- Kormányos topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Reagált a leégő GeForce-okra a Blizzard
- 3D nyomtatás
- Hobby elektronika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- PlayStation VR2 teszt: kipróbáltuk a Sony új virtuális valóság szettjét
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mikeee89
senior tag
Kár érte, kiváló ügynök volt, élt 3 évet...
-
Jó hogy bejelentették. Biztos segít az árazásban. Eddig se nagyon lehetett értelmes áron alaplapot kapni hozzá. Tavaly óta ugyanazok a lapok duplázódtak árban és alig van választék. Eljutunk lassan oda, hogy ha lehet kapni, akkor többe kerül az alaplap, mint a belevaló proci.
-
Én még időben cseréltem le a B365-ös alaplapot és a 9600-at. 42.000 volt az Asus TUF B560M-Plus alaplap és 74.000 a 11600 non-K. Napokban átnéztem az árakat főként Firstshop-on rendelek, szomorú. Lassan egy i3-as CPU kerül annyiba, amennyibe az i5. AM5 és az új 1700-as socket irreálisan drága. Az egyetlen jó vétel még mindig az i3 10100F 28.000 forintért.
A régi i7 6700 használtan került 35.000-be. Ok. Barátomnak egy éve raktam össze gépet, 2-ik gen. i5-ről váltottunk a 10100F-re, meg odaadtam neki a 1060-at, 1680*1050-es még a monitora, arra elég.
Mesélj, milyen érzés?
-
Zanik
addikt
Nem fogynak jól az új hardverek, terelni kell a vevőket?!
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
Jó vétel volt. Főleg a GPU. Még Hardware Unboxed teszten néztem pár hónapja ahogy elveri az árban vele egál 3050-et. Én a 2060 12 GB mellett döntöttem, 150.000 volt újan. Nagyon sokáig GT 630M-es laptopom volt, 8 évig konkrétan. A vicc, hogy nem is az új játékoknak örültem, hanem hogy végre a Crysis első része megy.
Főként GOG-os játékaim vannak, most éppen a Horizon Zero Dawn van terítéken. Használtan még az RX 480, 580 van nagyon jó árban, első gépnek kiválóak. Unokatesómnak cseréltem le az R9 270X-et fél éve 480-ra, szülinapra meglepem egy Ryzen 5 3600-al, váltjuk az 1600-at.
Mesélj, milyen érzés?
-
Busterftw
addikt
Nagyon helyes, az Alder/Raptor Lake teljesen mas kategoriat kepvisel mar, teljesen felesleges a toldozott foltozott Skylake variansokat piacon tartani.
-
XuChi
addikt
Vehettem volna 5600-at 60K-ért, de nem ad annyi pluszt mint amennyivel drágább. Ugyan ez igaz a 6650xt-re is.
Az első gép amit papíron összeraktam, az 450k lett volna. Majd szépen szedegettem ki belőle az ár / teljesítmény mutató szerint a dolgokat. Végén 295K-ban megállt a gép. Ennél lejjebb csak alig alig lehet lenyomni, viszont cserébe a teljesítmény nagyot esik. -
rdmftw
tag
ezen miért lepődnek meg? pár évenkénti alaplapcserére szavaznak azok akik intelt vesznek. akkor mi a probléma pontosan?
-
Create.
addikt
Addig legyen, amíg még veszek egy 11700kf-et. Nézegettem az 1700-as procikat is, de összességében jóval drágább lenne a váltás 13600k + z690/790 + 32gb ddr5 + új hűtő, mint a mostaniba betenni egy i7-et. Persze lassabb is, de nem annyival, egy 6600xt-hez meg bőven elég kell legyen. Amd vonal se olcsóbb, egyedül az 5800x3d + b550 kombó lehetne kisebb feláras váltás. Az am5 árazása meg vicc kategória platform szinten. Szóval marad a 11700kf, pár évig még biztos ki tud szolgálni, aztán meg full platform csere kell úgyis.
-
Glaz-dozfhut
őstag
Nem most volt azért, hanem hét hónapja, de én pont azért ugrottam ebbe a generációba, mert jutányosan kínálták a felső kategóriás alaplapokat. Vagyis egy fajtán akadt meg a szemem; 60 pár ezerért dobták utánunk az aorus ultra lapokat, ami valaha a duplájába is került. (Másik öt embert láttam azóta, ugyanilyen konfiggal itt a fórumokon). Már kint volt a 12. generáció, de úgy éreztem nincs arra szükségem. Be volt lengetve a fogyasztás és melegedés problémája. Nem érzek megbánást most sem, hogy nem az újat vettem. annyira. Legalább egy százassal drágább lett volna az újítás.
- Glaz-doz-fhut -
-
icp1970
senior tag
Csak a szokásos séma. Sajnos.
-
HUN_Sector
aktív tag
I5 z590 itx alaplap 50 volt 2 hónapja, egy i5 11400 62000. Szerintem ezzel a kövi 8 évet vígan áthidalom.
gyerek gépében is teljesen jól szuperál az őskövület i5 4460-as.
[ Szerkesztve ]
-
icp1970
senior tag
válasz
HUN_Sector #20 üzenetére
Valószínű
-
Create.
addikt
Az még 2 év garis és viszonylag sokba is került (80eft), szóval ha kipurcan és nem lehet cserélni, akkor pénz vissza és megtörténik a platformváltás (bár ez a vision d z590 elég jól felszerelt lap, meg az eddigi legszebb alaplapom, emiatt is sajnálom elengedni). Azért szerintem 2év múlva már amúgy is váltok, addigra a ddr5 is kifejlettebb lesz (magasabb órajel, alacsonyabb cl mellett), meg addig intel és amd is kitol még magából kb 2gent, és már a mostani i5-r5 is leelőzte jócskán a 11700k-t, azok meg végképp. Jelenleg 10400f-em van, kiszolgál a teljesítménye, csak így a 3. m.2 slotot nem tudom használni, meg a pci-e 4-et se (ez utóbbi nem akkora gond, de a vga-m csak gyorsulna 3-5% körül).
[ Szerkesztve ]
-
Balika911
félisten
Farewell. Én idén vettem egy barebone-t 10. gererációs processzorral, elvileg a Rocket Lake még belemegy. De úgyse akarok ilyeneket cserélni benne. Már a korábbi gépet is úgy adtam el egyben, ahogy hat évvel ezelőtt megépítettem.
[ Szerkesztve ]
-
traz75
tag
Lehet picit későn szólok mert már nem olvasod, de hátha... Nagy különbséget ne várjatok, persze gyorsabban reagál majd a proci ezért lesz némi nyereség, de a bottleneck még mindig az RX 480.
Én Ryzen 1700-at használok ami a játékok többségében (amik nem használják ki a 16 szálat) picivel lassabb mint az 1600.
Nemrég cseréltem le az RX 480-at használtan 65K-ért egy RX 5700-ra. Úgy nagyjából dupla FPS úgy, hogy közben alulfeszelem a karit és játék közben is max félgőzzel pörögnek a ventik, gyakorlatilag hangtalan szinte - ég és föld a különbség... Persze nagyobb költekezés azt elismerem, de a haszna úgy öt-tízszeres.Szart nem veszek, nem adok el. :) ui : minőségi trágya eladó :D
Új hozzászólás Aktív témák
ph Befejeződik a Rocket Lake lapkára épülő asztali processzorok gyártása.
- E-roller topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kormányos topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Anime filmek és sorozatok
- Vajon lenyomta már népszerűségben a Bing a Google keresőjét?
- BestBuy topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- BestBuy ruhás topik
- hcl: Nem létező 128x64-es LCD meghajtása Arduinoval
- További aktív témák...
- Gigabyte GA-EX58-UD3R LGA 1366 alaplap, + i7-920 CPU
- Intel Smackover DX58SO LGA 1366 alaplap, + i7-980X Extreme Edition CPU, + CPU hűtő
- Eladó Micron 4x4GB ecc ddr3 memória
- Kingston FURY Beast RGB 16GB (2x8GB) DDR5 4800MHz - Több db, Gari + Számla, Ár alatt! BeszámítOK!
- ASUS ROG STRIX B660-G GAMING WIFI (LGA1700, DDR5, mATX) - Gari + Számla, Ár alatt! BeszámítOK!
Állásajánlatok
Cég: Fluffy Stone Media GmbH
Város: Budapest
Cég: pepris.de
Város: Budapest