-
PROHARDVER!
Ha egy termék garanciális ügyintézésével kapcsolatban kérdezel, akkor a könnyebb segítségnyújtás érdekében adj meg minél többet a következő adatokból:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
asdf_
veterán
válasz lowzor #15374 üzenetére
Kerhetni kerhetsz, de ok ezt nem kotelesek honoralni. Ameddig a keszulek jelen es vasarlaskori _beszerzesi_ ara megegyezik, addig a boltnak kb. halalmindegy, hogy A termeket csereli, vagy B termeket kapsz, es rafizetsz (es ingerkuszobtol fugg, hogy mindket keszuleknek LG-nek kell-e lennie, vagy engednek mas markat is).
Ugyanakkor, en ugy veszem ki, mintha te az esemenyek utan loholnal, cserepapir utani munkalapot emlegetsz, ami nem eppen az igazi, mert a kisker mar lehet, reg lepapirozta az egeszet, es mar csak arra varnak, hogy az aru bejojjon (vagy mar bent is van) es elvigyed. Ha te mas keszuleket akartal volna a meghibasodott helyett, azt meg akkor kellett volna jelezned, amikor leadtad a cserere jogosito igazolast a vasarlas helyen, utolag szerintem mar hiaba kalimpalsz.[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
válasz lowzor #15394 üzenetére
Miert lenne ervenyes? Vasarlaskor lehet elallni, raadasul azt is csak tavollevok kozott kotott szerzodesnel. Ez meg egy jotallasos ugyintezes. Te most nem vasarolsz semmit, plane nem tavollevosen. Ha a masik tv amit szeretnel, az is LG, esetleg hivd fel az LG ugyfelszolgalatot, hatha oda tudnak hatni a boltra. De azzal, hogy kapsz egy dekara ugyanolyan tv-t, jogilag az teljesen franko, szavad es belekotni nem lehet, tehat barmi ettol eltero ajandek.
[ Szerkesztve ]
-
313313
addikt
válasz lowzor #15408 üzenetére
72 órába garanciális csere van csak. Ha személyesen veszed a terméket, nincs elálltál, 72 órán belül se...
72 óra azt jelenti, ha hibás a termék kapsz egy újat és nem javítanak. Ha nincs készleten az adott termék akkor jön a törekvés a 14 napra ha jól tudom.
Viszont mivel van jogod elállni a vásárlástól, mivel második olyan hibás készülék, az más dolog, hogy a bolt nem kötelezhető a visszavásárlásra...HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
Topikgazda
válasz lowzor #15408 üzenetére
Az nem 72 óra lesz, ha a kézhezvételt követő 3 munkanap. Viszont tisztán jogilag elállni a vásárlástól továbbra sem tudsz a 2. hibás készüléknél. Szerintem vázold fel a boltnak, hogy ugyanaz a hiba az új készüléknél is, úgy néz ki szériahiba, és ezért te nem szeretnéd ezt a terméket tovább használni és engedjék meg legalább a levásárlást.
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz lowzor #15418 üzenetére
Ne haragudj, de ezt elb*sztad.
Miután egy olyan országról van szó, ami pár éve gyakorlatilag még nem is volt, és elég sokan beszélik a magyar nyelvet, nem lenne hülyeség utánanézni, az ottani jogszabályoknak hátha.
De gondolom a javítás csere pénzvissza az alap ott is."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
asdf_
veterán
válasz lowzor #15430 üzenetére
Uj szamlat nem is kellett volna, de uj jotallasi jegyet igen, meg mondjuk eleve a csereigazolasbol egy peldanynak szerintem nalad is kellett volna maradni. Most kuldtek egy uj tv-t es ennyi, zero papirral?
A falon logo konyv, az magyar vasarlas eseten a vasarlok konyve lenne.
Szerintem kontaktolj az emaggal, hogy a hibas tv-d helyett kaptal egy ugyanolyan hibasat, vagy csereljenek hibatlanra, de te inkabb nem is eroltetned ezt az egeszet, kered vissza a zsetont. Ha nem hajlanak ra (cserere az elmondottak alapjan folosleges hajtani), akkor szerintem az Euuropai Fogyasztoi Kozpont lesz a baratod.
[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
válasz lowzor #15439 üzenetére
Europai ize, amit linkeltem, roman jogban nem vagyunk otthon. Remelem, hogy van olyan emailed, hangeelveteled, amellyel igazolni tudod, hogy az atveteltol szamitott 3 napon belul kerted a cseret, mert amikor ha vegre lesz papir -ha kell- akkor nem tudnak lepattintani egy javitassal a csere helyett.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz lowzor #15793 üzenetére
Igen.
"Elállás esetén a 14 napos időtartamon belül meg is kell érkeznie a visszaküldött terméknek az eladóhoz?
Elállás esetén kötelesek vagyunk a terméket haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni (postára adni, vagyis intézkedni az elküldés iránt) a vállalkozásnak. Az tehát nem elvárás, hogy termék vissza is érkezzen a vállalkozáshoz a 14 napon belül."
-
optikus
senior tag
válasz lowzor #16055 üzenetére
ezert nem visszuk szervizbe hanem oda ahol vettuk. lehet kicsit tovabb tart, de egymas kozt bunyozzak le ne a kedves vevo rohangaljon tanacstalanul.
huseges e vagy nem? elso evben vagy azon kivul vagy? vszinuleg kivul. akkor meg inkabb az elso pont szerint kellett volna cselekedni. az 1 even tuli garit ki adta? a telekom vagy a samu? aki adta azzal allasz jogi kapcsolatban igy annal kell kovetelodznod. az 1 even tuli gari feltetelei egesz masok mint az 1 even beluli, igazabol barmi lehet hisz onkent vallalt, el kell olvasnod a papirokat. az biztos hogy penzt nem fognak visszaadni, csere lesz valami mas tipusra. es meg akkor is orulhetsz mert az 1 even tulinal kb minden ajandek amit adnak..
Buy books not gear.
-
kisspepe
tag
válasz lowzor #16064 üzenetére
Az én esetem speciális. Mert hiába egy nagyobb több városban jelen lévő cég, nem hivatalos helyről szerezte be a telefont, így nem tud hova menni a csereutalvánnyal. Persze ezt csak most tudtam meg, mert én rendes Magyar gyári garis telefont kértem anno, és addig nem is volt vele gond, amíg nem adtak csereutalványt. Egyszer még alaplapot is cseréltek benne helyszínen.
[ Szerkesztve ]
-
optikus
senior tag
válasz lowzor #16061 üzenetére
majd rajossz.
ha az atvetel idopontja az 1 eves garin belul volt akkor az meg abba tartozik. ugy egyertelmu a dolog, cserekeszulek, ha nincs akkor vetelar vissza. ezen nincs mit cifrazni meg alkudozni. levasarlas, mas tipusura csere ajalngatasa eseten panaszkonyv.Buy books not gear.
-
313313
addikt
válasz lowzor #16081 üzenetére
Rendes T-Pontban voltál, vagy viszonteladó?
Célszerű Telekom által üzemeltetett T-pontba bemenni, ha több van adott településen/vonzáskörzetben a legnagyobba.
Rajtad kívül egy embertől hallottam hasonlót, de neki a vételárat visszaadták...HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
dethroner
veterán
válasz lowzor #16081 üzenetére
Várj, ez a telefon rendelkezik érvényes jótállási jeggyel? Ha igen, ott szerepelni-e kell hogy meddig él a garancia és ki állja a garit. Ilyen esetben szerintem neked nem a samsunggal kéne tárgyalnod, hanem az eladóval. Nekem pár éve volt egy hibás vga-m, többször javították, egy esetben még a gondok elején cserélték is. De a csere darab is rossz volt, kifutott darab volt, nem lehetett azonosra cserélni. Nem tudtak mást tenni, vissza kellett adniuk az árát. Ami több volt, mint amennyibe egy hasonló tudású új vga került volna. Elvileg javítás, csere ugyanolyan típusra amit köteles vagy elfogadni, ha ezt nem tudják teljesíteni, akkor vételár vissza.
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
válasz lowzor #16139 üzenetére
Jó 5 évvel ezelőtt én is egy iponos vga-val szenvedtem. Mivel azt hiszem annyit írnak a garis ügyekre hogy törekszenek 15 napon belül megoldani, de ezt nincs mivel elérni náluk sem. Ha vidéki vagy akkor írj, ha környékbeli, akkor én bemennék személyesen és addig nem jönnék el, amíg vagy egy vadiúj cserekártyát nem kapok, vagy egy hivatalos lepecsételt papírt arról hogy a kártya árát visszautalják a számlámra.
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
313313
addikt
válasz lowzor #16139 üzenetére
Kicsit konkrétabbakat is írhattál volna.
pl: Mikori vásárlás?dethroner: Ha a kártya elmúlt már egy éves, akkor a cég/gyártó feltételei a mérvadóak. Általában az 1 évesnél idősebb számítástechnikai termékek gariztatása nyúlik el akár 2-3 hónapra is. Te viszont nem tehetsz ellene semmit. Erre szoktuk mondani, egy év után minden ajándék.
[ Szerkesztve ]
HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
313313
addikt
válasz lowzor #16142 üzenetére
Akkor a gyártó/cég diktál.
Jogszabály csak az egy éven belüli garanciáztatást "szabályozza", de ott sincsenek olyan szigorú feltételek, mint mondjuk régen...
Valószínűleg kiküldték a kártyát a gyártónak, az meg idő, mire visszaér.HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
dethroner
veterán
válasz lowzor #16142 üzenetére
Mi az hogy nem tehetsz semmit? Milyen gyártóé a vga? Mennyi gariidőt adott rá az ipon? A gari feltételek között találsz olyat hogy a vásárlástól számított 1 év leteltével mehetsz a picsába? Szerintem nincs ilyen, így ugyanazok a jogok illetnek meg, mintha 4 napja vetted volna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mini PC
- Milyen processzort vegyek?
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- Formula-1
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest