Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• madgie

titán

válasz DonRazzino #18679 üzenetére

Én már nem akarok beleszólni, mert már unom a csörtét, de FEDman szerint a 18-55 jellemzően rekeszelve hordósítja a fókuszsíkot. Na nem zavaróan és nem többet, mint egy átlag zoom, inkább az az érdekes, hogy nyitott rekesszel nem annyira jellemző. Magyarul gond nélkül kettőnyócazik tájképnél, sőt, inkább azt csinálja, mert oda van optimalizálva ez az obi.. Ha meg nagyon kell a DoF, akkor meg nagyon megrekeszeli. De a köztes állásokban (ahová a DSLR érában megszokott fókuszproblémák miatt megszokásból teker az ember) a legrosszabb a 18-55. Ez jellemzően a sarkok felé okoz problémát, de ha picit átmegy az élesség a végtelenen, akkor pont a sarkok lesznek jobbak és a közepe életlen. Még egyszer, jellemzően f5.6 körül. Nála. Nyitva zsír.

• taranis

addikt

válasz DonRazzino #18679 üzenetére

Én meg nem értek az OIS működéséhez, nem merem 100%-ra állítani, hogy kizárólag a záridőtől függenek a rossz eredmények, lehet, hogy a rekesz nagysága is bejátszik, tudja a fene, ki kéne tesztelni, csak nincs most erre időm.
    A szervizelésre természetesen gondoltam, de ahhoz szeretném pontosabban tudni, hogy mi a gond, egyelőre teljesen véletlenszerűnek tűnik a hiba (tehát OIS + gyors záridő esetén is véletlenszerű). Ja meg a netet böngészve ez a 18-55 esetén nem ritka hiba ez, és van, akinek negyedszerre küldtek jó példányt, ez kicsit elgondolkodtat, hogy akarok e én ilyet. Jók amúgy a tapasztalatok a hazai szervizről?
    Egy szó mint száz, amíg nincs pontosabb infóm, addig inkább nem írok többet erről, nem szeretnék félrevezetni senkit, ill. madgie unalom általi elhalálozása megviselne, de ha megtörténik, támogatom a családot, így tisztességes.

[ Szerkesztve ]

colorizer.net

Új hozzászólás Aktív témák