- TCL LCD és LED TV-k
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Gaming notebook topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen processzort vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Próbáld meg az alábbit:
FSB Strap to North Bridge: 333MHz
DRAM Timing Control: manual
5
5
5
18
auto
60
DRAM Static Read Control: disabled
Transaction Booster: manual
Az alatta megjelenő opciót pedig tedd 9-re
CPU Voltage: 1,23V körülre tedd kicsit több, vagy kevesebb lehet, de azt célozd meg.
Load-Line Calibration: Enabled
a 2 spread spectrumot pedig tedd disabled-re.
Első körben ez jutott eszembe, utána még finomítunk, sztem kevesebb északi híd fesz is elég lesz, de haladjunk lépésenként.
szerk.: biosból a legfrissebb, 1201-es van fent?[ Szerkesztve ]
Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
b0rZ
aktív tag
válasz kicsipapucs #36951 üzenetére
Igen, 1201. Koszi a tamogatast. Mara eleg volt, de holnap ujra nekiugrok!
-
törölt tag
11 perc Linx alapján kijelented, hogy stabil? Vagy csak menni megy aztán jóvan? Mert akkor ennyit az enyém is tud, többet is, pedig egy ritkafos darab.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz #90933760 #36953 üzenetére
Ez a kedves üzenet melyikünknek ment? Meg amúgy mért is kell a harc?
Először ki kéne ismernünk a cuccot, utána ráérünk fixálni a beállításokat.
4,2-n 1,3V-ot adott neki load, 4,0-n elég volt neki 1,168V is. Nagyon nincs finombeállítva a rendszer, majd a végén ráér éjszakákon át terhelni, addig meg igenis elég a 11 perc Linx.
De miért is magyarázkodom én neked?[ Szerkesztve ]
Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
törölt tag
válasz kicsipapucs #36954 üzenetére
Kérdezted, hogy 4 GHz-hez mennyit kér, ő mondta, hogy ennyit. Ott van mellette a 11 perces Linx kép, erre mondtam, hogy elég érdekes kijelenteni, hogy ennyin megfutja. De ha csak most méritek még ki akkor ok. Nem olvastam vissza.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
b0rZ
aktív tag
válasz kicsipapucs #36951 üzenetére
Ezeket belottem. A transaction booster-nel 0,1,2 allapotokat lehet kivalasztani, 9-et nem tudok beallitani. Most kezdjem el visszavenni a feszultsegeket?
-
törölt tag
Ki puffog, a viperákon kívül?
Csak kérdeztem, hogy ennyi Linx után te stabilnak tartod vagy csak megy aztán jóvan. Ezek szerint csak megy aztán jóvan. Akkor ok.[ Szerkesztve ]
-
őstag
A transaction boostert tedd disabledre akkor.
1,23V proccfesznél bekapcsolt llc mellett mekkora a terhelt vcore?
Ha stabil azokon a beállításokon, akkor csökkentsd a procc feszt addig, amíg instabil nem lesz, aztán lődd be az utsó stabil értékre és csökkentsd a többi komponens feszét, a VTT-t és az NB-t.
Ha valami nem tiszta, nyugodtan kérdezz!Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
b0rZ
aktív tag
válasz kicsipapucs #36961 üzenetére
Mindjart megnezem ezeket.
Most igy nez ki:
LLC Enabled
BIOS Vcore: 1.2875 V
Idle Vcore: 1.240 V
Load Vcore: 1.176 VSzerk.: A memoriakezeles lassabb lett (gondolom az idozitesek varialasa miatt) az spd szerinti beallitasnal ~8500MB/s olvasas volt, igy most csak ~7400MB/s-t mutat.
[ Szerkesztve ]
-
b0rZ
aktív tag
válasz kicsipapucs #36961 üzenetére
BIOS: 1.2375 V
Idle: 1.192-1.200 V
Load: 1.136 VDe igy 5 masodperc utan megall a linx.
-
őstag
Akkor valahol a 2 között lesz a végleges fix beállításod, keresd meg.
Azért lett lassabb az írás, mert disabledre raktuk a DRT-t, így viszont stabilabb lesz a gép, majd a végén újra kitesztelheted, hogy esetleg bírja-e 1-esen, akár 2-esen is.Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
sutaxx
tag
Sziasztok
Szeretnék vásárolni egy E8400 as processzort de csak C0 ás stepp eset tudnék most venni és a héten mindenképpen kéne a proci , a c0 -nak mekkor a tuning potenciálja ? egy GA-EP45 UD3RL ben mennyire tudom húzni ,hogy " kényelmesen " játszhassak vele ? üdv.
-
törölt tag
válasz sutaxx #36965 üzenetére
Ezt lehetetlen megmondani, mert van szar E0 és király C0 is. Ha a VID-et is tudod akkor kicsit közelebb vagyunk, de az se az igazi. A tuningolhatóság a valóságban derül ki.
Ha játszani akarsz akkor érdemesebb lenne jobb konfigba fektetni, ha mindenképp ebbe akarsz akkor 3.6 GHz-et meg fogja futni (többet is 90%-ban), az felett pedig jelentős javulást úgy se érsz el már, ami játék nem megy akkor se az nem fog normálisan menni 4.5 GHz-en se.
[ Szerkesztve ]
-
Töki bácsi
aktív tag
Sziasztok!
2008 óta megvan a kis E8200 procim, eddig semmi bajom nem volt vele soha, sőt! 3,6GHz-en jár 24/7 úgy, hogy alapfeszt kap. Nade... vettem egy Samsung 830 128GB SSD-t, és amióta feltelepítettem a w7-et összeomladozik a rendszer. Egyszer a böngésző, máskor a böngésző bővítményei, néha meg a gadgetek az asztalon, a legrosszabb a kékhalál. A gond megszűnik ha csökkentem az órajelet. Szerintetek mi lehet a gond?osu-no seishin
-
törölt tag
válasz Töki bácsi #36967 üzenetére
A húzott órajelből csökkentesz vagy az alap órajelből? Futtass Primeot.
-
törölt tag
válasz Töki bácsi #36969 üzenetére
És amióta SSD-d van (amire persze újra kellett telepítened a rendszered) azóta csinálja? Érdekes. Lehet csak véletlen egybeesés, sőt ha órajel csökkentésre megjavul akkor valószínű. Mivel a procit nem feszelted sehogy, nemhogy túl, ezért talán az alaplap. De lehet táp is. Hűtéssel minden rendben, hőfokok?
-
Töki bácsi
aktív tag
válasz #90933760 #36970 üzenetére
Én is először a véletlen egybeesésre gondoltam, de aztán rájöttem, hogy nem hiszek a véletlenekben
Igen, amióta SSD van, azóta csinálja.
Hűtéssel minden OK, nem melegszik semmi. A CM TX2 teszi a dolgát.
Nagyon szomorú lennék, ha "csak" eddig birta volna a proci... Direkt nem emeltem neki soha feszt, hogy tartós legyen.osu-no seishin
-
őstag
válasz Töki bácsi #36971 üzenetére
Tuti, hogy nincs baja a procinak, máshol keresném a hibát!
Szerintem csak valami BIOS beállítási hibád lesz.
A nem emeltél feszt mit jelent? Kézzel belőtt alapfeszt minden biod fesznél, vagy auton hagytál mindent?Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
Töki bácsi
aktív tag
válasz kicsipapucs #36972 üzenetére
Azt jelenti nálam, hogy a procit meghagytam a gyári feszültségértékén, de manuálisra állítottam. A többi feszültséget pedig egy vagy két egységgel emeltem, ahogy itt ajánlották a fórumban még jó pár éve.
osu-no seishin
-
törölt tag
válasz Töki bácsi #36973 üzenetére
Akkor írd le, hogy mennyivel emelted a többi feszültséget. Ha tudsz akkor dobhatsz fotót a beállításaidról is.
-
Töki bácsi
aktív tag
-
törölt tag
válasz Töki bácsi #36975 üzenetére
És ezen is meghal a gép, vagy ezen megy? És 450x8-on meg kihal, amin eddig nem?
Elsőnek is a Q-Tec tápegységed a nem ajánlott tápok listáján ott figyel. Csak mondom.
Mivel sok mindent nem lehet tenni, ki kell próbálni feszemelésre hogyan reagál a rendszer.
Visszarakni amin használtad (3.6 GHz ha jól láttam) emelni kicsit a procifeszt, hogy javul-e. Szerintem nem a proci lesz, de érdemes megnézni hogy ki lehessen zárni 100%-ra.
Ha nem javul akkor visszarakni őt és emelni az MCH meg az FSB feszen kicsit és megnézni mit reagál.
A ramok is húzva vannak?[ Szerkesztve ]
-
Töki bácsi
aktív tag
válasz #90933760 #36976 üzenetére
Ezen megy a gép, a 450 FSB-t nem bírja.
Tudom, a Q-Tec tápot már többször akartam cserélni, de még nem jutottam el addig. Viszont 4 éve tökéletesen működik vele húzott állapotban is.
Próbáltam már feszt is emelni, újra megpróbálom azért.
A ramok húzva vannak, 960on mennek, ahogy a képen is látszik. De az időzitésekbe nem tudok belépni, mert eddig ctrl+f1 volt a billentyűkombináció a gigabyte lapnál, de valahogy ez nem akar müködni, így azt nem tudom állítani.
Köszi a segítséget.osu-no seishin
-
Töki bácsi
aktív tag
Így sem akarja az igazságot... raktam rá plusz feszt, visszaraktam 3,6ra, de a superpi közben kékhalált halt. Ha nem javul meg, az sem akkor tragédia, mert 3,2-n is van élet
osu-no seishin
-
toyone
őstag
válasz Töki bácsi #36975 üzenetére
A PCI frekvenciáját Auto-ról tedd 100-ra.
A speciális beállításokat pedig úgy éred el hogy mikkor belépsz a biosba nyomsz Ctrl+F1-t és azután lépsz be a M.I.T menübe.Mindenki menekül valamibe | ❄️🗻🍁☀️🌊
-
szotadi
tag
Sziasztok!
Vásároltam egy Shuttle SG41J4 típusú barebone pc-t [link].
Nagyon lassúnak találtam a sz.gépet és CPU-Z és Aida 64 tesztprogramokkal leellenőriztem a működését, ezek nem megfelelő értékeket mutattak. Két különböző (más alaplapban hibátlanul működő) Intel C2D E8400-as processzort is kipróbáltam vele, de nem megfelelő órajelen működtek. Az egyik 1,2 Ghz-en 133Mhz FSB-n, a másik 2 Ghz-en 200Mhz FSB-n. Egyik sem működött a valós 3Ghz-es 333 Mhz FSB értéken. Ez a processzor a gyártói honlap szerint támogatott.
BIOS frissítés nem segített.
A gép amúgy még garanciás, holnap viszi a futár vissza a boltba.
Szeretném megkérdezni, hogy szerintetek mi lehet a hiba?[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
szotadi
tag
válasz kicsipapucs #36982 üzenetére
FSB (alapból 333, max 400), feszültségek.
CHIPSET Intel G41 + ICH7Már bedobozoltam, holnap elviszi a futár.
Szeretnék felkészülni a szerviz esetleges "a terméknek semmi baja" válaszára![ Szerkesztve ]
-
őstag
-
szotadi
tag
válasz kicsipapucs #36988 üzenetére
Aida 64 megvolt stress test miatt.
A többi programot nem próbáltam.
Mindkét processzor fater gépében(Asus alaplap pontos típust nem tudok) tökéletesen működött!!! -
őstag
válasz szotadi #36989 üzenetére
Már csak azért is valószínűsítem, hogy nem annyin megy, csak rosszul mutatja, mert nem tud lemenni egy E8400 133-as fsb-ig tuti, hogy nem! Amikor meg akartam nézni, meddig megy le az E8400-am, 3 db-ot próbáltam ki és 19-ig lemenni csak órákig tartó GTL állítgatás után tudott a proci! Nem hiszem, hogy annyin menne.
Nézd meg az Aida CPU információs fülénél, hogy ott is szart mutat-e.Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
szotadi
tag
válasz kicsipapucs #36990 üzenetére
Sajnos kipróbálni már nem tudom, becsomagoltam a holnapi elszállításra!
A bolt szervizesével már leleveleztem a problémámat, ő bios frissítést javasolt és közölte, hogy még nem találkozott ilyen hibával.
Csak azt nem értem, hogy elvileg ha belépek a BIOS-ba az energia gazdálkodás nem működik és maximumon megy a proci igaz? A fogyasztásmérő miért nem mért 65W-nál többet ??? -
őstag
-
szotadi
tag
válasz kicsipapucs #36992 üzenetére
OK!
Aida stress test nél is 60W körül volt ezért is gondolom, hogy hibás az alaplap.
Most jutott eszembe, hogy ubuntu 10.04-es live cd-n is kipróbáltuk a hardinfo [link]programot ugyan úgy 133-as FSB-t mutatott. -
nagyúr
válasz szotadi #36991 üzenetére
Ez E8400 max TDP-je a gyári specifikáció szerint 65W, ami teljes terhelésen értendő. Alapon tehát ennek csak kis részét veszi fel.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
shield
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tuningban. Elöljáróban annyit hogy sohasem húztam a cuccaimat. Kis ideig be voltam indulva egy QX9650-re és leakartam cserélni az E8400-at. Végül is meggyőztem magam hogy nem szabad már ennyit bele invesztálni a 775-ös konfigba. Most szeretném a 8400-at kicsit megjáratni. Amint itt is olvasom elég jól lehet húzni.
3600-on szeretném járatni, ehhez kérem a segítségeteket, nem szeretnék semmit sem tönkre vágni. Még a gyári hűtő van rajta, de már van komolyabb.A cuccaim: Core2DuoE8400 (stepping E0)
Gigabyte EP45-DS3,
Gigabyte GV-R777OC-1GD (rev 2.0 ),
OCZ Fatal1ty Edition 4GB (2x2GB) DDR2 800,
Chieftec 400W(a memória alap beállítása 6-6-6-18)
Segítségeteket előre is köszönöm
S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu
-
nagyúr
-
-
szotadi
tag
A bevizsgálás során az általam jelzett hiba nem jelentkezett.
Szerintem frissítették a BIOS-t és kész.
Valamint kaptam egy garanciális rendezés nevű papírost, amiben leírják, hogy minden szép és jó ezért javítani/cserélni nem kell. Az átvevőnél meg valaki aláírta helyettem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest