, az egész játék másképp fest. Persze el lehet lenni nélküle is, de rengeteget ad a játékhoz. Nekem is bajom van, hogy az új generáció még egy lapáttal rárakott az árazásra, amikor már ez nem tűnik ésszerűnek.
-
ricsip
addikt
ez a 61 fok ekvivalens azzal, amit az én 2070 super-emen ír GPU TEMPERATURE-re 3 perc után? Ugyanis ott terhelésre a szobahőmérsékletről kb 3 perc alatt megy fel 75 fokra. 80 fok fölé meg csak azért nem, mert 80 fokra korlátoztam be MSI AB-ből. Ugyanott mérve ez a 4000-es mit mutatna?
Lehet trükközni hogy milyen hőmérsékletet jelzünk ki, és mi a hőmérséklet a valóságban: pl. a legforróbb pontot mutatja? Átlag hőmérséklete az egész GPU-nak? Egy tetszőleges memória IC hőmérséklete? A legtávolabbi / legjobban hűtött memória IC hőmérséklete? A hűtőbordán találomra 1 pontban a hőmérséklet? A leghűvösebb / legmelegebb VRM IC? A nyák hátoldalán 1 tetszőleges ponton a hőmérséklet?
-
-
BudaZ
csendes tag
De hogy erre miért is nem elég a 2x8pin...... Nem is fogyaszt 350w többet OC-val sem.
Nembaj új kábel, drágábban lehet adni meg talán majd leég de nembaj... Jeeeeee van egy túlárazott 4080am amivel jóformán nem érek semmit mert egy fizut még féreteszel és már is ott a jóval erősebb 4090..
800dodoért ez egy csúcsszuper kártya lehetne és még el is gondolkoznék azon hogy lecseréljem a 3080 de ennyiért kész vicc hamarabb fogok AMD-t venni ami legalább gondol a "gamer" vásárlókra. És nem csak a pénz a lényeg. -
Duddi
aktív tag
Ha tényleg így gondolkodnának az emberek a raszteres teljesítményről akkor a 7900XT piacra kerülése után senki sem venne mást.
RT teljesítményben az AMD el fog maradni ahogy mindig, ez nem lesz nagy meglepetés remélem senkinek. De amúgy van olyan játék ami tényleg igényli is a RT-et? és itt nem Minecraft vagy az az egy Quake játékra gondolok, Hanem hogy kijött ez elmúlt 4 évben jött e ki olyan igazi játék ami igényli is, néhány árnyékon és csillogó pocsolyán kívül.
"Tehát hiába ver akármennyit %-ot egyik a másikra, jobb nem lesz tőle mert bármelyik bőven elég." Erről meg annyit hogy az embereknek eladták az FPS kergetés álmát. Ha ez így működne akkor a 1080Ti ami az új játékok többségét még mindig viszi 1080p felbontáson releváns kártya lenne. De meggyőztek mindenkit hogy 1080p felbontáson már csak a szőröstalpú ősemberek élnek a plebsz szinthez 1440p kell és ha ember vagy 4k a minimum. Már a játékok nem igényelnek annyi lóerőt ha nem RT ről van szó hogy el lehessen adni a terméket, ezért megy 300 fps in 4K ultra mint belépőszint egy casuel CsGo játékosnak. -
Nagynozi
aktív tag
A Founder's Edition-nak 320W-os TGP-je van, tesztek alapján 280W körül eszik nagy átlagban, ha jól emlékszem, tehát oda elégnek kéne lennie 2x8 pin + PCI-E X16, mivel 150W+150W+75W = 375W szóval 2x8 pinnel még tuningpotenciálnak is kéne benne lennie. Én ezt nem értem... ha 700 dollár lenne az MSRP a legjobb vétel lenne, vinnék, mint a cukrot (én is).
-
Ribi
nagyúr
Azt hisezm a 4090 se nagyon húz semmit PCI-E sínről, így kb az összeset a tápcsatiról eszi.
Furi a 4 kábel, de lehet azért adják, mert ezt gyártják tömegével, ez az ócó. Itt a STRIXhez csak 3x8-as kábel van. -
devast
addikt
Nekem van egy olyan gyanúm, hogy az amd pont úgy árazott kb, ami beleillik az nvidia árazási stratégiájába. Egy picit lesz jobb ár/érték aránya. És itt most ezen konkrétan RT teljesítményt értem. Sima raszter teljesítmény már olyan szinten elszállt, hogy 4k-ban pont olyan tökéletes lesz a 4080, a 4090 meg a 7900xt és xtx is. Tehát hiába ver akármennyit %-ot egyik a másikra, jobb nem lesz tőle mert bármelyik bőven elég.
-
devast
addikt
Az a furi helyzet állt elő, hogy minden plusz dollár amit az $1200-as msrp áron felül költesz egy 4080-ra, gyakorlatilag kukába dobott pénz. Ugyanis szinte semmi pluszt nem kapsz érte. Viszont egy $1600-as 4090-ért már rengeteg pluszt kapsz. Ez a generáció más az árazásban és price/perf mutatókban mint az eddigiek.
-
flexxx2
őstag
Mi van ha csak 3 db 8pint dugok be, akkor is kéne mennie.
-
anulu
félisten
4x8pin minek?
Új hozzászólás Aktív témák
ph A vállalat összesen négy modellel startol, és a csúcsmegoldás 1450 dollárt kóstál, de a többi se sokkal olcsóbb.
- PNY - Founders - Referencia hűtéssel - GTX 780 TI - Korának leggyorsabbja - Gyűjtőknek is
- Powercolor Hellhound Radeon RX 7600 8GB
- Asus Dual Geforce RTX4070 12GB - Garancia: 2026.07.
- XFX Radeon Speedster MERC 319 RX 6800 XT 16GB GDDR6 256bit // dobozos // 34 CM HOSSZÚ, 1,8 KG !!!
- RTX 5070 Ti OC 16G/ új/ garancia a nevedre/ beszámítás/ ingyen posta/
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
- HyperX Cloud Alpha 2 Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
- MSI B550 GAMING GEN3 AM4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest