Új hozzászólás Aktív témák
-
attiati
veterán
Azért az egy cseles vevő volt akkor.
példa kedvéért:
Vevő belemegy egy adásvételi szerződésbe az erején felül, tehát nem hitelképes olyan összegre.Az eladó erre számítva elindítja a saját vételi ügyletét. Majd a vevője nem tudja megvenni az ingatlant, mert nem hitelképes és ezekután az eladó visszaadja a foglalót. A saját vételi ügyletében pedig elbukja a foglalóját.
Mindezt azért, mert a vevő nem volt körültekintő és nem kapott elég hitelt. Vagy rosszabb esetben önhibáján kívül. Az eladó mit tud tenni azért, hogy a vevő hitelképes legyen? Akkor miért az eladónak kellene ezért felelni? A vevő tud tenni előzetesen a hitelképesség felméréséért? Igen. Bár nem mindent.
A vevő aláír egy fizetési kötelezettséget. A szerződésben felsorort bontásban. X összeg önerőből. Y összeg hiteltből. Ha ebben a felbontásban nem tud teljesíteni, akkor önerőből pótolja. Ha nem tudja, akkor az ő anyagi felelőssége a foglaló elbukása. Szerintem ez így jogos.
Az ilyen csodajogász mondatokat én sem szeretem, ami bíróságon megfoghatatlan: "mindent megtesz".
És mi mindent? Például az ügy érdekében gyorsban megnyeri a lottó ötöst?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core I7 14700KF BOX , 3 ÉV GARI , BONTATLAN !
- Keresek-Hegel H390
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest