Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz hobizoli #1655 üzenetére

    Amikor Cipruson éltem, akkor egyik júniusban a nagy meleg miatt mindent is jégkockával ittam. Nem csak én Zsani is a bárból. Aztán egyszer kiderült, hogy már mindketten hetek óta kóros hasmenéssel küzdünk ami sehogy sem akar elmúlni. A többiek meg nem. Hosszas sakkozás után rájöttünk, hogy a jégkocka az oka. (a többiek nem használtak, csak simán hűtőben tartották az italaikat). Mikor elmeséltük az egyik helyinek, nevetett és mondta, hogy persze, mert a jégkocka tengervízből van, 1-2db naponta nem vészes, de ha többet fogyasztassz akkor jön a hasmenés meg a hasfájás.
    De mást mondok, Protaras városban a csapok nagyon nagy részéből nem lehetett inni. Még a hotelszobák fürdőszobai csapjaiból sem. A tengertől 40-50 méterre nem volt ivóvíz. Helyette 133km-re a hegyekből hozták.
    Az ivóvíz az az Agros vagy Kykos nevű (mellesleg isteni jó) ásványvíz volt, 2 liter 1,95 euroért, bár sixpackban kijött olcsóbbra is az üvegár. És külön vízzel főztek a konyhák is. Az Agros és a Kykos onnan Ciprusról származó víz volt, a világ talán legmélyebb kútjai voltak fúrva fent a Throdos csúcsai között, és onnan hozták fel a vizet, majd drága logisztikával terítették az egész szigeten.
    Szóval szerintem ha 2015-ben ez egy EU-s országban még gond volt, akkor talán nem annyira triviális ez a probléma mégsem.

    Persze az is lehet, hogy csak a Görögök Ciprióták voltak balfékek.

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák