Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cucka

    addikt

    válasz Eastman #26021 üzenetére

    Szerintem ezek a 400 dolláros Gibsonok tuti nem amerikai gyártásúak, max. a végső összeszerelést fogják ott megcsinálni.
    Amúgy a Fender jött ki most a Professional sorozattal, ami leváltja az American Standard sorozatot, na arra már rá sincs írva, hogy Made In USA. Gondolom ezt minden államban törvény szabályozza, pont úgy, ahogy a Magyarországon becsomagolt dél amerikai paprikára is ráírhatják, hogy magyar termék.

    (#26034) BluEyes
    Nem hiszem, hogy egy hangszer árában a faanyag lenne a jelentős tétel. Hiába van CNC gép, utána kézzel le kell csiszolni a testet, festés szintén időigényes, aztán lakkot kézzel fel kell polírozni, bundokat kézzel kell bekalapálni, szintbe hozni.
    Ha nincs a gitáron semmi extra top, akkor nem hinném, hogy 20 dollárnál többe kerül a faanyag az egészben, ha ekkora tételben veszed, mint a Gibson. Na ehhez képest a polírozó meg bundkalapáló ember a Nashville-i gyárban megkeres óránként 12-14 dollárt, plusz a rezsi.
    Ja és valszeg ott nem annyira a Juanok meg Pedrok dolgoznak, arra tippelnék, hogy a Gibson gyár tele van be nem futott zenészekkel, pusztán azért, mert Nashville.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák