- Házimozi belépő szinten
- Apple notebookok
- LG LCD és LED TV-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ohh, elég jónak tűnik az Oázis akciósorozata, köszönjük szépen!
Sétál a Hold a háztetőn, zsinóron húzza maga után a szívem.
-
-
Micsurin
nagyúr
Az 5700G-t miért is ajánlgatják? 16MB-al és 3.0-val mikor alig 3 presszókávé áráért ott az 5700X? Ha nem kell az APU gyakorlatilag még egy 5600X-el szemben sem venném meg.
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Predatorr
őstag
Készletkisöprés és túlárazás, mint minden héten. Annyira jó lenne néhány értelmes ajánlatot olvasni, de hamarabb találok a neten keresgélve, mint amennyi idő alatt elolvasom a ci... reklámot.
Oda kéne dobni címkéket, mint az újságokban, hogy „csak ennyi”, „alacsony árak”, stb, hátha több lenne a pali."Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
morcosharcos
csendes tag
Ha az inflációt nem követi egy jó kis defláció (azaz a gazdaság nem lép át jövőre egy elég súlyos recesszióba, ami nem valószínű annyira a jelen állás szerint), akkor nemigen lesznek covid előtti árak a belátható jövőben Magyarországon.
Elemlámpákkal, NiMH, Li-ion, Li-Poly akkukkal, töltőkkel kapcsolatban nyugodtan kérdezzetek priviben, tudásomhoz mérten próbálok segíteni....
-
clon
aktív tag
válasz
morcosharcos #5 üzenetére
Nem kell itten nagy szavakkal dobálódzni mert egyszerű a képlet HA emelkednek a fizetések akkor emelkednek az árak mindegy mennyi a benzin/áram/gáz ára azok miatt extra emelések lesznek.
-
Hokunda
aktív tag
Én megértem, hogy 275 ezer huf már nem nagy pénz, főleg nem a hírhedt 'gémer' szekcióban, de még az ellenségemnek se kívánnék ennyiért egy 3050-essel szerelt gépet, apróért lehet sokkal jobb teljesítményt elérni, de nem azzal a notórius fém-műanyag masszával amit 3050-nek hívtak és remélhetőleg feledésbe merül!
-
Komplikato
veterán
A Dynamic Evo XL-hez nem gyártanak vagy fognak gyártani mesh előlapot, mint a kis tesóhoz?
Az 5700G vitában csak annyit mondanék, hogy valamiért egyik shop oldalán SEM láttam jelezve, hogy NEM tudja a PCIe 4.0-át vele a gép. És igen, az alaplap leírásában benne van, amit pont azok nem fognak elolvasni, akik tájékozatlanok az ügyben. Sebességben meg kb. egy Ryzen 1700 környékén lehet?
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Krugszvele #7 üzenetére
Gamer tematikában beszéltem az 5700G-ről tekintve, hogy a felsorol hw-ek java nem átlag józsinak vannak. Már pedig ha Warcraft 2 vagy R6 Siege-től komolyabbat akarsz és tényleg játszós konfigot akkor a kutyát nem érdekli az APU. Már pedig az APU-n túl az 5700G hamvas lehelet amit egy 3600 is meg kezdve az L3-tól etc etc.
Komplikato ez meg a másik...
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
ASUS TUF AMD Game PC V2
Az a benne lévő RTX 3050 már amikor megjelent is gyenge volt.
Max LOL-ozásra alkalmas meg régi Szorsz engine-es játékok futtatására értelmes FPS mellett.
Próbálj meg vele egy Starfield-et ami még a 4080-at is megeszi reggelire.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / GFN / NUC 13 Pro / JBL / S3000 Pro / WH950NB
-
TeeBee73
őstag
válasz
Komplikato #9 üzenetére
Az 1700-nál kicsit gyorsabb lehet.
Ez csak egy 5600G viszonyatásképp:
"4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
-
gulyasa
őstag
Ezt sokan összetévesztik.
Az infláció csökkenése, nem okoz árcsökkenést - maximum ha negatív értékbe menne át, de azt már deflációnak neveznék...Az infláció csökkenése valójában azt jelenti, hogy onnantól lassabban emelkednek az árak. Ha növekszik, akkor felgyorsul az áremelkedés.
[ Szerkesztve ]
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, Tribit MoveBuds H1
-
Akula
őstag
Ezt én is vágom, mert az emelkedés lehet degresszív, lineáris, progresszív, stb., de attól még emelkedés. Csak nagyon sok minden nem indokolta ami történt az elmúlt időszakban, vagyis a mértékét. Inkább pánik, félrevezetés és emberi butaság eredménye, hogy jópáran kitűnően meggazdagodtak ebből, mások próbáltak túlélni és a nagy tömegek, mint lenni szokott, vesztesek lettek. Na, ezt kéne visszafordítani és sebészi pontosságú kártérítéseket eszközölni. Lennének tippjeim, de inkább nem folytatom, mert demagóggá válok.
"Akula Sub, ready for the deep!"
-
Akula
őstag
-
Pakmara
őstag
Tényleg 24e egy 50*50-es egérpad?
-
ledgeri
nagyúr
És most hol van az az emberke, aki kb minden nem balkezes egér cikkje alá beírja, hogy "de hát hol vannak a balkezes egerek?"!?
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Ismét becsuktam a szemem a Lian Li házak áránál.
Üzleti megbízhatóságom adott: Több, mint 15 év PH tagság + régi és új rendszerben csak pozitív értékelések!
-
Lokii
tag
Hát nem tudom , jobb kézzel használtam egeret aimbotz gyakorló pályán szörnyű volt, bármilyen más játékra, Eu4 , dungeon of the endless vagy endlesss dungeon, Euro Truck 2 meg American Truck, vissza rakom baloldalra
Amúgy jobb kezes vagyok de bal oldalhoz vagyok hozzá szokva egér téren 5 éves korom óta, előtte toltam jobbal is MOHAA , COD1 stbvel MOHAA talán legjobb az evvel való gyakorlásra. Vehicular combat játékok is jók erre a célra
Ettől függetlenül amikor Cs2brn gyakorolni fogok akkor gyakorló pályán megy a jobb kezes egér, de ha comp vagy versengő, akkor csak bal, mert bal kézzel nem mennek billentyűn a guggolásos kombók/manőverek
Need for speed world:0DARIUS0 , Battle.net: Dunna#2926
-
nubreed
veterán
válasz
morcosharcos #5 üzenetére
Meg azt tegyük hozzá és mindenki kapaszkodjon meg, hogy eléggé valószínű, hogy magyar forint az euróhoz képest be fog állni masszívan a 405-415 ft-os sávba, ha a jegybank tovább folytatja a kamatcsökkentési periódust. Márpedig ez várható, hiszen nem lehet a végtelenségig fenntartani a jelenlegi nem túl kedvező kamatkörnyezetet (értsd: ilyen drágán senkinek nem kell hitel). Ezt a pénzpiac be fogja árazni és ennek legnagyobb elszenvedője a forint lesz, ergo a mostani árakat is felejtse el mindenki, mert még drágább lesz minden.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
pandras83
senior tag
a géplak után elmentem szemet mosni, aztán visszaültem és jött a kalyiba
Cyberfuck Patchrunner
-
ledgeri
nagyúr
Megnézted te a cikk harmadik oldalának alsó képét/termékét/bejegyzését?
[ Szerkesztve ]
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Balkezes egér még csak-csak akad, de eleve nagyon szűk a kínálat.
Vertikális vezetéknélküli balkezes egér már alig van, a megfizethető kategóriában ugyanannak a pár típusnak az átcímkézéseit kapni nagyon széles ártartományban. Én 12 dollárért vettem, de megkaptam volna 50-ért is.
Márpedig vertikális kell...
További peobléma, hogy a balkezes egerek gombjai valamiért hardveresen meg vannak cserélve, holott a balkezesek többsége jó okkal a hagyományos gombkiosztás használja. Nem tudom, hogy ezt miért nem lehet magán az egéren átkapcsolni. (Az oprendszeres átváltás nem jó, mivel az a nem balkezes egereket és notebook esetén a tapilapot is megfordítja.)
Szóval: szívás a balkezeseknek. Mint általában.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
sb
veterán
válasz
Komplikato #9 üzenetére
Szerintem itt nagyon eltévedtetek. Játékon kívül single és multicore 60-75%-kal gyorsabb az 5700G egy 1700-asnál. Köze nincs a két procinak egymáshoz.
Én anno 2700-ról váltottam 5600G-re, ott is +45% és +25% a különbség, pedig 8 vs 6 mag. Különösen a single ugrás érezhető nagyon ott is. Pedig a 2. széria is jóval erősebb volt az elsőnél.
Játékban a cache miatt gyengébbek a G-s procik de azért ott sem annyira sz*r a helyzet. Computerbase teszt alapján pl. az 5700G 10%-al gyorsabb a 3600-nál. A 2700X-nél 25%-kal.
Kicsit meredek úgy nézni ezekre mintha semmire nem lennének jók.
-
Én azért használom balkezesként is hagyományos kiosztással az egeret, mert attól, hogy átkerül a bal kezembe, a gombok nem tükröződnek. Egyszerűen így marad természetes, így nem kell kétféle egérhasználatot megtanulni. Valójában soha egyetlen pillanatig nem merült fel bennem, hogy nem az oldalhoz, hanem az ujjaim elnevezéséhez kapcsolódna az egérhasználat.
Amúgy egyetlen balekezest sem ismerek, a balkezesnek kikiáltott, fordított kiosztást használná. Sokan viszont azért nem használnak balkezes egeret, mert a balkezes egeret a fordított gombkiosztás miatt nem szívesen használnák. Erre persze az a megoldás, hogy a hagyományos, szimmetrikus egér oldalfüggetlen -- csakhogy vertikális egérből fogalmilag kizárt a szimmetrikus.
A vertikális egér pedig nagy királyság! A feleségemnél egy kiírt műtétet előzött meg alig három hét használat alatt.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
sb
veterán
válasz
Komplikato #41 üzenetére
Így van. Mondjuk annak sincs túl sok haszna valós alkalmazásban.
Játékokban nem vagyok otthon, megérkezett már a hiperszuper directstorage pc-re aminek látható hatása is van?Ami nekem inkább érvágás lett volna, hogy ilyen módon a chipset felé is 3.0-ás PCIe megy a cpu-ból G-s proci esetén, azt a chipset pedig érhető módon csak lassabb, 2.0-ás sávokkal osztja tovább. Így 3-4. SSD-t már csak 2.0-án lehet rárakni. Persze valós hatása ennek is alig van de szúrta volna a szemem... ehhez képest viszont mivel dvga nem foglalt sávot így több SSD-t be lehetett rakni 3.0-án.
Nomeg 1, max 2db SSD-n felül igazából ez is csak passzió volt, sok kisebb volt a fiókban, gyakorlati use-case ebből is nulla valószínűleg.Hogy pozitívat is mondjak, a ramokkal/IF-fel viszont jól el lehetett játszani. 4000-4400MHz 1:1-ben elég korrekt.
De a lényeg az volt igazából, hogy a Ryzen 1000-2000 sorozat sehol nincs ezekhez. Valahol a 3000-5000 között vannak kb. ami nem csak ár/értékben, de abszolút erőben is elég jó. -
ledgeri
nagyúr
Ha sok tabot nyitsz egérközéppel linkről már nem annyira az...
Konzolnál, autós játéknál, a kontrolleren is jobb oldalt van gáz mindig, hogy akkor az angolszász területeken a forgalmat és járműveit ne is említsem. Nem annyira, de annyira nagy probléma...// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
sb
veterán
Lehet, hogy lassú vagyok, de továbbra sem értem.
Az angolszász autóknak szvsz nincs köze hozzá hiszen jobbosok is ugyanúgy ülnek be, mint más autókba. Ilyen alapon jobb kézzel kéne egerezni a balosoknak is.A középső gombos példa meg bennem is felmerült, de pont ellenkező irányba: mint ami a tükrözési igényt erősíti inkább.
Szvsz a mutatóujjal többet és jobban dolgozunk. Tehát nekem adja magát, hogy a jobb/bal gombokat is felcserélve használjuk. De akkor a középső gombos kérdés: azt ilyenkor balkezesek balos egéren melyik ujjal nyomják? Csakazértis középsővel, hogy ne tükrözve legyen?
-
ledgeri
nagyúr
Jó, az egerest -most láttam- hogy benéztem.... Konzolos él... Az autós, meg a váltás miatt lényeg!
Mindegy... Nem így fogjuk megoldani ezt a millió éves kérdést
...
[ Szerkesztve ]
-
tibaimp
nagyúr
Ezek az olcsóbb UHD monitorok mennyire jók játékra 1080p-n??
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
tibaimp
nagyúr
Ez igaz! Csakhogy az UHD a FullHD-nak éppen egész számú többszöröse, vagyis egy pixel helyett egymás mellett/alatt lesz látható 2x2 pixel, nem úgy mint a többi felbontás esetében! Bár az igaz, hogy ezt látnom kellene a saját szememmel, hogy mennyire lesz rossz, elmosott, pixeles, stb a kép játékok futása közben!
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
sb
veterán
A monitor felskálázás közben nem 2x2-re nagyít hanem mindenféle trükkel próbál normális képet csinálni belőle. Így valószínűleg elmossa majd élességet ami normál képeknél oké, de pl. szövegnél (HUD) nem jó.
A gpu-k tudnak olyat, hogy lineárisan skáláznak, tehát 2x2 pixelt tesz ki 1 pixel helyett. Gyk. 4K-ban küldi ki a képet a duplázott FHD képből. Így ott nem fog elmosódni/elromlani semmi az eredeti felbontáshoz képest, csak a pixelméret lesz 2x nagyobb a monitor normális pixeleihez képest. Gyk. ha megfelelően távolra ülsz tőle akkor pontosan azt fogod látni mint egy kisebb (vagy ugyanakkora) FHD monitoron.
Viszont ha játékról van szó szerintem ezt nem minden támogatja? De ebben nem vagyok benne... lehet, hogy hülyeség, mert a végén a kész FHD képet bármikor fel lehet nagyítani 2x-re.Ennek nézz utána és akkor monitorfüggetlen a dolog, minden UHD monitoron ugyanazt látod majd, nem attól függ hogy skáláz fel a monitor és mennyire rontja el.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Komponenseket, beviteli eszközöket, monitorokat és gamer PC-ket mutatunk be heti válogatásunkban.
- BMW topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Sorozatok
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Házimozi belépő szinten
- Xiaomi 12T - egytucat
- Apple notebookok
- LG LCD és LED TV-k
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- További aktív témák...
- Dell Latitude E5570, Laptop/Notebook, 15,6" HD, I5-6300U CPU, 8GB DDR3, 256GB SSD, WIN 10, Számla,
- Eladó konfig! I5 10500 256GB M.2 SSD 1TB HDD 16GB DDR4 RTX3060 12GB! AKCIÓ!
- Dell Latitude E5470, Laptop/Notebook, 14" FHD IPS, I5-6200U CPU, 8GB DDR3, 256GB SSD, WIN 10, Száml
- Eladó Shuttle XPC / i9-9900 / 128G DDR4 2666 / 2x1TB NVMe / hangtalan kompakt szerver
- Eladó játékgép, Arcade, Neo-Geo, Nintendo, Sega, pinball fx, van VIDEO, RGB-Design
Állásajánlatok
Cég: ABT Hungária Tanácsadó Kft.
Város: Budapest