- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- 3D nyomtatás
- Projektor topic
- Steam Deck
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zamma
őstag
válasz SunMount3r #27150 üzenetére
Nagyon is sok köze van, mert minden mindennel összefügg! Mindenképp az erősebb ventikből nézz, mert akadályozott a levegő útja a házban (hdd keret+hdd-k), úgy meg pláne hogy a kinézett vga meg 70 fok környékén fog fűteni...
Tehát ide kevesek lesznek beszívóra a P12-es ventik, mehetnek kifújóknak és a már meglévők is jók oda. Beszívónak előlre az alsó 2 helyre ezekből válassz #27145 poszt alja, azaz 6 hsz-el feljebb.
Ha bekerül a házba a vga is, akkor meg a táp lemezére is kell pluszban egy ilyen komolyabb, az lesz a funkció hogy ráfújjon a vga-ra, így sem 70 fokos, sem gangos nem lesz. -
jimpo
senior tag
Ha minden igaz még egy hét és érkezik.
Addig jöhet tipp mivel terheljem a gépet közbe.
Bár nekem az előző metódus bejött csak valami idő/hőmérséklet grafikonos táblázat kellene majd, vagy valami progi ami tudja ezeket alapból. Az biztos, hogy benne lesz majd a gpu temp és a fordulatszáma is, az eddigiek mellé... Lehet HWiNFO lesz a program amit használok majd.Egyébként a P400A házikóban az első 3 illetve a Thermalright Peerless Assassin 120 SE mindenképp maxot fog kapni.
Meg valószínűleg a hátsó is az lesz, illetve marad felül hátsó poziban a sima P12.
Persze ez csak akkor ha mind a 6 darab P12 MAX "szalonképes" lesz.Az tuti hogy kell a levegő befelé, mert legalább egy RX 6800 vagy RX 7700/7800 GPU van tervben.
[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
SunMount3r
nagyúr
Tehát nekem csak az XGP Vento Pro lenne jó, mert csak az köthető sorba, a P12 Max meg zsákbamacska? Ebből 3 db (nem semmi plusz kiadás árban) és akkor a hátsó, kifúvó Signum HP maradhat a helyén hátul? De ez így sorba kötve még zanzásabb, nem?
meg a táp lemezére is kell pluszban egy ilyen komolyabb,-> Hova érted ide, csak "felfelé fordítva"?:
(Egyébként nem gondoltam, hogy egy 1660 Super VGA ennyi plus hőtermeléssel fog járni.)
[ Szerkesztve ]
-
Zamma
őstag
válasz SunMount3r #27154 üzenetére
Az a tapasztalat hogy akadályozott légáramnál az erősebb statikus nyomású venti tudja megoldani a megfelelő légszállítást - pláne alacsonyabb fordulatokon, ami miatt halk is lesz egyben.
A Vento Pro [link] ventit többen vettek már itt a fórumon, nagyon pozitív a tapasztalat. Ha nem bízol a P12 MAX-ban (arról is vannak jó tapasztalatok itt) akkor a következő lépcső a Vento Pro.Így csináld (V a Vento Pro, az E meg a meglévők, vagy Egyéb), igen, felfelé fújjon a vga-ra rá:
Viszont van egy jó hírem: több venti ennél nem is kell.
Veszel 3 Vento-t és azokon kívül használod a meglévőket
vagy veszel 2 sima P12-t.
Elölre és felülre a szabad helyeket szándékosan hagytam szabadon, mert fontos a határozott légáram.[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Értem, én amúgy bíznék a P12 Max-ban is (főleg az ára miatt, sokkal szimpatikusabb), de pont a te posztodban volt írva, hogy voltka belőle hibás darabok.
Akkor ez így már 5db venti, amihez azt írtad, hogy venti HUB fog kelleni... A két Sigma HP-t hagyom az alaplapon, a három Vento Pro-t meg kötném rá a HUB-ra, vagy hogy legyen? És ilyen "HUB"-ből tudsz ajánlani valamit? (Elég kezdő téma nekem még ez a házhűtés dolog és nem akarok semmit elszúrni...)
-
Zamma
őstag
válasz SunMount3r #27156 üzenetére
Januártól kapható a P12 Max, 4 hónapja semmilyen hibás ventiről nem hallani. Azért írtam hogy voltak korábban hibásak, mert ha visszaolvas az ember és nem nézi az időpontokat tévesen azt hiheti hogy ez egy rossz venti...
A Vento Pro-k és a P12 PST-s ventik is sorba köthetőek, mert olyan a csatlakozójuk. Nem azzal van a baj, hanem inkább azzal hogy nem tudj az alaplapod csak 2 PWM ágat vezérelni. Mondjuk ha az egyik a procié, a másik a Ventoké/P12 Maxoké akkor vagy rákötöd a fan hubra ez is meg a beszívókat is. Drága megoldásként veszel egy Noctuás potis (nem olcsó!) vezérlőt [link] és molexről/satáról táplálsz hozzá áramot, vagy csinálsz/készíttetsz egy 7 voltos csatlakozót amire rákötve a P12 PST/Sigma HP-ket fix fordulaton járadod a kifújást.
Ha mégsem Ventokat szeretnél használni hanem P12 Max-okat akkor kell csak a hub, az pedig szintén Arctic márka, Arctic case fan hub a neve [link]. Legolcsóbban 1700 Ft-ért itt találod: [link]. -
Zamma
őstag
válasz SunMount3r #27158 üzenetére
Azt nem tudom hogy lesz-e gond...
...de ez így összerakható!Én a Vento Pro-t favorizálnám, először vegyél kettőt és ha lesz vga-d akkor meg egy harmadikat.
[ Szerkesztve ]
-
Zamma
őstag
válasz SunMount3r #27160 üzenetére
Te mond csak, ha tudsz összeadni, és ahogy a Gyalog galoppban az antiókiai Szent Kézigránátnál is mondták hogy az "ötöt szádra ne vedd", akkor mi a nem világos még?
4-ig sorba köthetőek, afelett meg a fan hub...Sőt!
Amíg csak 2 Vento-t veszel (és később a vga-val a harmadikat) addig is jó vagy fan hub nélkül...[ Szerkesztve ]
-
Zamma
őstag
válasz SunMount3r #27162 üzenetére
És azt is írtam hogy csak a Vento és P12 PST-t és a Sigmákat lehet sorba kötni, a Maxokat nem tudod sorba kötni, tehát akkor ehhez mindenképp kell fan hub.
-
Zamma
őstag
válasz Jimbow #27164 üzenetére
Elölről, a vinyós konzolon keresztül...
Nem véletlen erősködök a komoly szívó ventik mellett...Ami rtx3060/rx6700 felett nem ajánlott, de a kis 1660 S-t még kiszolgálja.
Erősebb vga-nál új ház vagy a vga alatti slotokhoz lehet még egy segédventit mókolni ha van elég hely...
[ Szerkesztve ]
-
blp85
aktív tag
válasz SunMount3r #27162 üzenetére
Ha csak 1 alaplapi ventilátor csatlakozó van, és 5 ventilátort szeretnél, akkor HUB kell. Az áramot SATA-n kapja, a szabályozást az alaplapról. Csak 1 venti fordulatát látod, a többi annak S jelét kapja elvileg. Arra kell figyelni, hogy 12 és 14 cm-es ventilátort nem jó keverni, mondjuk a fajtákat sem kellene.
Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
d@minator
addikt
#27142spleenszuru Köszi a tippet tetszik a venti, valamelyik régire emlékeztet de abból a boltból ahol "olcsó" semmi mást nem tudok rendelni így rendeltem két P12Max-ot a Mugen5-re, Zamma táblázatában a 81CFM/4,35mmH2O meggyőzőtt. Ha ez a két venti nem hűti le benchmark alatt akkor már semmi.
-
SunMount3r
nagyúr
-
jimpo
senior tag
válasz SunMount3r #27168 üzenetére
A mostani árával valóban szép összeg 5 darab ARCTIC P12 Max.
Szerencsémre kicsit olcsóbban rendeltem, igaz még nem ért ide hozzám. De mindenképp megvárom, főleg hogy kártyával fizettem...
A postaköltséget lényegében jelen pillanatban megspóroltam ha úgy nézzük, de legalábbis szállítással annyit fizettem mint amibe most csak a ventik kerülnek. Ami nem mindegy.
Nálam egyébként fordítva lesz, előbb a ventillátorok és utána a VGA. Pedig csábulok, hogy vegyek SSD-t előtte. De ki tudja milyen áron lesz az RX 7700/7800...[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
Zamma
őstag
válasz SunMount3r #27168 üzenetére
Jönni fog a P12 Max-ból gazdaságos 5-ös csomagolás [link] is (mint a sima P12-ből is van), augusztusra ígérték, az EU-ban sincs még, az még 1-2 hónap is lehet...
Ha Maxok lesznek a kifúvók is, akkor javaslom hogy szerkessz a gép köré egy az asztal lapjára lefogató keretet, nehogy elszálljon a konfig...
Nálam 2 ilyen szívja be a levegőt 270-460 rpm-en, a kifújók meg (Scythe 800 RPM-es ventik) fix 550-en fújnak ki. Hang? Az nincs...[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Hagynám én a Sigma HP-ket kifúvóknak és akkor csak 3db P12 Max kellene, de olyan elbizonytalanító, ahogy meg-meg jegyzitek, hogy "igazából az a legbiztosabb, ha mind ugyan olyan". Amúgy ez a P12 Max is csöndes típus? A mostani két Sigma HP-t alig hallani, pedig itt van ház a fejemnél 20cm-re.
[ Szerkesztve ]
-
spleenszuru
őstag
válasz SunMount3r #27171 üzenetére
Attól függ, mekkora fordulaton használod.
45% felett már igen hangos, de az már közel 2000 RPM, amennyin, feltételezem nem fogod használni.
Van egy kis "alap" hangjuk is, de nem tudnám meghatározni, milyen.Ha rendelsz, mindenképp javaslom, hogy próbáld ki őket, akár mindhármat egyszerre a hubra kötve, hogyan békélsz a hangjukkal.
Más nem, élsz a 14 napoddal.Malaka!
-
Zamma
őstag
válasz SunMount3r #27171 üzenetére
Veszel 3 db P12 Maxot és egy hubot és kipróbálod...
Nem vesztessz semmit, ha nem tetszik, visszaküldöd.
No para! „Hang? Az nincs...” Mit írjak még?Ja, megvan:
Hajráááááá SunMount3r!!! -
coccolino
aktív tag
Sziasztok,
SFF házban lévő 240-es AIO-n (Deepcool LS520) cserélnék ventit, a gyárikat (Deepcool FC120) alapból cseréltem, mert idegesítő motorhangja volt, most Arctic P12 PWM van rajta, viszont ennek is kezd néha búgó hangja lenni, így valami hosszútávon is hatékony és tartós alternatívát keresnék
Eddig a Noctua A12x25 ami szimpatikus, egyelőre az ára ami visszatart, így érdekelne, hogy tapasztalatok alapján esetleg ugyan ilyen teljesítmény és minőség (+ teljes hangtalanság) mellett jobb áron van-e alternatíva?
[ Szerkesztve ]
''I am the world bigest washed up SUPERSTAR!''
-
Zamma
őstag
válasz coccolino #27174 üzenetére
Nem pont ide való a kérdésed, hanem inkább a vízhűtés topikba...
Na, mindegy, ársorrendben ezek:
P12 MAX 2800 Ft (nem mindenkinek jött be májusig, mert az első szériában voltak hibás darabok, azóta nem lehet ilyenekbe belefutni, 260-3000-ig pörög nem minden alaplap tudja fokozatosan állítani a forbulatszámát (nálam kb. 200 RPM-enként), tud 0 fordulatot is.
Akasa Apache 4900 Ft
XPG Vento PRO 6400 Ft (sorba köthető, nem kell Y kábel!) Ezt javasolnám az általad kiszemelt Noctua A12x25 helyett, mert szinte ugyanazt tudja fele árért!6400 Ft árig itt vannak ventik, (az árakat ne nézd) csak a ststikusan jól teljesítők lesznek neked jók:
-
coccolino
aktív tag
Úgy gondoltam, hogy ventillátorral kapcsolatos a kérdésem, ezért itt tettem fel (vízhűtésesbe már feltettem, akkor még nem volt zajos a P12, így konstatálva a Nocuta árát maradtam az Arcticnál), úgy érzem itt bővebb választ is kaptam
A P12 Maxról nem sok jót olvastam, nem tudom, hogy mit javítottak rajta, de ha a 0:42-nél hallható ciripelő hangot nem, ami miatt anno sem vettem meg, akkor jelenleg se érdekel (ez a probléma a jelenlegi P12-mnél is fennáll, ha leszabályzom)
Gentle Typhoon megint csak kiesik, 5:07-től hallható zaj miatt (ebben a videóban is produkálja a P12 6:32-nél a leszabályozottság esetében az idegesítő hangot)
lehet velem van a probléma, de úgy látom sajnos csak a Noctua lesz ami meggyőz
a válaszodat nagyon köszönöm, amúgy nagyon jó ez a táblázat
[ Szerkesztve ]
''I am the world bigest washed up SUPERSTAR!''
-
Zamma
őstag
válasz coccolino #27176 üzenetére
Szerintem ezeket a hangteszteket ne tartsd irányadónak, mert nem azonos fordulaton fognak működni, mert a hatékonyabb ventik alacsonyabb fordulattal fogják ugyanazt a hőt tartani.
A Max ciripelése május előtt volt gond, manapság nem.
A Ventoról 2 fórumtársunk is írta hogy a Noctuához hasonló hang/teljesítmény jellemzi.Mivel ház ventikről neszélünk 1200 fölött sohasem fog dolgozni.
Nálam ez 260-670-es fordulatszám tartomány. A hűtésem így néz ki: 2 beszívó venti, 2 kifújó venti és a ház hátulja felől szívó procihűtő venti, tehát nem 6 vagy több ventiről beszélünk...
A házventiket 800 felett még nem láttam!
Ettől még vehetsz dupla áron Noctuát vagy tripla áron aranyozottat is...Nézz rá a BQ Silent Wing Pro 4-re is, az is egy nagyon jó venti és alatta van a Noctuának árban. Vagy ami abszolút killer az a Phanteks T30 (viszont 30 mm, nem 25)!
És végül a T30-at is űberelő (de az EU-ban még nem kapható) Cooler Master Mobius 120 OC-t említeném, ami alacsony fordulaton verhetetlen! -
csabiy
csendes tag
Sziasztok!
Mai nap beruháztam egy CM TD500 Mesh v2 házra (egy ezer éves CM házat váltott le).
Hátulra átraktam a régi házból egy Arctic P12 Max ventit, amit a CM ház oldalán található gyári ARGB/Fun HUB-ra kötöttem rá. Jelenleg szinkronban fut a 3 első + 1 hátsó venti.
Az Asus TUF Gaming alaplap Armoury Crate programját használom, végeztem egy Auto Tuningot, az állította be a venti hőmérséklet-RPM-t.Most játék során azt tapasztaltam, hogy kb. ugyan annyi hőfokra melegszik fel a VGA (max. 72 fok, MSI Afterburner szerint) mint azelőtt, holott érdemi változás történt a ház cseréjével.
Esetleg BIOS-ban érdemes állítani valamit a ventikkel kapcsolatosan?
Érdemes inkább az alaplapra kötni a hátsó Arctic P12-t, hogy külön vezérelhető legyen? Vagy elfogadható ez a 72 fok?Köszönöm előre is!
-
Zamma
őstag
válasz csabiy #27178 üzenetére
Pontos konfigot írj légyszi, proci, vga, stb.
A házzal kapott ventik vannak elől, hátul meg a P12 MAX?
Telepíts egy HWinfo nevű proggit és mentsd le (cpu, vga hőmérsékletei és venti RPM-ek mindenképp kellenek) hogy milyen a legnagyobb terhelés közben a rendszer.
Remélem nem itt ajánlották ezt a házat, mert a vga-t nehezen lehet támogatni friss levegővel. Ezt a házat én max 3060/6700-ig ajánlanám... Optimális az lenne ha alulról egyből 2 venti a vga-ra fújna. -
Dark KillerX
addikt
Sziasztok!
Nem tudom jó topikban kérdem-e , de az lenne a kérdésem , hogy ez az ssd hűtő elférhet a vga-m alatt [link]
Sajnos a lapomon pont a vga alatt helyezkedik az m2-es foglalat
-
blp85
aktív tag
válasz Dark KillerX #27180 üzenetére
Szia!
Szerintem elfér, az egész 9,6 mm, aminek a fele eleve az M2.0 meghajtó vastagsága, így kb 3-4 mm emelkedhet ki.
Ebben a videóban 2.28 percnél lehet látni, hogy kb. a PCI-E csatlakozó magasságáig ér, a videó.
Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
Zamma
őstag
válasz Dark KillerX #27180 üzenetére
Igen, elférhet, de a biztos választ erre a kérdésre a Flash SSD topikba kaphatod meg.
-
jimpo
senior tag
A három hét ugyan eltelt a P12 Max rendelése óta, de mivel a kékcsip is a gyártóra vár így én is. Ha már 200 forinttal olcsóbban rendeltem annó darabját.
Még a végen a GPU csere hamarabb megtörténik, mint a légszállítás felkészítése a házban az új videókártyára.
Nekem ráér, az a lényeg karácsonyig megkapjam.[ Szerkesztve ]
-
Zamma
őstag
Várni, várni... ha ugyan a gyártóra... ha meg amiatt hogy olcsón veszed és az árfolyam megugrott... na ezt sosem tudja meg senki.
Olyan meg hogy nagykerre vár még ok, de gyártóra...
Az is másképp hangzik ha import közben csúszik a szállítmány pl., de ilyenről valószínűleg szó sincs... Máshol miért van ha ez esetleg mégis igaz?
-
Zamma
őstag
válasz spleenszuru #27184 üzenetére
Mit értesz piros alatt, a M*di*m*rkt-ot?
-
Richard!
addikt
3 éve ezt velem is eljátszották, mindenféle kitérő választ adtak, már amikor adtak...1 hónap után meguntam és inkább megrendeltem Merlinéktől. 3 nap alatt a kezemben volt az 5-ös P12 pack...
Szóval nálam azóta felejtős a kékcsipa. Mellesleg a pénzt 1 hét alatt utalták vissza...Ma kezdődik életed háralévő része
-
Zamma
őstag
válasz spleenszuru #27188 üzenetére
Nem minősül reklámnak, utána olvastam, nyugodtan kiírhatjuk:
Mediamarkt volt a tippem és PCX volt a beszerzési hely +400 Ft-al többért #27184.#27187 Richard!
Az a fura hogy engem is és mást is volt hogy simán kiszolgáltak...
Megrendeltem és személyes átvétel volt a boltban. Na, mindegy. Hol így, hol úgy ezek szerint.... -
jimpo
senior tag
I fixed PC cooling. Optimum Tech
3D nyomtatott levegőcsatornákkal pakolta meg a gépházat. Érdekes. Bár nem minden kártyával ilyen sikeres, rengeteg kártya mindenfelé tolja ki a meleget.Mindenesetre nekem a P400A házamban a HDD keret kiszerelése van a tervben videókártya csere előtt. Szerencsére a táp felett elég szellőzőlyuk van, így jobban kapja majd a GPU a friss levegőt.
HDD meg úgy sincs bekötve. Igaz sanszos hogy az SSD-k távratóra kerülnek és maradnak alul... Esetleg az opcionális helyre csavarozom majd őket.[ Szerkesztve ]
-
Zamma
őstag
Úgy látom hogy készülőben van egy új irányzat, ami:
- ismét nem a csillogásra hanem a teljesítményre fókuszál
- a fényes effektekkel színezett "akváriumhűtést" gallyra vágja
- végre hasznosítja az utóbbi 10 év gépeit/innovációit...Mindenesetre azt állítja az OT-s srác hogy ez a dolog csak teljesen egyedileg oldható meg...
Pedig sorozatgyártott (szűkítő/bővítő) cső átalakítóval és drótspirálos papíralagutakkal könnyen megoldható. Nyilván ehhez kell egy férősebb ház is.Rosszabb esetben - főleg a vga és proci találkozásánál - valóban szükséges egyedi 3D print.
-
Zamma
őstag
A P400A házzal az lesz a gondod hogy csak 1 venti ereje - és az is csak részben - támogatja a két ventis vga-t, ami kevéske lesz...
Nem igazán értem hogy több házgyártó sem látja el alulról hűtési lehetőséggel a házaikat, míg másoknak ez nem gond...
Főleg a lerekesztett táprekesszel bíró modelleknél érhető ez tetten, de hála Istennek azért vannak - ha nem is nagy számban - kivételek. -
jimpo
senior tag
Nem két ventillátoros kártya lesz az tuti.
Valami custom hűtőset veszek majd, de megvárom a teszteket hogy kiderüljön melyiket érdemes. A Sapphire felé húzok, mondjuk most is az van. Részben a Quick Connect ventik miatt az a top 1, de majd kiderül mennyire jó a hűtő.
Bár a régebbi Nitro-k jobban bejöttek...A házzal sok mindent nem tudok csinálni, cserélni meg nem fogom az tuti.
Inkább azt a ~harminc gurigát beletolom a VGA-ba ha már ~4 évig nem igen cserélem majd.[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
Megjött a P12 MAX a kékéktől, igaz majdnem egy hónappal "hamarabb" jött...
Tehát P12 -> P12 MAX teszt jövő hét elején.
A szereplők, azaz a konfig az adatlapomon. De majd be is írom mert videókártya csere lesz hamarosan. Igaz lehet utána is dobok majd infót, mennyit jelent plusz ~100W fogyasztás a házikóban azonos fordulatszámokkal.[ Szerkesztve ]
-
Zamma
őstag
válasz SunMount3r #27195 üzenetére
Áhhhh...
Május óta senkinek a panaszát nem hallottam, az csak az első batch-nél volt némelyiknél...
Akinél volt is ilyen probléma nem anyázott... Olyan is volt aki nem is vett, de keltette a pánikot - "jó" magyar szokás szerint...
És ezek után a károgók után a mai napig takarítom a fekáliát... -
scoutR
csendes tag
Sziasztok!
Ezt folytatva: https://prohardver.hu/tema/milyen_cpu_hutot_vegyek_2/hsz_96515-96515.html
Ha jól értem amit mondasz Zamma, az alap problémát a házam okozza.
Néztem amit írtál, de ha megfordítom a ventiket, akkor minden port, meg mocskot belefog vezetni a gépházam belsejére, mivel hátul és felül nincs porszűrő, csak az elején.
Nagyon mókolni se szeretnék gyorskötözős megoldásokkal plusz ventiket, szeretem a letisztult, egyszerű megjelenést.
Ezért gondoltam, hogy elvetem a vízhűtést, mert akkor meg kéne fordítanom a levegőáramlást. Ezért jutottam arra, hogy belerakom a legnagyobb és legerősebb léghűtést, ami belefér, illetve javítom a gépház légáramlását +2 ventivel illetve a mostani 2 cseréjével.
(Most látom, hogy amit toughfan 140-et ajánlottál, azt meg tudom venni.)Eddig amúgy 4790k ment egy 1070-el. CM 212 evo hűtővel. Semmi probléma nem volt.
Ezt cseréltem most le 13600k-ra. 1070 marad, mert bőven elég.aqua illetve bestbyte vonalon tudok vásárolni főleg. Ezeken az oldalakon nagyon nem találok semmi jobbat.
[ Szerkesztve ]
AMD Sempron 2600+, 512 DDR, Powercolor Radeon 9600Pro(400/400)
-
Zamma
őstag
válasz scoutR #27197 üzenetére
ha megfordítom a ventiket, akkor minden port, meg mocskot belefog vezetni a gépházam belsejére, mivel hátul és felül nincs porszűrő, csak az elején.
Van rá megoldás (mágneses vagy csavarozható) venti helyre rakható porszűrő - ez sem egy alpári megoldás...A két proci ég és föld, a 13xxx-ek durván tudnak melegedni...
javítom a gépház légáramlását +2 ventivel illetve a mostani 2 cseréjével.
(Most látom, hogy amit toughfan 140-et ajánlottál, azt meg tudom venni.)
a 2 db Toughfan 140 jó lesz, van 2 db-os pack is, nézd meg melyikkel jösz ki jobban...Hűtőket a két boltban kínálatából ezeket ajánlom:
ID-Cooling SE-207-XT BLACK / ID-Cooling SE-207-XT ADVANCED
Deepcool AG620 / Deepcool AK620 / Deepcool AK620 ZERO DARKEzen belül is ár/értékben a Deepcool AK620-at.
Ha nem áll távol tőled kis trükközés, akkor vegyél egy Deepcool AG620-at és vegyél rá két erősebb ventit (P12 Max, vagy Vento Pro) és hozni fogja a Noctua D15 szintjét kb. fele árból! -
Zamma
őstag
válasz SunMount3r #27199 üzenetére
Én még abból a régi készletből vettem május előtt, nekem nincs gondom. Azóta semmi rossz hír nem volt, az összes már rég elfogyott (készlethiány is volt), most újra kapható.
Ha abszolút biztosra akarsz menni és nem félelmek közt örlődni akkor vegyél Vento Pro-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest