Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • macilaci78

    nagyúr

    válasz albiosz #17926 üzenetére

    Én sem kedvelem a nem cserélhető fényforrásos lámpákat, de egy ledpanel kivétel. A linkelt ufo-lámpa stílusában és méretében 2-3 db e27 foglalatos lámpát is kapni.

    - amerikai konyhás nappali: összesen kb. 45 m2, itt 2 mennyezeti lámpa helyezhető el
    Ledpanel, csillár, vagy ufolámpa is szóba jöhet. Ami nem ad felfelé fényt, annál a mennyezet sötét lesz, állólámpával, fali karokkal ez kompenzálható. Az ufo lámpában a foglalatok oldalra néznek, egy foglalattal "hátra felé" nem ad fényt, ami masszív öngól. Opál, matt búra szórtabb fényt ad, de levesz a fényerőből vagy 30%-ot. Legyen helyi megvilágítás a konyhapult fölött, az íróasztalnál és ahol olvasni fogtok.
    - hálószoba: 12 m2, 1 mennyezeti lámpa helyezhető el
    Nálunk egy egyszerű függesztett lámpa 1 db e27 izzóval, illetve az éjjeli szekrényen éjjeli lámpa. Ugyanúgy rakhattok ufót és panelt is, ízlés kérdése. Érdemes lehet fényerőszabályzós, vagy színhőmérséklet-szabályzós lámpát tenni.
    - fürdő: 7 m2, 1 mennyezeti lámpa helyezhető el
    Borotválkozáshoz, sminkeléshez a tükörnél legyen kiegészítő világítás. A mennyezetre is IP44 javasolt, illetve minél nagyobb fényerő. Nálunk a keskeny, 4 m2-es fürdőben 4 db 15 W-os led van két mennyezeti ufóban, igaz, ablaktalan a fürdő. A tükörben pedig kb 2 méter 5050/60 WW ledszalag.
    - WC: 2 m2, 1 mennyezeti lámpa helyezhető el
    Ami tetszik, fehér papíron minden kontrasztos, látni fogod. :D A nagy fényerő takarításkor jön jól, az alacsony fényerő pedig amikor éjszaka mégy ki.
    - előszoba: 3 m2, 1 mennyezeti lámpa helyezhető el
    Itt is nagy fényerőt javaslom, gyorsan koszolódik ez a helyiség, érdemes látni takarítani, itt öltözöl föl és nézed át a ruházatod, szöszös, összekented-e, be kell látni a szekrénybe, stb.

    Mennyezetfűtés: tutibiztos, hogy hagytak helyet a vezeték mellett tiplinek. El kell kérni a terveket, egy mennyezetfűtési rendszernél a csöveket sablonba fektetik, nincs még 1 centi szórása sem. Ragasztót nem javaslok, melegszik a led is valamennyire, le ne essen a lámpa.

    Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

Új hozzászólás Aktív témák