- Azonnali notebookos kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- TCL LCD és LED TV-k
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
Új hozzászólás Aktív témák
-
Deniweit
csendes tag
Csütörtök délután elhoztuk Fakó-t.
Az első este elég macerás volt de túléltük.
Tegnap megvolt a doki is meg a házat is körbejártuk, ma nálunk esik és nem nagyon akaródzik neki sétálni de nem gond bent is jól elvan.
2 hónapos, erdélyi kopó apa német juhász keverék anya, még jó képet nem sikerült róla csinálni mert fél percig nem tud egy helyben maradni csak vízszintesen
Elég sokat rágcsál ezért kapott egy jó nagy marhabőr rágókát azzal jól elvan egy darabig.
Egyenlőre bent van kerítés problémák miatt de egy picit nő és megy is ki. Bennt nagyjából egy helyen végzi a dolgát szerencsére napközben nagydolog előtt szól is és akkor kiviszem sétálni már csak arra kéne rávennem hogy az alomtál legyen az a hely bent ahová lerakja a csomagot. Erre van valami jó módszer?
Elkezdtem a csodálatos kutyadoki sorozatot is vannak benne hasznos infók, köszönöm a linket. -
Deniweit
csendes tag
Amit még elfelejtettem elég sokszor csuklik egy nap de mindig abbahagyja ez probléma lehet?
Meg most is alszik/pihen este viszont elég éber ez mondjuk jó lenne ha kint lenne de sajnos bent van[ Szerkesztve ]
-
Kidus
őstag
válasz Deniweit #17401 üzenetére
Nem tul jo alomra szoktatni, bar ha nagyon akarod amig kicsi, akkor valami pisiszagu papir darab beletesz, amivel feltorolted elotte.
Amit en javaslok az a kovetkezetes kivitel meghatarozott idopontokban:
Ebredes utan, jatek utan, lefekves elott. Ezen kivul mindig amikor eleg ido eltelt hozza, hogy kelljen, es nagyon orulni ha sikerult kint.
Erdemes rendszert vinni az etetesbe is, nem lehet eleg koran kezdeni
Amig ilyen kicsi gondolom haromszor biztos eszik, valassz szamodra megfelelo idopontokat es maradjon is ugy minden nap.
Ha jol emlekszem ilyen idosen kb. 3 orat birnak visszatartani, ehhez lehet jol igazitani evest jatekot alvast.Jatek arra is jo, hogy lefaradjon es akkor aludjon illetve aktivkodjon, amikor neked megfelel, meg arra is jo, hogy megtanulja az alapokat.
Kerttel vigyazz meg mert nincs 3 honapos, konnyen osszeszedhet barmit, utolso oltas utanig en figyelnek arra, hogy merre koszalRagcsalasnal fontos, hogy amit nem szabad azt azonnal elvenni es mindig helyettesitsd a sajat ragokaival, ugy konnyen rajon, mit is szeretnel.
Nagyon edes amugy
Assuming Control
-
Deniweit
csendes tag
Na akkor nagyjából helyesen gondoltam, természetesen amint kelek kiviszem de sötét van és nemszereti igazából és este is ez a baj de néha sikerül neki, napközben már egyre többször az ajtóhoz megy és ott toporog és akkor kiengedem , egyenlőre az udvaron is csak hámmal mászkálhat úgyhogy szemmel van tartva a baj este van mikor mi is pihennénk akkor szeretném ha egy helyre menne a dolog.
Igen napi 3 étkezés van előttük sétával természetesen ugyan abban az időben.Köszönöm a megerősítést! Így fogom a továbbiakban is folytatni a nevelését.
-
fattyu
veterán
Ja a gyomorcsavart erőltessük.
Én is szeretek tele hassal mozogni.
Nálunk kaja után béke nyugalom van. séta kaja alvás. Séta kaja alvás. Séta kaja alvás.
Nálunk ez a rendszer reggel dél este.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
nagyúr
-
capulet75
addikt
Kaja utáni sétával nincs baj, nem játékról vagy pörgésről volt szó. Bár tény hogy jobb egy kiadós reggeli futás után etetni.
Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.
-
Kidus
őstag
válasz fattyu #17407 üzenetére
Kolyok kutya okoska.
Kaja beinditja a belmozgast. Minden kolyok kaja utan urit.
Majd ha nagyobb lesz akkor lehet kaja elott setaltatni, de nem azt mondtam hogy ugraltatni kell meg foldon hempergetni, hanem kivinni dolgat vegezni.
Az enyem miutan ezt szokta meg ezert mindig kaja utan megyunk ki es tudja hogy nem jatszani, elvegzi a dolgat es jovunk be.
Jatek es hosszu setak nincsenek kaja utan.Assuming Control
-
fattyu
veterán
Mi kölyökkortól ezt nyomjuk. 8 13 és 9 hetesen kerültek ide. Semmi gond nem volt szobatisztasággal. Kölyöknek meg magyarázd meg hogy nincs hempergés.
Okoska? Tököm tele hogy már egy moderátor is jelzőzik ha nem ért egyet. Nektek szabad eszerint?
[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Kidus
őstag
válasz fattyu #17411 üzenetére
Nekem alapvetoen az altalanos stilusoddal van bajom, amit itt produkalsz, es oszinten szolva kezd elfogyni a turelmem.
Nem szoktam nagyon beszologatni hogy ki vegyen vissza hol, de az biztos, hogy ha van baratsagtalan arc itt, akkor az te vagy, aki mindig mindenkinek odaugatod par szoban, hogy mekkora pocs, mert igy tetszik.
Mindig te vagy az okosabb...
Az hogy ki ert velem egyet teljesen lenyegtelen, sosem zavart ha valaki mast gondolt, ettol en meg leirom ami szerintem rendben van es azt is ami nincs, es nem fogok veszekedni senkivel.Gyomorcsavar kolykokre abszolut nem jellemzo, egyreszt kicsik, masreszt nem ritkan esznek sokat, hanem sokszor keveset. Teljesen termeszetes naluk, hogy szopnak aztan uritenek, majd pedig alszanak.
Meg az is, hogy kozben jatszanak es hemperegnek kicsit. Egy gyors seta abszolut semmi veszelyt nem rejt egy 2 honapos allatnal etetes utan.
Majd kesobb, ha nagyobb lesz, persze figyelni kell erre is, de miutan kinti kutya lesz, akkor fog ugralni amikor akar tehat ebbol a szempontbol nem lesz lenyeges, mihez szokott most, itt azon volt a hangsuly, hogy segitsunk neki szobatisztava valni arra az idore, amig bent lakik.Assuming Control
-
fattyu
veterán
Akkor moderáljál. Lehet nem tetszik neked valami bármi, de moderátorként különösen vicces hogy te jelzőzöl amit akárhogy keresel tőlem nem látsz. De ja az én hibám
-
Kidus
őstag
válasz fattyu #17413 üzenetére
Tenyleg ezen vagy kiakadva, hogy azt mondtam hogy te vagy a topic okoskaja?
Ez legyen a legrosszabb ami valaha tortent veled.Az a helyzet hogy bar neha elfajulnak itt a vitak, eleg sok hasznos info is elhangzik mindket oldalrol, es akarmennyire is nyilik a bicska, sajnalnek egesz postokat es arra valo valaszokat torolni ( mint ahogy ezt egyebkent nem is olyan reg egy masik mod megtette ), mert elveszik az is, aminek van itt helye.
Alapvetoen egyet szoktam veled erteni, mert jo dolgokat mondogatsz, csak tenyleg ranyomja a belyeget az, ahogyan kommunikalod ezt masok fele, es sokszor ebbol van a feszko.Reszemrol ennyi, nem fejtegetnem tovabb... peace.
Assuming Control
-
fattyu
veterán
minjá más ez így.
Jól alszom én attól hogy mások mit gondolankmondanak rólam. Csak a kettős mérce szokik csőröt bökni.
Mondták már sokan hogy a stílus az fontos. Csak engem ez nem érdekel. Attól hogy sugarcoatingolod valakinek a tökéletes baromságát max azt éred el hogy nem is olyan hülyeség az. Ami pl állatok kapcsán nekem semmiképp nem fér bele
De kifejtem. Ha azt rakod bele az állatba már első naptól hogy kaja után pusztulás van akkor ez lesz a normális. És később sem lép ki belőle. Lásd nálunk hiába jött két év mulva egy uj kölyök akinek ugye még nincsenek szabályok és ment volna vacsi után is nyektetni a felnőttet, mivel neki ez a norma nem volt vevő. Elhajtotta a gyereket aki jobb híján: alvás.
Kertikutyaként: különösen rettentő sokkal fontosabbnak tartom ezt: Gyomorcsavar este nyolckor. Reggel 8ra mire észrevennéd már ásni lehet sajnos.
Ehhez szeretném kötni hogy szuka kutyák esetén ivartalanításnál rettentő nem hülyeség kivarratni a pociját a kutyusoknak hogy ne tudjon megtörténni. Picivel kell csak nagyobbat vágni meg pár öltés és nyugodtabban lehet aludni.
Gyomrocsavar a sok kevés evés miatt valóban kevésbé jellemző de onnantól hogy szilárd kaja van és hiába napi három sajnos megtörténhet. Ugye a mély mellkasú nagytestűek KÜLÖNÖSEN veszélyezetettek, de bárkivel megeshet.
És a legkissebb dolog amit megtehetsz hogy ez ne történjen meg is kötelesség. Elvégre felelős vagy érte.
Ja és a kifejtések sem állnak messze tőlem amugy az is rosszul esett
[ Szerkesztve ]
-
Kidus
őstag
válasz fattyu #17416 üzenetére
Alapvetoen igaz amit mondasz, viszont a masik oldalon ott van, hogy a leghatasosabb modja elkapni az "inger" idopontjat kolyoknel az a kaja utan van, es nem kell egy eletre szolo szokast csinalni ebbol.
Egy het, max ketto es a leghulyebb is rajon, hogy oke, ha kell valamit intezni, akkor az kint lesz.
Aztan lehet rajta valtoztatni, meg persze tovabbra sem kotelezo senkinek sem azt csinalni amit mondokNalunk ez azert maradt igy mert az enyem nem ugral soha kaja utan, igy nem lattam ertelmet kulonosebb ugyet csinalni ebbol, hogy kiviszem es konkretan 3 perc alatt megvagyunk.
Amugy o is nagy es eleg sok gyomorcsavart lattam, ugyhogy ha valaki akkor en tisztaban vagyok vele, hogy az eletben nem szeretnek szembesulni vele, ezert barmifele jatek es ugra vagy hosszu seta elott kizart hogy barmit kap.
Az rendszer tobbek kozt ezert is van ugy kialakitva, hogy reggel hosszu seta, nap kozben ha nem dolgozom akkor kutyapark es ugralas, este pedig nyugi, na akkor van etetes, utana gyors seta es egybol alvas.
Ha nem lenne ilyen nyugodt meg azt tennem meg hogy kette szedem a kajalast es reggeli seta utan, de abszolut feleslegesnek lattam eddig, gondolom 3 evesen mar nem fog sokat valtozni a vermersekletestilus:
Nem kell sugarcoat, ( nekem sem erossegem nyilvan ) de amirol en beszelek az a kulonbseg akozt hogy:
-mennyi az ido?
-f*szer nincs oradilletve:
-mennyi az ido?
-fel nyoc[ Szerkesztve ]
Assuming Control
-
hrvp
aktív tag
Kutyákról is szokott itt szó lenni?
-
monti0222w
addikt
válasz canniball #17400 üzenetére
Hát nem semmi, de minden fajtát,kutyát a helyén kell kezelni, igy az orosz fajtákat is, nagy bennük a tér utáni vágy a szabadon való mozgás futás öröme stb. Én is a bullomal 5 éves koráig kb.: rendszeresen jártunk le a szunyog szigetre 3-4 órát eltöltöttünk a kis erdőben a dunán jókat csavarogtunk és mikor haza mentünk, hidd el nem sok mindenhez volt már kedve.
-
Deniweit
csendes tag
eddig nem tudom hogy lett nevelve de sajna kaja után mintha új erőre kapna és egyből jöhetne a játék, erről megpróbáljuk leszoktatni hogy jobb legyen neki.
Ma is új szobákat fedeztünk fel a házban de egyből amint kicsit megismerkedett egy helyiséggel "megjelöli"
viszont pozitívum és előrehaladás hogy ahányszor kimentünk mindig sikerül ott is elvégeznie a dolgát
A rágcsás dolog viszont igen tetszik neki akár fél órán keresztül is elvan vele és így nem akarja annyira a bútorokat/szőnyeget megenni. -
Tulipanti
tag
Sziasztok!
Múlthéten találtam kidobva egy kis keverék kutyust. Szeretnék majd vele suliba járni, de előtte pl. az Alfa cinkotai sulinak van ovija. Van tapasztalata velük kapcsolatban valakinek?
Előre is köszönöm!
"Játszunk erotikus bújócskát. Picit segítek: az ágyon leszek meztelenül. Sok szerencsét!" :D
-
PRDZsolesz
aktív tag
Sziasztok! Úgy néz ki, hogy most pár hónapig elég szoros lesz a nadrágszíj, és az lenne a kérdésem, hogy a kutyámnak milyen kaját adjak? Normális tápok kilőve, a Tesco-s meg Penny-s cuccokat kerülném. Mit adjak neki? Előre is köszönöm!
-
TazLeacher
nagyúr
válasz PRDZsolesz #17426 üzenetére
Dog Chow vagy Josera amik olcsóbbak, de már az "adható" kategória.
Olcsóbb, de jóval macerásabb és szemléletváltást igényel a B.A.R.F. etetési módszer.
-
PRDZsolesz
aktív tag
válasz TazLeacher #17427 üzenetére
Köszönöm, utánaolvasok ennek a módszernek! Viszont ezek a tápok is drágák jelen pillanatban sajnos, egyéb megoldás?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz PRDZsolesz #17428 üzenetére
Vehetsz neki ilyen Pedigrét vagy valami hasonlót, csak abból meg annyit kell ennie, hogy jól lakjon, hogy lassan drágább lesz, mint a drágább kaják. Marad a BARF, ha van olcsó hentes/zöldséges a környéken, akkor elég jól össze lehet hozni, olcsóbb, mint a táppal etetés.
Olvasd el ezt. A lényeg benne van.
-
PRDZsolesz
aktív tag
válasz TazLeacher #17429 üzenetére
Arra gondoltam, hogy főtt rizs adnék neki, és azt keverném ilyen nyers húsos csontokkal, zöldséggel, tojással. Az jó megoldás lehet?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz PRDZsolesz #17430 üzenetére
A BARF-ba nem variálnék bele...az úgy jó, ahogy van.
-
PRDZsolesz
aktív tag
válasz TazLeacher #17431 üzenetére
Akkor már csak egy jó hentes kéne találnom... Köszönöm a segítséget! Ha másnak is van ötlete, ne tartsa magában
[ Szerkesztve ]
-
Kidus
őstag
válasz TazLeacher #17429 üzenetére
Az a baj hogy egyreszt aki ezt csinalja, az nem ugralhat errol tapra es vissza, el kell kotelezned magad hogy csak ez, es ( legalabbis ahogy itt csinaljak ) eleg sok idot vesz igenybe az atszoktatas, es miutan tenyleg jo es mukodik, nem nagyon van vissza, foleg erzekenyebb szervezetu kutyanal mert a belet kifossa.
Masik baj, hogy csillagaszati osszeg, bar lehet otthon jobban jar az ember, itt jo hust kapni megbizhato forrasbol dragabb mint a te kajad, mivel nyersen kapja.
Az hogy macera mar csak raadas, igazsag szerint ha lenne ismeros akitol lehet olcson jo minosegu hust kapni, en is megprobalnam, hatha megoldana az allergiat, de tobb mint ketszer annyiba kerulne mint a mostani, es mar ez is ketszer annyiba kerul mint barmilyen mas kaja normal kutyanak
Ja meg annyi hust nem tudom hol tartanek, nem lehet minden masnap emiatt rohangaszni, esetleg akinek van szep nagy fagyasztoja...
Ket ismeros etet igy, eleg jol neznek ki a kutyak ugyhogy az osszes aggalyom ellenere mondom azt, hogy kiprobalnam, pedig nagyon nyers hus ellenes voltam mindig, lattam par kutyat meghalni emiatt sajnos, de ott szar volt a hus.... meg kell nezni nagyon, mit honnan es csakis frissen, fereghajto es egyebek meg alap.
Nem tudom, rizikos, jol kell csinalni. Nekem ez elerhetetlennek tunik.Assuming Control
-
Kidus
őstag
-
TazLeacher
nagyúr
Bőrbetegsége volt a kutyámnak (pont ezért kezdtem el), és az orvosi kezelés alatt mentünk bele. Az orvos viszont azt mondta, hogy szeretné, ha visszatérnénk a tápra. Egyrészről ő nem nagy barátja ennek a dolognak, másrészről egy ilyen gyógyszeres kezelés alatt a legfontosabb, hogy minden változatlan maradjon, hogy követhető legyen, hogy a gyógyszer hatásos-e (tehát ha mondjuk nem javul a gyógyszeres kezelés alatt, akkor úgy nem tudni, hogy a gyógyszerre nem reagál, vagy a kajára reagált, de rosszul). Aztán így maradt.
-
Dr.Zoo
őstag
válasz TazLeacher #17436 üzenetére
Mi lett végül a kutyával?
Mi már lassan mindenen túlvagyunk, de több mint 3 hónapja taknyos a dudu, bőrkanapét varratunk, fürdőszobába csücsül napközben, mert az van full csempézve, tápot váltottunk, vérteszt, és még mindig taknyos csóró......
A szterót kerülném, de egyszerűen már mindent körbelőttünk, nem nagyon látok más megoldást."decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."
-
TazLeacher
nagyúr
válasz Dr.Zoo #17437 üzenetére
Az első demodexes kanyaron túljutottunk, visszanőtt a szőre meg minden, egyedül a nyakával van valami. Nem tudunk nyakörvet sem hordani e miatt. A szőre ott olyan 90%-ban már vissza nőtt, de néha magától (nyakörvtől meg szinte egyből), kipattgzik, kipirosodik.
Erre jött most rá még a második demodexes kanyar. Ennek a kezelésnek most a felénél járunk, ez jelenleg közel sem annyira vészes, mint az előző. (Az előzőnél ilyen pénzérményi területeken teljesen kihullott a szőr, és a két oldalán gyerektenyérnyi területen megritkult.) Most a két füle mögött nincs szőr és a lábfejein és fején ritkásabb (de ezek csak akkor látszanak, ha vizes.) Ha ennek vége (még 3 injekció van) és még nem tökéletes, felkeresem dr.Yaro-t a XIV. kerületben, sokak szerint NO1. bőrgyógyász.
-
Dr.Zoo
őstag
válasz TazLeacher #17438 üzenetére
A vakaródzás nekünk volt oldalán, de csak egy kis csíkban kopott ki a szőre annó, persze azonnal orvos, kecskeméten ajánlotta a doki a cortavance spray-t, ezzel minimális szteróval kordában lehetett tartani. Volt egy alom, utána évekig semmi, majd tavaly kezdett egy tanykos lenni, sokáig azt hittük megfázott, de csak nem akart elmúlni.. Azóta heti 2x doki, és próbálkozás mindennel...
Nekünk a hasán volt nagyon csúnya, mondjuk itt bejátszott egy pajzsmirigy alulműködés is, csak hogy ne unatkozzunk.. Tegnap az egyik szeme beszűkült, retina hámsérülés... Este már nagyon kivoltam, 8-kor jutottunk be a dokihoz, és komolyan rákérdeztem hogy mit lehet még tenni, vagy altassuk-e el, mert ez így nem igazán kerek, az életminősége kritikán aluli.
Már a doki is a szteró felé hajlik, csóró hónapok óta taknyos, ezt nehéz idegekkel bírni.[ Szerkesztve ]
"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."
-
anorche1
őstag
Van valakinek erről a labdáról tapasztalata? Mennyire időtálló? Ha esetleg a kutyusnak nem jönne be, mert csak a tennis labda érdekli, lenne rá érdeklődő?
"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
capulet75
addikt
válasz TazLeacher #17446 üzenetére
Pedig az nem túl jó ha a játékokat szétszedi a kutya. Arra van farönk,ect... A játék az játékra való.
Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.
-
TazLeacher
nagyúr
-
capulet75
addikt
válasz TazLeacher #17448 üzenetére
Lakásban meg pláne nincs rágcsálás. Én kutyám is szedett szét játékokat kiskorában, erről leszoktattam. Nem azért veszek drága pénzért labdát,ect... hogy tönkretegye. Labda az apportra való nem táplálékkiegészítő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest