-
PROHARDVER!
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kornel
veterán
válasz grizlisandor #34940 üzenetére
A futárcégek is emeltek.
-
Kornel
veterán
A tesztet átnézve valószínűleg maradok a Nexen-nel.
Magas km futás, emelett mindenhol jó.A Kleber is erősen veszített a tapadásából 2 évesen, bár van benne ~40k km, és bőven van még benne profilmélységet tekintve.
-
Kornel
veterán
(5) Gépjárművön, mezőgazdasági vontatón, lassú járművön és pótkocsin az azonos tengelyen lévő kerekekre csak olyan gumiabroncsok szerelhetők, amelyeknek mérete, szerkezete, teherbírása, mintázati jellege (nyári, téli, illetőleg országúti, terep) azonos.
(6) A személygépkocsin a gumiabroncsoknak valamennyi tengelyen azonos szerkezetűeknek (egységesen vagy diagonál, vagy radiál) kell lenniük. Textilöves és acélöves radiál abroncsok vegyes használata esetén - függetlenül attól, hogy a jármű melyik tengelye a hajtott - az első tengely kerekeire kell szerelni a textilöves radiál abroncsokat.
Tehát nyugodtan lehet elől téli, hátul nyári, vagy fordítva, bár személy szerint nem ajánlanám. A négyévszakos gumi télinek számít, amennyiben rajta van a 3 hegycsúcs hópihe és/vagy a M+S jelzések.
-
Kornel
veterán
Egyértelműen Nexen, Árukeresőn olcsóbb, mint a Nankang
-
-
Kornel
veterán
válasz Hachiko95 #35762 üzenetére
Nyáron elvérezne.
Ahogy az általad linkelt teszt is említette.
Én használtam egy tavasszal Continental TS850-et, eléggé nyúlós volt, nyúlósabb, mint az eddigi négyévszakosaim (Apollo, Kleber).
Persze télen az jobb volt, de többször leírtam, hogy a dedikált téli Falken HS449 pedig rosszabb volt havon és jégen, mint az Apollo vagy a Kleber négyévszakosa. -
Kornel
veterán
válasz csomi1977 #35938 üzenetére
Pár éve vettem újan 175/65 R14 Continental Premium contact 5-öt. Egy darab gyári hibás volt, szemre és centír gépen tökéletes volt, de ha elől volt a hibás abroncs, akkor félrehúzott az autó. Hátra rakva eltűnt a hiba, átszerelés után is ahhoz az 1 db gumihoz volt köthető a jelenség.
Ha ez hátra kerül, észre sem veszem, és ugyanúgy tönkreteszi a hátsó csapágyat, hiába volt kicentírozva.
Szerencsére ezt bevizsgálás után cserélte a Continental, de más észre sem vette volna, sokkal durvább hatása volt, mint a kiegyensúlyozatlan keréknek.Amíg ember végzi a centírozást, addig minden művelet után más és más lesz az eredmény. Amikor a gyárban úgy fogják be a gépbe a felnit, hogy (akár csak belülről is) ottmarad a fogak nyoma az alufelnin, akkor vajon mennyire érdekli, hogy hova rakja a súlyt?
Ez egy költői kérdés volt, nem kell megválaszolni
-
Kornel
veterán
válasz Motion_Blur #35942 üzenetére
Ahová még bátran elviszem, az pont Fehérvár, Suzuki Barta, ugyan nem gumit cseréltettem, de kerekeket már többször, illetve normálisan be tudják állítani a futóművet is, ellenben a pesti szervizek többségével.
-
Kornel
veterán
válasz Csabroncka #35961 üzenetére
Ez valószínű.
-
Kornel
veterán
válasz brumi1024 #35970 üzenetére
Náluk is voltam, mindenképpen el akartak adni valamit, de már megvoltak a gumik (0 km-es címkés Falken HS449), felszerelés utáni napon az egyik leeresztett nullára, máshol javíttattam meg, az oldalfalon volt átszúrva a gumi. Az, hogy az eladó, a szállító cég, vagy a felrakáskor keletkezett a szándékos rongálás sosem fog kiderülni, de elég idegesítő volt.
-
Kornel
veterán
válasz Motion_Blur #36124 üzenetére
Így van.
-
Kornel
veterán
válasz Motion_Blur #36124 üzenetére
-
Kornel
veterán
válasz Kornel #36127 üzenetére
Persze hogy ne érje szó a ház elejét, az ország egyes részein, például a Zemplénben, Mecsekben, Szécsény környékén ennél 5 fokkal is hidegebb lehet átlagban, tehát ott ajánlott a dedikált téli gumi, ellenben Budapesten és nagyvárosokban már a télies négyévszakos is erős túlzás a fent linkelt időjárási viszonyokhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Teljesen új Bontatlan Amazon Echo Dot 5 Smart speaker Amazon Alexa fekete színben
- Teljesen Új Bontatlan Amazon Echo Spot (2024) Okos hangszóró - Fekete - bolti ár 35+
- Ciclosport CM 4.21HR kerékpár computer
- Hófehér Delonghi Dinamica ECAM 350.35.W automata kávéfőző
- Xiaomi Mi Smart Antibacterial (wifis) hideg párásító
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest