Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hsrasus

    aktív tag

    Sziasztok!

    Azért fordulok ide, mert tanácsot szeretnék kérni net kapcsán. Hosszú évek óta UPC-s vagyok és alapvetően meg vagyok velük elégedve (előtte T-s voltam, illetve szüleim még mindig azok -röhejesen drágán kapnak nevetséges sebességet, valami 6Mbit 8ezerért- szóval róluk nincs jó véleményem). Csak internet érdekel, semmilyen más szolgáltatás nem izgat.
    Ha jól rémlik 60-as netről indultam, de ma már 240-es mert folyton emelték így-úgy kifolyólag.
    Ezt csak azért írtam le, mert szolgáltatói eszközként nálam szerencsére még nem a "szép, új, dizájnos, fehér" connectbox van, hanem egy ubee evw3226 bridge módban és arra rákötve a saját routerem, ami kiszolgál mindent. Személy szerint azt preferálnám, ha nem lenne semmi más, csak egy UTP kábel ami bejön és onnan majd én intézem, ahogy én akarom, vagy max egy modem, de végülis, így is megfelel. Ami a lényeg, h nem akarom, h a szolgáltató sz@rja felesleges WIFI jelet szórjon szét szennyezve és foglalva ezzel a csatornákat, illetve hogy menedzselje nálam a hálózatot, azt majd én vezérlem a saját eszközömmel.

    Eleddig 4460 vagy valami ilyesmi díjat fizettem havonta, de kb 2 hete kaptam egy levelet, h lejárt a hűségem, és ezért jövő hónaptól 4600 vagy ilyesmi összeget fogok fizetni. Ez eddig nem is lenne annyira érdekes, viszont a héten észrevettem, h mostanra elért hozzánkig is a DIGI, ami korábban nem volt, ugyanis a minap láttam egy DIGIs szerelőt a szomszédban, aki már le is cserélte a UPC-t (látom a wifi-jéről). Így felbuzdulva megnéztem a DIGI honlapján is és valóban, hozzánk FTTH-t húznának (de ott van csillagozva, h meg kell előtte nézetni, h lehet-e az 1000-est) elvileg 3100 pénzért.

    Hogy őszinte legyek nem az a típus vagyok aki a földhöz veri a seggét az 1000-es nettől, sztm már a 100-as is teljesen jó mindenre, persze a gyorsabb mindig jobb, de hát nem vagyunk egyformák ugye. Azonban azt figyelembe véve, h sokkal gyorsabb lenne a netem és évi szinten majd 20 ezerrel olcsóbb már elgondolkodtat, hisz hosszú távon ez tűnik jövőtállónak, nem pedig a UPC megoldása. Bónuszba bejön a képbe, h beáztunk, ezért idén mindenképp lesz némi tatarozás, tehát most nem fájna annyira, hogy fúrás-faragással járna a váltás. Ezek után ha feltételezzük, h váltok, akkor az alábbi kérdéseim lennének:

    1. Mennyire stabil Budapesten a 11. kerületben (Fraknó utca környéke) a DIGIs net szolgáltatás? Értem ez alatt, h szokott szakadozni? (A sebesség ingadozás nem olyan vészes, csak ha teljesen megszakad)
    2. Torrentezek, ugyanis a routeremre van kötve egy vinyó 0-24-ben, továbbá DDNS van beálítva, tervezek még VPN-t is. Lelkes amatőr vagyok hálózatok terén, így mindent próbálgatok, de azt olvastam, h DIGI-nél sokszor nem megy a torrent elsőre, illetve nem tudom, hogy ha váltok, akkor észre fogok venni mást is ami nem, vagy nem úgy működik ahogy UPC esetén (pl levelezés, amit olvastam még és elég gáz lenne, vagy épp jobban járok, mert most nem működik valami, amit edig nem vettem észre)?
    3. Ha jól sejtem, akkor egy optikai kábel fog hozzám bekötésre kerülni, ami azt jelenti, mindenhogy fúrniuk kell, h bejussanak, ugye (tehát nem lehet az, h kint a lépcsőházban a bejövő koaxot elvágják, majd rácuppanak és akkor nálam nem kell csinálni semmit, vagy ami még szintén nagyon faintos lenne, h hozzám már csak az UTP jön be a dobozukból, tehát mintha FTTB-t kapnék)?
    4. Amint beérnek, azonnal megállnak a szerelők és ott alakítanak ki helyet az eszköznek (arról majd később) vagy ha a fél lakáson át kell menni, mert ugyanoda kellene letenni a DIGI-s eszközt is, ahol a UPC-s van, akkor azt megcsinálják?
    5. Ha ez egy régi lakás és a most bent lévő koax is falon kívül megy az ubee-ig, amiben legalább 5 derékszöggel kell számolni (h esztétikusan legyen elvezetve és ne odabarmolva legyen), akkor is meg lehet oldani a bekötést? (lévén optikai kábel nem tudom mennyire lehet hajlítgatni)
    6. Benéztem a DIGI net fórumba, és hát vannak panaszok a kiadott eszközökre. Nekem mindenképp olyan kellene, amiben nincs WIFI, csak "átalakítja az optikát UTP-re". Ezt lehet külön kérni, vagy van olyan ONT, ami javasolt az én igényeimhez, ez a rész hogy szokott menni?

    Elsőre ezek lennének a kérdéseim és őszintén szólva leginkább a 2. és 5. ponttól tartok.

    Köszönöm szépen előre is a segítséget!
    Üdv:
    hs

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák