Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz Lidl #7960 üzenetére

    Mutaom, mi történik. Két képet rakok ide, mindkettőn 2 szálon futó Linx lesz, csak az első képen az lesz, ahogy a windóz ütemezője elkeni a magokon, és nem látod, hogy valójában procilimit van, míg a másodikon látszani fog ez, ahogy beállítjuk a processzor-affinitást, hogy csak 2 procin futhasson a Linx, lássuk:


    A második képen a HWiNFO ablakát reseteletem affinitás-állítás után, a grafikonon félúttól látszik jobbra a váltás.
    Ez a jelenség a HT-s 8-szálason mégdurvábban jelen van, súlyosbítva azzal, hogy valójában ott is csak 4 mag van, tehát 50% felett (mikor minden fizikai mag csak egy szálat szolgál ki a 2-ből) teljesen kiszámíthatatlan, mennyi szabad processzorerő van még a rendszerben valójában. Tehát nagyon pontatlan lehet ez az érték többmagos prociknál, főleg ha HT vagy AMD FX architektúráról van szó. :)

    Példának GTA4-et tudom felhozni, 3 erős szál kell neki, atomdurva CPU-limitet látsz vele HT-val egy 280X-el, miközben a CPU-usage a 40%-ot sem éri el. :D Ha kikapcsolod a HT-t, már jobban fut, és akár 80%-os CPU usage-ot is láthatsz, hiszen ugyanúgy 3 szálon fut, csak most az összes szál nem 8, hanem csak 4. ;)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák