Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fitzgerald

    veterán

    válasz vadaszrobert #2473 üzenetére

    Ez egy szinkronizációs hiba, gyakorlatilag bármilyen telepített alkalmazás/háttérben futó processz okozhatja.
    Lehet hogy csak egy alkalmazást érint, de lehet hogy többet is. Sőt, még az is lehet, hogy pl. egy-egy alkalmazáson belül ha több accountod is van (pl. Gmail) akkor valamelyiket érinti, valamelyiket nem.
    Nálam a Mi Note Pro-n a Whatsapp is csinálta, a Yahoo Mail is, és a Gmail is. Egyik nap elkezdett nem működni az autosync, és nem kaptam értesítéseket. A Whatsapp és a két említett email kliens is csak akkor szinkronizált, ha megnyitottam őket/ráfrissítettem alkalmazáson belül manuálisan.
    Bár hat év alatt több droidos eszközömön is előkerült ugyanez a hiba, a Mi Note Pro esetében millió fórumot, blogot átnyálazva sem találtam megoldást hosszú ideig.
    A sync beállítások smakkoltak, a power managementet teljesen kilőttem hogy biztosan ne blokkoljon semmilyen háttérfolyamatot, a szinkronizációt és az értesítéseket minden létező helyen engedélyeztem alkalmazáson-és rendszeren belül is, ki be kapcsoltam a syncet, töröltem az accountokat/cachet/alkalmazást, stb.
    Próbáltam az accountokat nem alkalmazásból, hanem közvetlenül az Accounts & Sync menüből hozzáadni, az sem oldotta meg.
    Mindezt több különböző, gyári romon alapuló custom romon is természetesen.
    Úgy tűnt hogy a gyártó flashtooljával sem lehet akkorát gyalulni, hogy ez a hiba megszűnjön.
    Aztán végül találtam egy rootolt gyári MIUI8 romot, amit recoveryből feltolva a hiba egyszercsak megszűnt.
    Belaktam a romot, Ti Backup-al visszaállítottam szépen minden alkalmazást-és rendszerbeállítást, és azóta se volt semmi gondom.
    Ha a fentebb javasolt dolog nem működik, marad a kísérletezgetés.
    Mert én úgy vettem észre, hogy ezzel a súlyos hiányossággal kapcsolatban nagyjából senkinek sincsen garantált megoldást kínáló stabil adata. De hát reméljük nem ez a problémád.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák