Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • aleister

    veterán

    Urak, azon gondolkotam, hogy építek egy bányász keretet.
    Két dolgon kezdtem el gondolkozni:

    1. Minden keretben, amit eddig láttam a kártyák álltak, míg egy PC-ben ugye fekszenek. Vajon ez jár negatív következményekkel?
    Gondolok itt arra, hogy a nyák rendszerint elég meleg szokott lenni a nem ventis oldalon. Ha a kártya vízszintesen fekszik, akkor erről a felületről egységesen távozik felfelé a meleg. Ellenben, ha álló helyzetben van, akkor a lentről-felfelé áramló meleg miatt egyes alkatrészek melegebbek lesznek, míg mások hűvösebbek..
    A másik gond az álló elrendezéssel, hogy szerintem hamarabb megadja magát a venti, ugyanis a fekvő elrendezésnél egységesen hat a tengelyre a centripetális erő, álló helyzetben viszont fent terheli még a gravitáció is.

    2. A másik, amin elgondolkoztam, hogy a vga-król hátulról szoktak még pluszban 8 centis ventillátorokkal lefújni a meleget. Ennél nem effektívebb, ha a levegő áramlása nem a kártyával párhuzamos, hanem merőleges a nyákra? Ez nem lefújja a meleget, hanem konkrétan hűti a nyákot elméletem szerint.

    Tudom ezek apróságok, és lehet, hogy túl is gondolom a dolgot, vagy épp nem helyes az eszmefuttatásom, de úgy vagyok vele, hogy ha már magam csinálom, és van lehetőségem változtatni a konstrukción, akkor legyen tökéletes. :)

    Nektek mi a fentiekről a véleményetek?

    Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

Új hozzászólás Aktív témák