Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szaszlaci

    addikt

    Korábban írtam egy meglehetősen pozitív áttekintást az ESCAM PVR008 beltéri PTZ IP kameráról. Jónak tűnt, és megelőlegeztem a bizalmat a nem tesztelt funkciókhoz is. Mert hát ha egy kínai kütyüben valamit nem teszteltünk le, akkor az biztosan működik is. Magától értetődően.
    Egy ideje élesben használom, így hát a következőket tapasztaltam.

    Áramkimaradás után elforgatja magát a végpontokba, de nem pont a korábbi helyzetbe áll vissza. Mondjuk nem nagy dolog.
    Az alkalmazás és a kamera szinergiája nem kifejezetten acélos. Indítás után csak akkor lehet elérni az élőképet, rögzített dolgokat, vagy a beállításokat, ha semmilyen funkció nem aktív. Különben be kell zárni, és újra elindítani, vagy fél tucatszor, és ha szerencsénk van, akkor egy pár pillanatig működőképes. De ha fut egy ideje az alkalmazás a háttérben, akkor viszont biztosan nem lesz használható, míg be nem zárjuk és újra el nem indítjuk. Na, ez az egy legalább megbízhatóan fog nem működni, tehát a várakozásoknak megfelelő, azaz tulajdonképpen megbízható!
    Oké, nem baj, legalább a lényegi dolgok működnek jól. Ja, nem, egyáltalán nem használhatóak, pedig elvileg minden frankó!
    Az online tárhely nem örök életű, tehát azért fizetni kellene. Rendben, erre azért lehetett számítani. (Azért próbálkoztam ismét ingyenes tárhellyel, de nem jártam sikerrel.)
    Csatoltam – a korábbi freemailos próbálkozásokkal szemben – egy hotmail email fiókhoz, aminek a "protokollja" benne van, elvileg oda is tudna küldeni dolgokat, de semmiféle üzenet megérkeztét nem sikerült elérnem.
    A telefonra jövő értesítések jönnek, de csak egy kicsi fényképet csatol róluk. Ráadásul csak egynéhány kép erejéig, utána ismétli, tehát visszanézni nem lehet érdemben. De az is jellemző, hogy kép nem is jön. De legalább random módon mozgást érzékel akkor is, ha nincs, méghozzá elég gyakran.
    Ellenben a valódi mozgásra adott válasza néha működik, de inkább nem. Az emberfelismerés pedig, ajtó fölé szerelve, hát, mondjuk úgy, hogy nem túl hatékony...

    Akkor nézzük memóriakártyával, hát na, nem úszom meg! Vettem is tíz darabot, itt Aprón, 500 Ft/db áron. Egy a tesz alatt szállt el, a másik meg a kamerában pár nap múlva, szóval úgy tűnik, ezzel se volt kimagasló szerencsém. De a többi legalább működik, mert azokat eddig nem használtam. Na de térjünk vissza, hiszen a kameráról van itt szó. Egy újraindítás és behelyezés után látja a kártyát, és ezután alapértelmezetten folyamatosan rögzíti a videót. Ez nekem nem igazán jó, szerencsére ki lehet kapcsolni. Különben olyan kitűnően erős processzor van a készülékben, hogy a videófelvételeket egyből rendkívül lassú diavetítéssé alakítja, ha bármi mozgás keletkezik a látóterében. No meg ilyenkor aztán tényleg szinte semmit nem lehet csinálni az alkalmazáson keresztül, annyira le van terhelve szegény, a videók visszanézése meg kiváltságnak számít, ha ekkor sikerül. Plusz öröm, hogy ilyen módban a mozgásérzékelés is, és az emberfelismerés is különösen ritkán aktiválódik – szinte soha –, annyira dolgozik szegény. A motoros emberkövetés ekkor pedig pszeudofunkció. (Mondjuk leginkább amúgy is.)

    Memóriakártya behelyezésekor bekapcsolja még azt a funkciót, hogy bizonyos időközönként készít egy fényképet. A legsűrűbb tíz másodpercenként, működik is, és nem terheli le annyira, hogy ne lehessen elérni. Ráadásul ha megtelik a hely, a régit törli. Na, végre egy hasznos funkció! – lenne, ha nem ejtettek volna egy végtelenül apró hibát. Nagyjából száz Megabájt erejéig menti a képeket, és nem hajlandó többet foglalni a kártyáról. Eredmény? Hát az, hogy ezt a területet naponta egy - két alkalommal újraírja, ami lehet, hogy elképzelhető, hogy nem túlontúl előnyös a kártya élettartamára nézve.

    Viszont dummy kamerának jó, sötétben bekapcsolnak a parázsló infra LED-ek is. Nem tűnik makettnek, hiszen technikailag nem is az, no ha gyakorlatilag meg de.
    Igazi kis tigris ez a kamera. Helye is lett volna a másik három nagymacska között, azaz a Négy Tigris piacon...

    ■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

Új hozzászólás Aktív témák