- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Androidos fejegységek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toobee
veterán
válasz bajnokpityu #36900 üzenetére
Én nem mértem semmit. Lehet, hogy ettől eltér ez az érték, de nagyjából ez a lényege. Nem vagyok tisztában a fogalmakkal, lehet, hogy a dinamika nélküliséget -ha hallanám-, döglöttségnek nevezném.
-
gyurczy
őstag
A döglött szoba kifejezés alatt a túlcsillapított szobát értik, ha jól olvastam:
Az, hogy hányra van szükséged, az egyéni ízlésedtől függ. Nem feltétlen kell megölni a szoba élő hangzását, mert minden olyan halottként fog szólni.
Ha valaha is tapasztaltad, hogy milyen a süketszoba vagy a visszhang-mentes szoba, akkor tudod, hogy miért olyan zavaró a túlzott zajcsillapítás. Szinte alig hallasz valamit, csak ha kizárólag szemben van a “hangkibocsátó”. Szükségünk van a visszhangokra, hogy halljunk magunkból valamit. (Szerk.: A profi stúdiókban például a padlót nem szokták csillapítani, mert a falak és a plafon általában szélessávű abszorber panelekkel, diffúzorokkal van ellátva – a padlón ráadásul így könnyű a rack-eket, nehéz eszközöket tologatni és pici élő hangzás is adott.) A természetes akusztika ugyanúgy fontos a fülünknek. Amint besétálsz a stúdiódba, azonnal hallod a zajcsillapítók okozta előnyös változást. Ha kezded úgy érezni, hogy ez valami másik világ, akkor valószínűleg túl sokat csillapítottál. Sokan szeretik a szoba akusztikáját úgy ahogy van, mert így jobban szól a saját hangszerük. Mások egy csendes, száraz hangú szobát akarnak. Az, hogy Te melyik táborba tartozol, csak tőled függ. Ne változtass az ízléseden!
-
ozzy711
őstag
Ezt nevezhetjük túlcsillapítottságnak is. Annak idején a szobámat tele pakoltam mindenféle szövet anyaggal szinte a teljes függőleges falfelületet. Szabályosan megijedtem, mikor bementem a szobába ( azt hiszem erre mondják, hogy "síri csend" ), úgyhogy gyorsan szabaddá kellett tennem egy-két falfelületet, mivel így nagyon gáz volt.
Érdekes módon a mélyhangokat pl. nem lehet túlcsillapítani, ( legalábbis egy szakcikkben ezt olvastam, de a saját tapasztalat is megerősített ) találtam ki ) viszont a mélyek csillapítása jótékony hatással van a magasabb ferekvenciákra is.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- iPhone topik
- Androidos fejegységek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom mobilszolgáltatások
- eBay-es kütyük kis pénzért
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Assetto Corsa Competizione
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest