Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kávé Kálmán

    tag

    válasz Parci #51654 üzenetére

    "hőkamera híján nem tudom a dugattyú, fej és kilépő víz hőfokát, de kösz, hát milyen okosakat írtál egy kávégép bemelegedéséről!"

    Akkor hozzáfűzök még egy okosat (csak azért merem leírni mert nem tőlem származik): a hőkamera (mi is játszottunk CAT S-60 okos telefonnal másfél hónapja, lásd képek, nagy élmény volt), akárcsak a lézeres hőmérő totál zavarba jön a krómozott felületeken. Tudni kell, mire használható. A fejre konkrétan nem, hacsak be nem mázolod valamilyen nem reflektáló hőálló festékkel. Egy 2000 ft-os húshőmérő viszont szétberhelhető, ha tizedfokos pontosságú számokat akar látni az ember (ezt már sokan megtették itt is). Nyilván nem lesz hiteles :-), de kapaszkodónak klasszisokkal jobb (és kevésbé fajdalmas), mint mondjuk a tenyerem. Aki nem ragaszkodik a digitális kijelzőhöz és a drótokhoz, annak marad a temp strip.

    Mítoszok: EZ CSAK FELTÉTELEZÉS, mert még nem mértem meg. De meg fogom, ígérem, mert nagyon érdekel most már a téma. Azt gondolom, hogy a Caravel-hez jenkik által fűzött kommentár (nehéz vele szar kávét csinálni), ahhoz kapcsolódhat, hogy nagyon nem / nem nagyon képes olyan hőmérsékletű vizet produkálni, ami megfelelő őrleményfinomságnál túlextrudálást :-) eredményezne. Nagyobb lehet a hőveszteség az "odajutás" és előáztatás alatt, semmint, hogy erre képes lenne. De mondom, mérés nélkül ez csak egy vaskalapos kretén okoskodás (egyelőre).

    [ Szerkesztve ]

  • Kávé Kálmán

    tag

    válasz Parci #51654 üzenetére

    Na ígértem mérést Caravelre. közben látom mindenki rendesen ráizgult a témára. Az üzemben küzdünk egy megfáradt szilárdtest relével :-). 10,5kW-ot próbálunk terelgetni a PID-del.

    Amíg a cimbi a drótokat meg a vezérlő panelt rendezgeti nekem pünkt bele fog férni két szimpla, meg egy mérés a Caravellel.

    ott lukadt ki a Ponte Vecchio

    K hőelem

    és kávé (így teljesen valósak a körülmények van előáztatásra is mód)

    folytköv

  • Kávé Kálmán

    tag

    válasz Parci #51654 üzenetére

    Well, a Caravel pid-elés diskurzust az alábbi videóval zárnám. Bocs Parci, kétségtelenül erős volt az "entrée"-m. Nem volt rosszindulatú (ahogy írtad), mindössze cinikus. Nem kicsit. Azért volt az, mert már tanácsokat adtam Neked Caravel témában, amiket valamiért elengedtél a füled mellett. A Caravel pid-elésének értelme is megkérdőjelezésre került. Mások is mondtak a róla itt véleményt, nagyjából pont a HB-n szajkózott "művészet eltolni a Caravellel az eszpresszót" értelműt.

    Szerintem az odavetett jelzőiddel, kijelentéseiddel erősen túlreagáltad a dolgot, ráadásul olyan területre tévedtél, ami Számodra - már megbocsáss, de - meglehetősen ingoványosnak bizonyult.

    Ahogy láttad a szenzor totál kikandikált a párnából. A "gép" épp fél órája volt üzemben (ennek jó a bimetálja). Kettő shot-ot elkészítettem vele, és kb 4 csésze vizet áthúztam rajta a mérés előtt. Jobban ez a "test" képtelen átmelegedni. Szerintem elég egyértelmű, hogy égett kávéízt ez a hőfok nem bír produkálni. Ha Neked ez sikerült, akkor lehet, hogy inkább a pörkölés a ludas, mert a pid-del is borzalmasan nehéz a vizet egy nyitott bojleresben 100 fok fölé melegíteni.

    https://www.youtube.com/watch?v=kItXdQG7TGA

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák