Hirdetés

2019. február 17., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  PROHARDVER! interaktív  »  Jelentsd a csalókat (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-01-08 20:04:39

PROHARDVER!

CSAK az írjon, akit anyagi kár ért, CSAK az válaszoljon, akire panaszt tett
ami kell: üzletfél nickneve, apróhirdetés linkje + ok max 15 sorban
ha már jelentetted a Hardveraprón, akkor itt már nem kell
a válaszunk a hozzászólásodban lesz (link: "itt szóltam hozzá" doboz ikon)
ha a probléma megoldódott, írd meg az eredeti hsz-re válaszolva
a rendőrségi feljelentés menete 👮
más felhasználóról (kitiltásáról) adatvédelmi okokból nem adunk felvilágosítást

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20451) Geller72 válasza KEndre (#20448) üzenetére


Geller72
(PH! kedvence)

"A PH minden törvényes lehetőséget meglépett, amit megtehetett, a megoldás a büntető hatóságok kezében van."
-Ne vicceljünk már. Én nem a kormányinfót kérdeztem. :D.

(#20452) Geller72 válasza C64 (#20450) üzenetére


Geller72
(PH! kedvence)

"Üzleti szempontból ez nem lenne előnyös a PH-nak, mint a nyitott regisztráció. A PH érdeke az, hogy minél többen használják az oldalt..."

-Egy ilyen múltú csapatnak már vannak kötelezettségei. Komoly közösség épült köré, nem tekintheti tisztán az üzleti szempontokat a mérvadónak. Tudnék mutatni egész közelről olyan oldalt, ahol ma már a kutya sem jár.. Hasonló okok miatt. Mire levették a nagy mellényt, már késő volt..

-sg.hu
-Vatera
..etc..

(#20453) MK VII válasza C64 (#20450) üzenetére


MK VII
(PH! nagyúr)

És megint eljutottunk az üzlethez és a pénzhez.. Tudom pontosan, hogy ezért nem lépnek/léphetnek meg bizonyos dolgokat a felhasználók érdekében... Pont azért, hogy ne szenvedjenek belőle kárt. A becsapott megkárosított emberek pénze nem fontos.. Pont itt a lényeg... Nem nem tudnak fellépni ellene hanem nem akarnak, önös érdekből.. Mi az a "pár" megkárosított ember a sok új regisztrációkért cserébe? Járulékos veszteség.
Semmi nem fog változni.. A bánáti félék pedig nyugodtan bűnözhetnek tovább, mert láthatólag a rend "őreit" sem érdekli a dolog. Nem tehetnek semmit valószínűleg pont azért amit már egyik fórumtárs az előzőekben írt. Egyenlőbbek mint azok akiket megkárosítanak...

[ Szerkesztve ]

(#20454) C64 válasza Geller72 (#20452) üzenetére


C64
(őstag)

A közösség tartja fent az oldalt, kell velük törödni.... Minden cégnél a profit számít, mondj egy olyan céget ahol ez nem így van. Ha nem így lenne, akkor alapítványnak vagy non-profit vállalkozásnak hívnák.

Yᵒᵘ Oᶰˡʸ Lᶤᵛᵉ Oᶰᶜᵉ

(#20455) KEndre válasza Geller72 (#20443) üzenetére


KEndre
(HÁZIGAZDA)

http://feketemunka.eu/elado-samsung-galaxy-s6-edge-banati-richard-normannal/

Csak annyit kellene tenni, hogy a keresőbe beírná a vevő a nevet... :W

[ Szerkesztve ]

Légy óvatos, sokan pályáznak a nehezen megszerzett pénzedre!

(#20456) Kalandor válasza MK VII (#20453) üzenetére


Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog (1)

Verbális önkielégítés a bennfennteskedés és az áljólértesültség dagonyájában, aminek árát a mi becsületünkbe taposásból dzsentri Münchhausenként hitelezed meg magadnak. Nem tudsz te semmit.

Komolyan honnan az Istenből veszed a bátorságot ahhoz, hogy ilyenekkel vádolj bennünket? Agyrém. Endre is ma, szombaton rohant még a postára egy rendőrségi megkeresésre válasszal, hogy mihamarabb megkapják, amit tegnap este és ma raktunk össze.

Az arcképedet leszedtem, menj sivalkodni a többi egyentrollhoz.

(#20457) MK VII válasza Kalandor (#20456) üzenetére


MK VII
(PH! nagyúr)

Leszarom mit pofázol...
Tiltsatok ki azonnal, mert felbasz a retek hozzállásotok.
Ne kelljen 3 napot várnom a törlésemre!
Gondoltam, hogy te szedted le a képem Te cigány fattyú...
Csontig benyalhatsz... Undorító ami itt megy... Kurvák vagytok egytől egyig. Ugyan olyan bűnözők vagytok mint a bánáti haverotok!! Bűnpártolás mond-e valamit?

[ Szerkesztve ]

(#20458) Geller72 válasza C64 (#20454) üzenetére


Geller72
(PH! kedvence)

Persze. de van egy határ, amit tudni kell érezni, látni. A fentebb említett vtera is így gondolta, lexarta a 12+év reggel fent lévők kéréseit. A végén már reg nélkül is licitálhatott bárki, aztán te meg ott áltál egy eladatlan termékkel, csúsztál mondjuk 3 hetet egy ilyen majom miatt. Szó szerint könyörögtünk, hogy ez nem lesz jó. Semmi. Meg lehet nézni. Hullaszag.. Sg. Ezer kommentben írták, lúzereket, "szekeresviktorokat" ne engedjenek billentyűhöz. Leszarták. És most? 20 cikk, 2 komment. Villany leó. Én szeretek itt lenni. Régóta itt vagyok, a kezdetektől, nem végig ezzel a nickel. Nem szeretném, ha ez a szájt is menne a levesbe.. A modik oldaláról sokszor találkozom a nagy mellénnyel. egyre többször. De ez már nem ide való. Ha tényleg majd csak az számít, hogy sok legyen a reg, pörögjön a reklám, akkor már baj van. Azt hittem/gondoltam, a mentori programmal talán pont ezt akarják ballanszolni. Már nem vagyok biztos benne..

(#20459) Geller72 válasza KEndre (#20455) üzenetére


Geller72
(PH! kedvence)

Az a vevő, aki 4 havonta feljön ide és venni/eladni akar valamit? Most láttam először ezt az oldalt. :N

(#20460) shteer válasza Geller72 (#20459) üzenetére


shteer
(Jómunkásember)

Google, első találat

Én 14 éve vagyok itt de még nem baszattam át magam

G25 / G27 pedál adapter Fanatec kormányhoz eladó

(#20461) Kalandor válasza Geller72 (#20458) üzenetére


Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog (1)

Azt, hogy egy ötletet egyelőre nem csinálunk meg, azt kérlek ne hasonlítsd ahhoz, amikor más cég egy rossz ötletet megcsinált, logikailag nem stimmel.

Felmerült már itt is a meghívásos regisztráció, konkrétan én vetettem fel 2 hónapja legutóbb. Hirtelenjében egy világmegváltó, piszok jó ötletnek tűnik, csak amikor átgondolod, akkor rájössz, hogy így nyersen nem az.
Nagyon sok fejlesztés kellene ahhoz, hogy működjön a való életben is. Mert mondjuk tegyük fel, hogy valaki meghívására aki jött, az csalt. Akkor a meghívó kapjon máskor meghívásra lehetőséget? Ha ne, miért? Ha igen, miért, mikor, mennyit? Vagy büntessük is meg? Mikor, miért, mennyikre? Azért, hogy aztán jöjjenek a fotelforradalmár haverjai meg emailben tüntetni és modkert floodolni? Mit csinálunk azzal, ha valaki a meghívót árulja? Mi van akkor, ha utólag derült ki, hogy vette a meghívót? (tiltsuk ki? a meghívót is? stb.) És akkor még bele sem lendültem a problémákba, amik felmerülnek egy ilyen esetben. Rengeteg van, mind ki kell dolgozni, le kell fejleszteni, össze kell egyeztetni a meglevő funkciókkal, a hatásokat tudni kell előre.

(#20462) Geller72 válasza shteer (#20460) üzenetére


Geller72
(PH! kedvence)

Mi ketten személyesen is ismerjük egymást. Én ebben hiszek.

A tagról:?A google kidobja, mert ezer ügye van. De akinek csak 10-20 van, azt nem fogja, attól nem véd meg a google, sem a feketemunka weboldal. Ki kellene találni valami egyedi azonosítást, mert már én sem merek venni senkitől semmit, sem eladni. Meglátom, hogy újonc és már kezd a szőr meredezni a hátamon. Azt sem bánnám, ha lenne egy olyan egyszeri autentikáció/audit, ami alapján a hw apró tanúsítaná, ki az aki megbízható partner. Mert így én is csak olyannal üzletelek szinte, akit régről ismerek, vagy van komoly múltja, több száz csak pozitív feedbackje. :U előbb-utóbb meg kell lépni, mert bele fogunk fulladni a csalókba. Az előre utalástól meg mindenkit elijeszt ez az egész, noha az ebaynek és több oldalnak is ugyanez az alapja. Az utánvéttől a vevő is irtózik, mert több ezer ft lesz a csomag tranzit díja. Az eladó is, mert nekem is volt 10+ csomagom az elején, amit pistike nem vett át és én buktam az egészet. Azóta én nem utánvétezek. Előre utalás nincs és már patt helyzet is van. Jöhetne paypal, vagy ha már hw apró, rendes felület az adásvételeknek. Igen, akár paypellel. Nem a háttérben megkötött adásvételekkel. Ugyanúgy van fizetős része, mint bármelyik másik oldalnak. Akkor legyen olyan is, mint egy adásvétel oldal.

(#20463) Geller72 válasza Kalandor (#20461) üzenetére


Geller72
(PH! kedvence)

A hw apró tisztán üzlet. Ez szerintem tény. Nektek is és annak is, aki ott hirdet. Kiemelésekért, upokért fizetni kell, mint BÁRHOL máshol. Van a PH-n egy olyan mag, akinek a feedbackjei alapján lehetne olyan státusza, mint az egyedi rangok, csak megbízhatósági alapon. Ami pont ugyanolyan komplex lenne, mint a rangok. Azaz nem csak eladás/vétel után járó "piros pontok" alapján rangsorolná a tagokat, hanem a ph-n lévő egyéb tulajdonságai alapján is, azaz mondjuk eltelt idő, figyik, etc.

A megbízhatóság mindenkinek látható. Lekérdezhető. Hiba alapból MINDEN esetben tiltani az előre utalást. Olyannál is, akinek van több száz (a régi rendszerben akár ezer+) csak pozitív eredménye. Nekem special fájó pont volt hogy csak úgy, nulláról indult újra az új rendszer. Évek alatt jött össze az a becsület, ami egy karakterleütéssel nullává foszlott. De ennek ellenére a feedback rendszer alapján lehetne ugyanígy megbízhatóságot osztályozni. Mert tegyük fel, engem megkeres egy csaló, hogy ajánljam. Jó, keressen meg akárki. Eleve, akit nem ismerek azt elhajtom a picsba. Akkor is, ha pénzt ajánl. Hülyeségnek tartom, alapból gyanús lenne. Ki az az ökör, aki az évek alatt felépített becsületét egy ilyen fasz miatt eladná, Szerintem senki. Akit meg ismerek és még nincs reggelve, azt is úgy ajánlaná az ember, mint akit beviszel meghívóval egy torrent oldalra. Mondjuk pont úgy. Ha ismered, pontosan tudod, hogy mit várhatsz el tőle. Ha link, akkor úgy sem adom hozzá a beleegyezésem. Ha meg nem link, no para. Sokkal finomabb lenne a dolog, sokkal kevesebb lenne a csaló, hidd el. Nem olyan bonyolult ez, ugyanúgy egyszer kell megcsinálni jó, mint majdnem a hw aprót. :D ;] . Eleve érdekem nekem is, éppen ezért is adtam megint jelét annak a szándékomnak azzal a kis pénzzel, hogy a PH fontos nekem. Ha ehhez megint kell pénzt adnom, hogy biztonságos legyen, akkor megint adok. Meg lehet oldani, hogy csak az kerüljön be ebbe az adatbázisba, aki szán rá egy összeget. Nekem megérné. Ahogy most egy csillag van a nevem mellett, lehetne ott más is, ami azt igazolja, hogy megbízható vevő/eladó vagyok. Lehetne különböző színe, vagy egy szám, ami jelzi a szintet, mennyiséget. Akármi, ez már részletkérdés.

[ Szerkesztve ]

(#20464) laskr99 válasza Geller72 (#20462) üzenetére


laskr99
(PH! addikt)
LOGOUT blog (1)

Egy kis off:

Ha nem újonc de nincs sok pozitívja és nincs negatívja akkor üzletelnél vele?(lsd: én).

Keresek DFI Lanparty alaplapokat Socket A, Socket AM2 , Socket 478 és 775 foglalatokra, de más is érdekel!

(#20465) koxx válasza laskr99 (#20464) üzenetére


koxx
(MODERÁTOR)

Sokan azt nem fogják fel, hogy 0 napos pár órás újoncnak nem utalunk, amíg ez nem megy át addig... :( kb olyan szintű retard a beetető szöveg mint a nigériai csalásé.

(#20466) laskr99 válasza koxx (#20465) üzenetére


laskr99
(PH! addikt)
LOGOUT blog (1)

Hát igen. Én többre tartom a lelkiismeretem és a becsületem mint a pénzt. Inkább halok meg szegényen és becsületesen mint gazdagon becstelenül. Én egyszer utaltam előre de meg is kaptam a cuccot biztonságban. Eladni meg 1x utánvéttel. De én a személyes átvétel felé hajlok :D Nigériai csalást nem ismerem :F

Keresek DFI Lanparty alaplapokat Socket A, Socket AM2 , Socket 478 és 775 foglalatokra, de más is érdekel!

(#20467) Geller72 válasza laskr99 (#20464) üzenetére


Geller72
(PH! kedvence)

Pontosan ezért írtam azt, hogy több összetevő alapján.. Én személy szerint nem, de ezt eldönthetné mindenki maga. Viszont ha te is egy ellenőrzött tag lennél, akkor minden további nélkül üzletelnék veled, valamint ha paypallal tudnék fizetni nálad. Már több olyan "céggel" találkoztam, ahol nem volt elég a szig. számom, lakcímkártyám másolata, hanem bekérték a szül. anyakönyi kivonatomat. Na látod, azt nem lehet hamisítgatni, ellopni, de lehetne alapja egy erkölcsi is, vagy mindkettő. Akinek vaj van a füle mögött, nem menne bele.

(#20468) laskr99 válasza Geller72 (#20467) üzenetére


laskr99
(PH! addikt)
LOGOUT blog (1)

Nálam lehet Paypal, mivel van Paypalom :D Keveset üzletelek ezért nincs sok pirosom :D

Más: Szegény MK VII-et bírtam, kár hogy elgurult a gyógyszere.. :(

Keresek DFI Lanparty alaplapokat Socket A, Socket AM2 , Socket 478 és 775 foglalatokra, de más is érdekel!

(#20469) shteer válasza Geller72 (#20462) üzenetére


shteer
(Jómunkásember)

Igen, mi megoldottuk a ritkán kis távolságnak köszönhetően :K adni-venni is lehet ésszel meg anélkül

Amúgy utánvételre a jofogas háztól-házighoz hasonlót remélem mihamarabb bevezet a HA is, esetleg megspékelve egy futár előtti csomagbontási lehetőséggel. Nagyban növelné az utánvételezési biztonságot és kedvet.

G25 / G27 pedál adapter Fanatec kormányhoz eladó

(#20470) Geller72 válasza shteer (#20469) üzenetére


Geller72
(PH! kedvence)

"esetleg megspékelve egy futár előtti csomagbontási lehetőséggel. Nagyban növelné az utánvételezési biztonságot és kedvet.
Eladó Kalor 3 öntöttvas radiátor, 130+ tag"

- Na B+. ;] :P

(#20471) KEndre válasza pimmi (#194) üzenetére


KEndre
(HÁZIGAZDA)

Nem az újonc az alapprobléma, hanem hogy a csaló egy órája regisztrált, majd két óra múlva számláján van az előreutalás... :(

[ Szerkesztve ]

Légy óvatos, sokan pályáznak a nehezen megszerzett pénzedre!

(#20472) Geller72 válasza KEndre (#20471) üzenetére


Geller72
(PH! kedvence)

A probléma sokkal nagyobb, hogy a mostani tag még mindig itt van köztünk, nekem mindkét nap küldött megkeresést és gondolom még másik száz embernek. Tehát hónapok óta megvan a probléma, mégis ide irkál nekem privátba, ahelyett, hogy az anyja kavargatná a kocsonyát a konyhában..amit majd bevisz neki a sittre. Napi szinten százával verhet át éppen most is embereket. Mire várnak a zsaruk???

Nekem egy feljelentésem volt talán két éve. Bizonyítható volt a kár, a pontos összeg, a tagról mindent lehetett tudni, le volt dokumentálva és mégis megszűntétek a nyomozást. Aki meg a teszkóból kijön egy megkezdett milkával, aznap éjjel már előzetesben van. Ez a baj, nem az újoncok. A rendőri/törvényi impotencia. :(((

(#20473) kisza25 válasza shteer (#20460) üzenetére


kisza25
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Én 2x futottam bele csalóba, nem találtam róluk semmit elötte és 100+ pozitív értékelés is volt pl

Aki meg akar tenni valamit, az talál rá módot, aki nem az talál rá kifogást.

(#20474) shteer válasza Geller72 (#20470) üzenetére


shteer
(Jómunkásember)

Ja igen, combos futár legyen ;]

G25 / G27 pedál adapter Fanatec kormányhoz eladó

(#20475) AxBattler válasza laskr99 (#20468) üzenetére


AxBattler
(PH! félisten)

Ja, én is sajnálom... mondjuk nem értem, hogy ilyen esetekben, amikor tisztán látszik, hogy valakiből az ideg beszél, miért nem lehet az ideiglenes retorziókat alkalmazni? Azért lettek kitalálva, nem?
A végleges kitiltást pedig miért nem lehet fenntartani a valódi károkozóknak: csalóknak, közösségrombolóknak, zaklatóknak?
Jelen esetben egy olyan felhasználó lett lapátra téve (csakúgy, mint deja vu), aki egyébként tevékeny, hasznos tagja a közösségnek (elég megnézni a VGA-s topikokat), csak épp agyérgörcsöt kapott egy elég érzékeny, megosztó, sokakat felháborító téma kapcsán.

Gáz, hogy ennyire nincs különbségtétel, kellene nagyon a "miért moderáltuk?" topik. :(

És még egyszer, könyörgöm: ha már bevezettük a Hozzászólási jogosultság korlátozását / megvonását, akkor legyen disztingválás is! :R

.............................. "Cable management is for the weak!" ................................

(#20476) Geller72 válasza AxBattler (#20475) üzenetére


Geller72
(PH! kedvence)

Én sem értettem egyet Kalandor hozzászólásával, mégsem reagáltam le ilyen durván. Olvasd már vissza azt a kommentet azért... :Y .

(#20477) shteer válasza Geller72 (#20476) üzenetére


shteer
(Jómunkásember)

Már nem tudja

G25 / G27 pedál adapter Fanatec kormányhoz eladó

(#20478) Geller72 válasza shteer (#20477) üzenetére


Geller72
(PH! kedvence)

Dehogynem.. Nincs törölve a kommentje..

(#20479) koxx válasza AxBattler (#20475) üzenetére


koxx
(MODERÁTOR)

Ő már rég túllépte ezt a határt. Megérdemelten kapott bant.

(#20480) SunyaMacs


SunyaMacs
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nem tudom hogy van-e ilyen most, de ha újonc küld pl. 30 napnál újabb reggel privátot üzletelés céljából, akkor nem lehetne egy piros h2/h1 tagben figyelmeztetés és link ehhez a topikhoz(pl. nézz be ide...) az üzenet alatt?

•_•

(#20481) AxBattler válasza Geller72 (#20476) üzenetére


AxBattler
(PH! félisten)

Ja, hát nyilván a modiknak sem kell mindent eltűrniük... ennyi.
Kár ezért az egészért. :(

(#20479) koxx
Okés, valahol igazad van, de úgy emlékszem régebben inkább az volt a módi, hogy törölve lett 1-2 hsz, vagy thread, a résztvevők meg mentek a büntiben 1-2(-10) hétre (hónapra). Vagy csak én nem láttam eleget a "sűrűjéből"...

Mindegy, ez van.

[ Szerkesztve ]

.............................. "Cable management is for the weak!" ................................

(#20482) Kalandor válasza SunyaMacs (#20480) üzenetére


Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog (1)

Ennél sokkal szofisztikáltabb figyelmeztetés van és mégis előreutalnak neki.

BTW:

(#20483) AxBattler válasza Kalandor (#20482) üzenetére


AxBattler
(PH! félisten)

Ezt + pár hasonló művet igazán kirakhatnátok a HA nyitóoldalára!

Lehet nagyobb lenne a visszatartó ereje, mint "az apróbetűs rész"-nek... :K

[ Szerkesztve ]

.............................. "Cable management is for the weak!" ................................

(#20492) Iragam


Iragam
(újonc)

Sziasztok,

Én először használtam az oldalt, mindössze 2600 Ft-ot utaltam, de úgy tűnik, hiába.

Még várok egy napot, aztán jelentem, de gondolom teljesen feleslegesen.

A "rutinosoktól" a téma ("Soha ne utalj előre" ) megnevezésre utalva kérdezném, hogy akkor mi a megfelelő eljárás, figyelembe véve, hogy az eladó sem akarja feleslegesen kockáztatni a postaköltséget (az egyéb kellemetlenségekről nem is beszélve)..

Köszi előre is...

(#20494) koxx


koxx
(MODERÁTOR)

Srácok azért ez nem cset topik.

Útvonal

Fórumok  »  PROHARDVER! interaktív  »  Jelentsd a csalókat (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.