- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- ZIDOO médialejátszók
- Computex 2024: Itt a Strix Pointra épülő Zenbook S 16
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung QN800D: Neo QLED 8K tévét teszteltünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Hisense LCD és LED TV-k
- Nyomtató topik
- Megérkezett Magyarországra az LG 480 Hz-es OLED monitora
Hirdetés
-
Nem kap több frissítést a Wolcen: Lords of Mayhem
gp Szeptembertől a többjátékos mód már nem lesz elérhető.
-
Megtévesztő AI-kampányok ellen küzd az OpenAI
it Egyre több a megtévesztő tevékenység és kampány, ami az AI segítségével készül – néhányat már elkapott az OpenAI.
-
Ulefone Armor Pad 3 Pro - akkumulátor, lámpa, (tablet)
ma 33 280 mAh csak elég lesz bármire. És a régi hardver vagy szoftver?
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rastacsz
tag
válasz public NMY #114376 üzenetére
Faustino nagyjából egy átdizájnolt eureka mignon, abból is az 50mm-es késes.(azaz, a mignon olcsóbb, belépő gépei) Annál, ha nem a külalak a fontos, egy eureka sd is jobb, mert az legalább egy 65mm-es kést kapott, meg próbáltak a pangó ellen hatni. Igaz, hogy több embernek az a tapasztalata az sd-vel, hogy furcsán rezeg. Egy (talán) német srácnak konkrétan diszkógömb módjára forog az őrlés végén az őrleménytartó pohár.
SJ, major ismert, hogy milyen. Niche zerot pedig sokan várják, hogy elkopjon a benne lévő műanyag, ami idővel meg is fog történni, ahogy idővel a fém alkatrészek is elkopnak más őrlők esetén... a mazzer kony is műanyag bolygóművet használThere are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz hoffman_ #114389 üzenetére
Ezért sem értem, hogy minden tesztben azt nézik, hogy mennyi idő alatt őrölt le x gramm kávét.
Dedikált egy adagos őrlő esetén még kb 5-8 másodperc, míg rápumpálsz, hogy kijöjjön minden.
Mazzer esetén a sepregetés, ráindítás 15-20 másodperc.
És így már tényleg ott vagyunk, mintha egy kinu, je-plus lenne használatban, ezek pedig inkább a lassabbak. (a prémiumabb kézik között)
Még utána jön a pogácsa simogatás, gereblyézés, ami egyszer ennyi.
Szóval nekem nincs meg a nagy ellenszenv a kézik iránt, hiába harioval kezdtem. De nem féltem használni az akkus csavarozótThere are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz Warloo93 #114399 üzenetére
JX inkább univerzális a gyártója szerint, a JE kése pedig dedikált espresso.
@public NMY
Kvx fb csoportban nem te kérdeztél hasonlót, csak faustino helyett faustoval, meg már a ceado is előjött? Ezek erősen más kategóriák.@general & @zolnagy nekem nincs nagyon gondom az "utómunkával", csak mondtam, hogy az elektromos őrlő sem csak gombnyomás és kész, ha adagonként őrölsz.
Nekem viszont a garatban az utolsó 1,5-2g bent marad, ami ecsettel kijön ugyan, de még pormentesre tisztítom és 2-3 ráindítás is van, ami után újra seprés. Így nekem már tovább tart ez, mint az őrlés. Néha az alsó késtartó függőleges lapátait is leecsetelem.There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
-
rastacsz
tag
In hungary we don't say well done, nice job, we say de raértek bazmeg, and I think it's beautiful.
A gaggia classic fb csoportban van egy csóka, aki egy októberi vásárlású gc-t épít át/körbe. Azt nem teljesen értem, ezt viszont inkább.
Más
Kézi őrlők esetében mennyire szükséges a gördülő csapágyazás? A comandante c40 - re nem találtam, hogy sikló, vagy gördülő, a kinu és 1zpresso tudom, hogy golyós acél (kinu esetén rs, 1zpresso esetén zz) helor/option-o pedig kerámia csapágyas, de pl a lido sima sikló.There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
icm és qvik27
Oké, akkor egyszerűen csak sima golyós. Az ebben a méretben elvan az axiális terheléssel is(amit a kések között a kávé okoz) , a tekerés okozta radiális mellett. Úgyis az olcsóbbak csapágyfészke csak két ponton van megtámasztva.
Lido egyébként perselyes, de azt kiejtettem és a kinu, comandante is árban húzós, de főleg azért nem, mert espressohoz való késprofil.
Nekem pedig elsősorban filterre kellene egy (super jolly /ode/xeoleo/akirakoki őrlőknél is) olcsóbb, de stabil megoldás(max 60k, mint egy 64-es brewing kés ) amit nem kell még szitán áttolni.
Hario kézik kiestek, eléggé sok minden keletkezik, csak nem egységes őrlemény.
Néztem az avx kínálatát, de sokminden nem derül ki, csak az, hogy espressora filterre és mindenre jó.
Timemore c2, g1?
1zpresso jx-pro? Vagy?korábban is kéziben gondolkoztam, aztán lett belőle egy schärf xmill. Segítsetek, hogy ne legyen újra így
@parloc
Kvx adok-veszek facebook csoportban van egy 115-ös irányáron, de az alsó késtartót is leszedte a tulaj, úgy takarította/fotózta. Nem ismerem a fiorenzatot, nem tudom, hogy vissza lehet-e tenni normálisan, vagy utána szabályozni kell, különben üt a kés. Fragola tudja megmondani, hogy érdemes-e.[ Szerkesztve ]
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz vicces1 #114561 üzenetére
Képek alapján nem egy lefingott darab (volt) , de az a 945 a számlálón sokat nem jelent.
Jelszó ismerete nélküli is kb negyed óra nullázni:
Az adaghoz tartozó időt minimumra kell venni, ha 0.0 állítható be, akkor csak a dupla gombját kell nyomkodni, míg el nem éri az átfordulást és kész.
Ha nem állítható csak 0.05-re,vagy vmi, akkor a motor tápját addig ki kell kötni.
Vicces, hogy nem sikerül értelmesen hirdetni marketplace-en. Super Jolán, beceneve super Joly@Cathfaern
Köszi a tippet, a normcore nekem eddig ismeretlen volt.There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
Via fb\eureka sd owners.
Van pár felhasználó, akinek beáll az őrlemény a gépbe és nem jön ki, csak 0,3-0,5grammal kevesebb. Egy magyar srác pedig 0,7grammal szenved. (bár neki van egy niche zeroja is, biztos csak szabotálni akarja az eureka eladásokat )De a lagom mini is furcsán működik néha (közepes pörkölés, nagyobb, 48-as kés, ami elvileg espressohoz is használható)
[ Szerkesztve ]
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz vicces1 #114584 üzenetére
Nekem nem kell mondani, hogy mi a helyzet a mazzerrel.
Nagyjából háromszor nullázódik ki, amikor a kések cserések. (ha a dupla adag ~18g)
Az elírt hirdetés szerintem nem menő, főleg, hogy barista eszközös (valamennyire szakmai) csoportba rakta fel, legalábbis én ott láttam, nem a sima marketplace-en.@brumi1024
Jó drága kés lehet, erre ment el a Livi ára?
Mihez lesz?[ Szerkesztve ]
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz pető bá' #114632 üzenetére
Ez tegnap még fent volt a "barista eszköz piacon"
Arról a csúnya ajtóról megismerem.
Viszont jófogyáson már elkelt. Szóval emberünk keresett ötvenezret...
Amúgy hogy volt a hét elején 20? Leesett akamionrólpultról?Willhabenen olcsóbbak a majorok, mint a super jollyk, a minik meg még drágábbak. Ennyire gond, hogy nagy?
[ Szerkesztve ]
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
-
rastacsz
tag
válasz Parci #114679 üzenetére
olvastam, láttam párszor említve : Lehet gyorsabban is "érlelni" a friss pörkölést. Ha hűtés közben vizet permetezel a forró szemekre, akkor az 1-2 hét pár napra csökken. Hoffmann is beszélt róla az elmúlt hetekben feltett videói valamelyikében
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz Cathfaern #114689 üzenetére
Igen, mindenképpen csak annyi vízpermet mehet rá, ami el is párolog azonnal, különben kb azonnal kuka.
És ugyan, gyorsabban fogyasztásra kész, de hamarabb is "döglik." staling-re van vmi magyar kávés megfelelő?
Degassing is faster in water-quenched coffees with higher moisture content, but pore size distribution in the different coffee samples did not correlate with degassing behavior. Bean firmness, which increases with increasing moisture content, might have an influence on degassing. Air- and water-quenched coffees exhibit similar stability of most aroma compounds despite different degassing behavior. However, evolution of dimethyl trisulfide was different in coffees with increased water content. This suggests higher thiol oxidation rates, a factor that is cited to be related to a faster loss of freshness attributes. forrás: https://www.researchgate.net/publication/6222033_Influence_of_Water_Quench_Cooling_on_Degassing_and_Aroma_Stability_of_Roasted_CoffeeKis mintákra, ha 80-100grammos mintapörkölővel játszanék kipróbálnám, az úgyis elfogy gyorsan.
De mivel nem pörkölök, így csak reménykedem, hogy akiktől veszem a kávét, az sem.
Mondjuk kérdés, hogy mitől döglik meg egy-egy 250grammos csomag a felbontás utáni egy héten belül?There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz Bazsee71 #114692 üzenetére
Nekem minden mintapörkölő, a Belardi által kézzel tekert pár grammos, a háztartási, kínai villanyos levegős 100 grammos, de még a behmor, gene is, de a hottop ránézésre is klasszikus módon hűt. Az aillio már határeset a nagyobb kapacitásával. Nem is gondoltam, hogy vannak ilyenek, mint az ikawa. A rövid videó alapján gondoltam, hogy valamilyen közösségi finanszírozású
@SoundON
az itteni képeken látszik a helyeThere are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
Amikor a kritikusok háttal ülnek a moziban, de azt is a másik teremben teszik...
De cserébe a friss, 2-3 napos pörkölés mindig bomba és isteni.There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
Apu jeges verejtéke vagyok
[link]There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz mabandi1 #114750 üzenetére
Kb 12—13cm az átmérője, mint a doser. hamarosan eladó a mini?
@eastsider
Én most a tescos konyhai ecsetet próbálom. Eddig nem rossz, kisebb, mint az eddig használt egy hüvelykes, nem fordulnak az oldalsó szálak oldalra, nincs fém, ami a garatot összekaristolja. De hátránya, hogy a garatnyílás felső sarkaiban megmaradt őrleményt ezzel nem könnyű kiszedni, mint a szerteágazó/görbe szálú ecsettel. [kép]There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz Cathfaern #114763 üzenetére
Ezt fizetett hirdetésben tolják instán.
Lehet, hogy ultraturbo shot, na
Meg ez nem csoki, hanem citrombomba, ha egyáltalán valami világosabb etióp és nem a szenes "igazi olasz" pörkölés. Mamma Mia Marcello, what are you doing!?There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz mabandi1 #114769 üzenetére
ebbe a csodába bele/rámegy a doser kupakja, az ára rendkívül változatos, ahány webshop, annyi ár. Plusz, nem is mindig van.
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz paljoc #114782 üzenetére
A történet szereplői kitalált alakok, mindennemű egyezésük a valósággal csupán a véletlen műve.
Ez meg micsoda válasz és ügyfélkezelés?
Ezt úgy kell csinálni, hogy egy másik platformon leosztani a gyászba', hogy ezzel nincs semmi baj, különben is nem ért hozzá, meg a császártól kapott profil ilyen, az meg tökéletes, minden(ki) más a khaki.
Minden customer service 101 ezt tartalmazza, vagy nem?A történet szereplői kitalált alakok, mindennemű egyezésük a valósággal csupán a véletlen műve.
Amúgy nálam egy huzamosabb ideig tartó, világosabb pörköléses időszak után, egy espressohoz pörkölt, klasszikusabb vonal ilyesztően "semmilyen". Vagy csak nem szeretem a brazil kávékat.
Utána pl a roastopus black pearl, az etióp bombe + nikaraguai koa blendje felüdülés, az earl grey ízévelThere are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz iatti #114792 üzenetére
Pont ezt mondom, hogy ez ritka normális hozzáállás. Sok vállalkozó /cég tesz az ügyfeleire, csak legyen meg a bevétel, azt húzzon a 'csába az idióta vevő. Ha meg pampog, akkor teszek rá magasról, vagy még ki is osztom, de nem számít, mert úgyis van még más, aki igénybe veszi a szolgáltatásom/termékem.
Szóval az ügyfélorientált dolog nem mindenhol menő, de pl a flair, cafelat, kinu normális. Viszont az egyik elektromos őrlőket gyártó cég ügyfélszolgálata (lehet, hogy a cég nagysága miatt) sok panaszra azt írja vissza, hogy ó, sajnálattal veszik tudomásul, ez az első, hogy ilyen hibát jeleztek feléjük, utánajárnakThere are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz kzoltann #114985 üzenetére
Ezért duplán ki fognak tiltani. Meg az összes Zoltán nevűt is.
Pedig a csoport szabályzatát nem sérti(mert nincs, szóval lehet kivinni onnan témát, lehet más céget/kávét/eszközt, bármit ajánlani, stb.) Csak az önérzetét. (de ez biztos változni fog! Na nem a személyisége, hanem rittyent egy szabályzatot)
+itt a fórumon valaki elírta a vst-t.
B. meg rézmentes motorokat akar mindenbe. Még mindig nem vagyok benne biztos, hogy a kefementes motorra gondol-e, vagy tényleg alu tekercselésű motor után sóvárog...
Ja, a "proX" kosárral milyen kávét lehet főzni? Hát istenit!
ezekkel a tűgörgős kosarakkal?There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz WarLock07222 #114989 üzenetére
Ezt(et) is recegtetni kell, mint a molart? Hát már senki nem tud őrlőt gyártani?
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz eastsider #115355 üzenetére
Az az adado nagyon jó volt szerintem. Klasszikus espressohoz képest világos volt, de nagyon könnyen kezelhető, gyümölcsös, kellemesen savas.
______Kaptam viszont Guatemala huehuetenango-t, november 24-i pörkölés, de eddig bontatlan csomagban egy simítózáras tasakban 4-7°C-on volt.
"közepesen-sötét" pörkölés, ami nekem inkább sötét. Füstös, kesernyés ízek, nulla sav. Visszasírom a teesz omniroastját, pedig szenvedtem vele, de ezerszer élénkebb volt.
Lehet, hogy hideg vízzel kellene elkészíteniThere are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz sz.zs. #115389 üzenetére
Nem eszik olyan forrón.
Holnap még kitakarítom a gépet és kiderül, hogy mennyire vált be az alsó késtartó és kés közötti hézag kitöltő gyűrű.
Ugyanitt: super jollyra van valami hasonló, mármint az alsó késtartó és kés közötti átmenet képzésre?
(kaptam kölcsön egy sj-t és eddig a stark/xmill sokkal kényelmesebb. Például nem marad a babtartály helyén őrlendő kávé. Őrlés közben a nagyobb gép szubjektíven kellemesebb hangú, valsz alacsonyabb frekitartományban van a zaj csúcsa, még ha dB értékben nem is lenne számszerűen alacsonyabb, mérés nem történt, ez csak feltételezés)
Azt látom, hogy pl lagom P100 esetén is marad ott kávé, de alapból a 83-as mazzer esetén ott van egy zseb, 64-es esetén pedig ugyan a késtartón pihen a kés, de elég sok kávé marad, amit ecsettel ki kell kísérni.There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
-
rastacsz
tag
válasz Peti...(16v) #115395 üzenetére
[ Szerkesztve ]
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz sz.zs. #115415 üzenetére
A manual gombbal a többi őrlés megszakítása lehet a uC-n lévő szoftver verziójának különbsége is.
Én ezért preferálom az on-off kapcsolós vezérlést
Adagonként őrölve nem értem az időzítő és egyéb hokuszpokusz létjogosultságát. Ha tartályos-kávézós felhasználás, akkor az időzítős sántít nekem. Persze, egyszerűbb és főleg olcsóbb, mint súly alapján mérni, de pl nem 12 másodpercnyi őrleményt akarsz ihatóvá tenni, hanem 12 grammot.There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz rastacsz #115392 üzenetére
Az alumínium gyűrű parádésan lecsökkentette az alsó kés alatti őrlemény mennyiségét. Alsó késtartón megrekedt őrlemény. Alsó kés hátoldala.
Viszont a gyűrű méreteit szükség lehet módosítani, ha C-s, vagy hasonlóan agresszív profilú kés mellé kerül. B-hez lett méretezve, de annak ugye a kés legvékonyabb része is vastagabb, mint a C, vagy F profil esetén, így előfordulhat, hogy a belépő él részben fedésre kerül. Lásd a képen jelölt részt. Ezt lehet a gyűrű talpának a vastagságának csökkentésével orvosolni, vagy a belépő él szögét módosítani.Super jolly kés belépő él előtti maradék. Ezt óvatosan ecsettel ki lehet kísérni, de jobb volna nélküle.
Mazzer major/royal/stark/xmill gyűrűzött maradék.Ez pedig a shärf xmill tartály nélküli garat bizgentyű, ami kiválóan alkalmas adagonkénti őrlésre.
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz hoffman_ #115423 üzenetére
Úgy érted, hogy a gyűrű fentebb emelné a kést és a felsővel érne össze?
Korábban lentebb csiszoltam az alsó talpat, így a kés alatti magasság 1,2mm, az 1,3 helyett. Így most van a gyűrűnek egy erős slipje induláskor, ami fémes cicergésben és jókora elfordulásban nyilvánul meg. Ez a B-nél nem volt meg, vagy csak a fine gyorsan kihézagolta.There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz hoffman_ #115426 üzenetére
A 151B jelű késhez az eredeti méretek találhatók a német fórumon. Ez a méretezés a 151A jelű késhez is jó kell, hogy legyen, mert annak a profilja laposabb. Azaz
a nyíllal jelölt rész vastagabb, ez a 3-1,3mm-es rész a gyűrűn. A 151C-nél már esélyes, hogy a minimum fog magasság kisebb, ezért belóghat a kávé útjába.
151F esetén most meg is teszi.Szóval az optimális az lenne, ha a 3mm-es méretet le lehetne venni pár tizeddel. Közben az alsó 1,3-as méret maradna, ahogy a belső 1-es is.
Egyébként a kopottabb B kés után az F nagyon átverős, mivel jóval kevesebb a finomabb szemcse, így másfél számmal lentebb tekertem a kést, ami miatt nagyon nem akart lefolyni, fél számmal fentebb (de a B-s joker álláshozképest még egy egésszel lentebb) még mindig 80 másodperc a lefolyás az 1:2 arányhoz.
[ Szerkesztve ]
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz sz.zs. #115428 üzenetére
Szerintem nem gáz, max egy tűreszelővel be kell igazítani, hogy ne takarjon. És ha az alsó, 1,3-as méret marad, akkor talán kevésbé forog el és így a helyén is marad. Vagy egy kis élelmiszeripari ragaccsal rögzíthető.
De az esztergályos amikor a ferde élt leszúrja, akkor ha kicsivel alá megy, az is jó. Csak a C-hez ki kellene mérned, hogy mi a tuti.There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz hoffman_ #115430 üzenetére
Szívesen. Remélem nem volt katyvasz
@Warloo93 az az árány naon dzsukel. Kérdés, hogy milyen 64-es kés megy bele, ha a mazzer szabvány, akkor jó, de a képeken pl egy jobbos és egy balos kés van.
Ugyanitt van a gyártónak egy érdekes példánya, csak nem tudom, miért hátrafelé döntötték az egészet, vagy a babtartályt kellett volna fentebb tenni.@fragola.6035
A kés belső-alsó élletörése miatt csalóka lehet. Valahogy a felfekvési ponthoz kellene mérni egy magasságot a belépő él alsó pontjához.There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz fragola.6035 #115434 üzenetére
Sík felületre (bázisasztalra) lerakva, az őrlő felület fölfele néz. Egy saccvassal, de egy sima fém vonalzó is elegendő, a háromszög minimumát meg kell mérni a bázisasztalhoz képest.(a mérőóra overkill) A parallaxis hiba nem számít, ha mindkettő kés esetén ugyanolyan helytelenül mérünk
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz fragola.6035 #115445 üzenetére
Pont így.
A késtartók felszabályozását van aki kiérzi a kávén? Meg nem mindegy hogy az espresso tartomány 4 vagy csak 3 ricni?
Minden apróság számít. De nélküle sem sokkal rosszabb.
Nekem amúgy azért fontos, hogy ami nincs odakötve, azt nem kell onnan kivésni. Meg nem a kokain/arany árában mért gesha vagy egyéb ritkább kávéval van feltöltve.
Meg esetleg nem rohad benne egy pár hónapot egy 85+ pontos specialty kávé, ami egy rosszabbul sikerült pörkölés miatt hoz egy erős omnia szintet és eregeti a füstös aromáját.Gondolkozom a felső késtartó és az állítógyűrű közé egy teflon alátéten is, hátha azzal lehetne könnyebben finoman állítani, mert a mazzernek ez a gyenge pontja, főleg ha 4 rugós.
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz beleriand72 #115440 üzenetére
Béla te vagy az?
Amúgy a design kicsit gagyibb, meg a fordító programos sántító angol rettenet, de ne felejtsük, hogy a nagyok is Kínában gyártatnak. A kérdés mindig a minőségbiztosítás.
A df64-gyel is sok meló van, míg tényleg low retention lesz. Olcsó, de foglalkozni kell még vele.
Meg ott volt a lagom mini első verziójának (kicsi fekete nyomógomb, az option-O oldalán is az a kép volt) kínai verziója, amire @WarLock07222 rákérdezett az option-Os srácnál. De az pl nem volt annyival olcsóbb, hogy megérje megvenni az eredeti helyett. Szóval az ár is számít.[ Szerkesztve ]
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz WarLock07222 #115466 üzenetére
Röviden: Holttér minimalizálás.
Ízben nem ad, vagy vesz el semmit. Csak az a minimális sem oxidálódik benne.
A fehér, piros, rózsaszín festék a házon sem tesz hozzá az őrlemény minőségéhez.
Vagy esetleg a dlc, tin, tialn bevonat a késeken mennyire módosít a szemcseeloszláson?There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
nemrég hallottam, de nem értem a sztorit:
Világos/filter pörkölés, de filterrel készítve semmi-lapos. 1:2-es, 9 báron csapolt majdnem a klasszikus, "szabály szerinti" espressonak elkészítve viszont tökéletes, gyümölcsös ÉS a sötét pörkölésekre jobban jellemző csokis, krémes ízvilág.
Ez hogy?There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz sz.zs. #115522 üzenetére
Kérdezd már meg, hogy Kecskeméten melyik cég csinálja. Egy-egy ritkább /drágább kést szokás, de a köszörült profil rohadtul nem mindegy. A kopás pedig nem biztos, hogy egyenletes, így a profil torzulhat. Szóval vagy egy szűz, új kés, vagy gyártói terv alapján lehet(ne) csak felújítani. Nem olyan, mint a láncfűrész élezése, bár azt is szeretik a szervizesek megégetni és a mélységhatárolót sem ismerik.
@WarLock07222
Vigyázz, látnak, aztán repül a banhammer
Az aranyos daráló is hogy eltűnt.[ Szerkesztve ]
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz Melorin #115555 üzenetére
Most váltottam kávét egy "közepesen-
szenessötét" pörkölés után egy "espresso" pörkölés. Nagy mazzeren egy ricnivel finomabbra állítottam. A két kávé között egy hét van pörkölési időpontban.
A "ks" nem annyira könnyen adta magát, blooming szerűség nélkül nem akart átfolyni. Az espresso pöri pedig átzuhant.
Lange Rede kurzer Sinn: Az 1zpresso j-max könyvében lévő ajánlott tartomány közepén indulnék el, aztán a bronz leírását követve próbáld meg belőni a mennyiséget, időt. Ha n megy, akkor telefonon kérdezz rá, lehet, hogy ott van a tuti infó, amit nem mernek leírni. (mint a pro-x kosár esetén, hogy nem ajánlott nyitott karba rakni, vagy mi, bár attól még ugyanúgy csatornásodik, csak nem látni. De ha nem tudom nem fáj... Ahogy a nyálsláger is szólt )
A bronz amúgy is eléggé pazarlós, ha az ajánlott 1:1,5-ös arányt tartod.@lszlfrng
Ha a pohárban méred a hőmérsékletet, akkor az hiba.[ Szerkesztve ]
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
jó tudni, hogy mindannyian tévedésben élünk [kép]
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
oké, az én hibám, minek mentem oda, de rendesen ledobtam az ékszíjat
Emberünk 1 000 000Ft-ot hajlandó elkölteni a napi illy és Costaból készített kávéjára
Aztán az egyik korábbi rocketes kérdésnél megint fikáznak olyat, aki nem tagja a csoportnak, de a fórumjukon hirdetett egy rocket+ niche őrlőt, de neki lehet.
+ez a profitec/ecm téma is hirtelen kitört belőleSzevasz Béla! Vennék tőled 260-ért eurót én is
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz qvik27 #115756 üzenetére
Ti most miről diskuráltok?
B elismerte, hogy itt, a ph-n olvasta, azért rakta ki. Meg már amúgy is egy ideje leveleznek a gyártóval, csak kapóra jött.
Anno az Amalfi őrlő is ugyanez volt. Csak az neki is durva koppintás és azt már nem vállalja be, hogy itt (is) leszólják.
A hario durva koppintása, a "rio" viszont nem érdekli, mert a hariot utálja? Kérdezem, nem állítom. (Én viszont tényleg nem kedvelem a hariot.)
Nekem a felicita arc lopása sem jött be, ahogy Kávé Kálmán írta, hogy az eszköz kommunikációja felfedte az amúgy is nyilvánvalót, hogy a reverse engineering igazából egy ctrl+c, ctrl+v-ben végződött(, vagyis schmittelve lett) . De sokan vették a mérleget külföldön is és nem is tudnak arról, hogy acaia volt, csak örülnek, hogy olcsó...There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
@qvik27 azt a tpftgfdyx törvényt nem vágtam, de most sincs erőm újra nekiesni, elég nekem a tnm rendelet, meg az építéshez kapcsolódó egyéb jogi szöveg. De akkor arra írtad, hogy 700-ért rakta ki, aztán lett 970? Fordult már elő, hogy beharangozás után, amikor vám, áfa, ker. árrés ráment, már 10-20%-kal több volt + eur-usd/huf korrekció. A df64-gyel is érdemes úgy kalkulálni, hogy a 120-130-as ár csak exhas, aztán a webshopban meg lett volna valami, de inkább a belga árhoz közelebb, még ha alatta is maradt volna
ON
régóta érdekel, hogy kinek mi a daily driver kávé, amit minden nap szívesen fogyaszt?
Főleg abból az irányból érdekel, hogy costa (jó esetben szemes) kávé után gondolkoznak emberek 1 000 000Ft-ot elkölteni kavékészítő eszközökre.There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz Bazsee71 #115806 üzenetére
Hogy klasszikust idézzek: "xarok a farmra" már megvan az AA++ energetikai tanúsítvány és ha megvan az árnyékolás, meg a dokumentáció is össze lesz állítva, akkor a német Passivhaus Institut tanúsítványa is meglesz. A múlt heti mínusz tizen fokokban jól vizsgázott a ház, a tegnapi szélvihart is bírta.
Csak az a baj, hogy a 2,5%-os zöld hitelhez túl korán kezdtük el az építkezést(illetve, az jött ki egy bő évvel később ) , így mi azt nem tudtuk igénybe venni, maradt a piaci, dupla annyi kamatra. Azt a 90kWh/(m2 a)-t bőven túl tudtuk teljesíteni, 15kWh/(m2a) alatt vagyunk.Remélem, rohadtul szigorítanak, mert az a 90-100-as érték rohadtul pazarló. És nincsenek mélyfelújítások, a már meglevő házak sokszor csak látszat korszerűsítésen esnek át.
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz Melorin #115851 üzenetére
Milyen kávét használsz?
RDT alkalmazva van? Ha igen, mennyi víz megy mennyi babhoz?
Mennyi a páratartalom a helyiségben ahol őrölsz?A rossz hírem, hogy villanyos őrlők is küzdenek az elektrosztatikus feltöltődéssel. Ha a rács/fésű bent van, akkor az őrlemény egy része is szeret bent rekedni.
Ezt lehet csökkenteni a nem túlzásba vitt víz adagolással.There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz Melorin #115865 üzenetére
Jófogyáson van fent most mindenféle mazzer. A piros, 3 fázisról üzemeltetettet csak akkor vedd meg, ha van a konyhában 3 fázis.
Amúgy a mini elektronikok, ha jól láttam a képeket, B jelűek, azaz a kartartó villa mögött van két poti, amivel az időzítőt tekergetheted, de az is használható.
Ja, tudok egy dittinget az ötvenes évekből, de azt 330-ért hirdetik, pár éves késekkel.
Itt az aprón is szokott lenni és a facebookon, kávés adásvételi csoportokban is sokszor van jobb őrlő.@qvik27
A maranos srác nagyon hirdet fb-n. Valaki vett már tőlük?
A casmot körüllengi a jó, de nekem eddig drágának tűnt, meg az a kategória volt, hogy kár belém, úgysem érzem, hogy milyen jó. Viszont mostanában mindenki úgy áraz, mintha arannyal vonnák be a szemeket, egyesével...
A hazai-nemzetközi pörkölők kávéi nem tudom hogyan viszonyulnak egymáshoz és hogyan érdemes beszerezni, közvetlenül a pörkölőtől, vagy kereskedőktől venni több félét?There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Milyen okostelefont vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- ZIDOO médialejátszók
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Horgász topik
- Computex 2024: Itt a Strix Pointra épülő Zenbook S 16
- Bemutatkozott a Moto G32 4G
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Windows 10
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Egészségmegőrzés, szépségápolás - BOLTI ÁR FELÉÉRT!
- IGAZI RITKASÁG: Számozott, limitált kiadású Assassin's Creed Valhalla Orlog Deluxe Edition
- Kerékpár matrica a legjobb minőségben azonnal! PH tagoknak 30% kedvezmény!
- BABOLAT AERO PRO TEAM 280 grammos teniszütő és labdaszedő
- Zero 9 (Techlife X6) elektromos roller (35km táv, 45km/h sebesség)
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs