Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dzomba

    csendes tag

    Sziasztok!

    Lenne egy égető problémám. Kb 1 hónappal ez előtt köttettem be Invitel Adsl internet. Na már most jelenleg pesten lakom, de idáig vidéken éltem, és ott invitel volt a szolgáltató. 3 évig nem volt semmi gondom nettel. Szépen ment az utóbbi időben a 8Mbit.
    Miután felköltöztem kb 1 hónapot vártam mire T-comosok megcsinálták a telefont, és átköttethettem a netet. Akkor jött a felismerés hogy hirtelen csak 4 megás netem van. Kértem is szolgáltatót h ezen változtassunk (mivel 8mbitet számláznak...). Azóta kezdődtek a problémák. Állandóan szakadozik az internet. Van hogy 2-3 órát megy, aztán egyszer csak elszáll. Van hogy 10 percig se tudom újraéleszteni a kapcsolatot! Van hogy óránként többször elmegy, és szakaszosan tud csak visszajönni (hol rögtön, hol 5-10 perc).
    Na már most, ezt jeleztem a szolgáltatónak, és voltak szívesek lecserélni a modemet (Dlink 360R-ről ugyan arra...). Két napig szinte alig jelentkezett bármi probléma (1-1 pillanyatni kimaradás), de ma reggeltől megint kezdte. Egy SMC routerrel osztom szét netet, de azt kizártam mint hibaforrás, mert egy másik routerrel (egy régebbi dlink) sem működött a dolog. Az még a furcsa, hogy a router észre se veszi a szakadás. Status fül alatt Connected virít, közben a modemen az ADSL Link/Act folyamatosan villog (nem a forgalom miatt, úgy mint amikor bekapcsolod és szinkronizál a központtal).

    Az lenne a kérdésem, hogy okozhatja e a szakadásokat, hogy 8 megásra változtattam a csomagomat? Vagy mi lehet a probléma?

    SM50B-vel csináltam egy kis mérést, azt csatolom hátha valakinek többet mond mint nekem! Köszönöm a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák