Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• KROK640

nagyúr

válasz t72killer #1953 üzenetére

Persze, a gazdagok rengeteg pénzt elvernek totális marhaságokra, egy autógyűjtemény cool dolog, de egyszerre csak egy autóban tud lenni (még két esetleg három autót / fő tudok realizálni de többet nem), vagy milliók festményekért, főleg manapság mikor fillérekből élethűbb és szebb képeket hozhatsz létre pár perc alatt? És még sorolhatnám, igencsak hosszú a sor.

"érdekes mód az egészségügy sokkal nehezebben elérhető az r=1 melós figurának, mint a 70-80as években" - azt tudtam, hogy amerikában ez gond, meg itthon is nagyon, de azt nem gondoltam volna, hogy Svájcban. Londonban vagy máshol Európa területén ez gond lenne.
    Persze, dupla meló mellett rohadt kevés lesz a szabadidő. Sajnos dolgoztam a 2000-es években egy olyan helyen, ahol reggel 9-től este 8-iog kellett bent lenni, szombaton is minden héten, és 2-3 hetente vasárnap is. Nagyon megromlott a kapcsolatom a barátnőmmel, teljesen leépültek a haveri kapcsolataim, hiába volt vadi új VGA-m az több hónaposan se látott még egy játékot se, a tennivalók, filmek, sorozatok minden iszonyúan rámgyűlt, az egész lakás jelentősen lerobbantabb lett mivel kb sosem volt időm vagy kedvem takarítani és így tovább. Jah és az élet is elkezdett többe kerülni, mivel időspórolás miatt elkezdtem rendelt kajákon élni, ami havi 20-25 rendelésnél már nem kis összeg. És hiába kerestem jobban, a hó végén semmivel sem volt több a zsebemben, csak már életem sem volt.
    Hasonlót élek át Ausztriában is, de ott tudom, hogyha vége a 2-3 hónapnak akkor hazajövök és vár rám 6-10 hónap semmit tevés. Pontosabban azt tevés amit akarok.

A másik amit sokan nem értenek meg mikor azt mondom, hogy én négyszeres fizetés mellett nem négyszer annyit teszek félre, hanem sokkal többet.
    példa : mondjuk a fizetésem 10%-át tudom eltenni minden hónapban. Ha megnégyszerezem a fizetésemet, azaz 400% lesz, a kiadásaim ugyanazok maradnak (sokan képtelenek ilyenkor fegyelmezni magukat) vagyis mostmár 310%-ot tudok elrakni havonta. De legyen, még ha kicsit emlekednek a kiadásaim akkor is mondjuk 280%-ot, 10 helyett. Az is 28× -osa.

De egyébként a sok szabadidőnél vagy az alapjövedelemnél sokan tiltakozni kezdenek, ha van időd és kedved, nézd végig, hogy mit kapok ebben a topicban. Fel sem merül az emberekben, hogy jobb lehet, jobbnak kéne lennie az életnek, hanem görcsösen ragaszkodnak ugyanahhoz.
    Szerencsére a legújabb generáció kezd másképp gondolkodni, úgy, ahogy én, így 40 körül, meg ahogy mindig is tettem. De ez még mindig eléggé szűk réteg, és az is fregmentálva.
    Az egyik kedvencem, ha ő nem dolgozik akkor mivel határozza meg magát? mondjuk a hobbijával? Áh, ugyan, az hülyeség. Többet lenni a családdal, vagy sportolni... jajj már hová gondolok.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák