Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • LaySoft

    tag

    Megváltozott a világ.

    Minden írástudatlan gyökérnek alanyi jogon van telefonja, sajnos internet eléréssel, amiről persze bankolni is akar, amellett hogy az ostoba videóit terjeszti. És nyilván a bankok ezeket is le akarják húzni, tehát valahogy "biztonságossá" kell tenni a mobil app-okat, hogy ne legyen túl sok reklamáció. És erre mi a legegyeszrűbb megoldás: tiltunk amit csak lehet. Nem gond, ha kihullik pár olyan analafabéta, aki a nevét sem tudja beírni, de tiktokozni tud. Marad elég, aki tejel és képes leírni a nevét, esetleg megadni a telefonszámát.

    A mi szempontunkból a probléma az, hogy hiába van nekünk egy custom ROM, ami a legfrissebb security patch-et tartalmazza (vagy egy stock root-al), az nem LYÓ! A sokéves retek stock ROM, amihez évek óta nincs frissítés, az LYÓ! Azt persze senki nem nézi, hogy az őscsótány stock ROM-hoz hány exploit létezik és virul és kihasználják.

    Az a helyzet, hogy minden multi védi a seggét és bekaszálja a profitot. A Google ad egy API hívást, amit meghívnak a fos banki app-ok és ha nem jó, akkor nem működik. Probléma megoldva. Az ügyfelek elhanyagolható része beszopja, nem számít, a többi tejel.

    Én örülök, hogy ehhez a kisebbséghez tartozom. És van megoldás (bízom benne mindig lesz), hogy számunkra is működjenek azok a dolgok amiket alapvetően nem miattunk tiltanak le.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák