Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • ronaldo

    őstag

    válasz Oliverda #28810 üzenetére

    A mai futamot lehetőségem volt igen objektíven szemlélni, mivel 1001 dolgom/gondom volt , így most a képernyő előtt habzó szájjal üvöltözés elmaradt.

    Ennek fényében írom amit írok: a képeid azt mutatják,hogy Hamilton úgy akart előzni, hogy nem volt hely.Massa védte a pozícióját. Ha az angol érezte, hogy egyszerűen nem létező résbe szeretne beférni (Rossi talán elfordult volna a Ducatival, de talán még neki is szűk lett volna), de ezt mégis megteszi, ráadásul hátrébb levő versenyzőként nem is fékez, mikor már tényleg látja, hogy ebből semmi jó nem sül ki, akkor nem értem mi a probléma. Vagy ha valaki egy előre láthatóan hülye manőverbe fog,akkor az elől levőnek félre kellene állnia, azzal, hogy "jólvan öcsi, bátor vagy,menjél"?

    Maldonado eset copy-paste, a talán tőled olvasható komment külön vicces volt, hogy "de hát Hamilton már a rázókőre is ráment" a célegyenes után. Persze, hogy ráment, mivel Maldonado az ideális íven autózott, nem volt hely az előzésre, de Hamiltont ez kevéssé zavarta, hogy véget ér a pálya. Megint ugyanaz a kérdés: ha valaki hülye manőverbe fog,akkor elvárja az elől haladótól,hogy elengedje?

    Nagy nehezen lehet ezen a pályán előzni, de nem úgy, ahogy Hamilton szerette volna. Ugyanis ahhoz nem elég egy gyorsabb autó, hanem egy apró hiba / figyelmetlenség az elől guruló versenyző részéről is kell. Márpedig mindkét esetben figyeltek a védekező versenyzők, így semmilyen hely nem volt ott, ahol Hamilton előzni akart.

    Ezt a "tökösködést" amit ő csinált, inkább az alagút után kellett volna. Ez a "bebújok mellé tempóból" stílus ott a legcélravezetőbb, no meg ott a legkisebb az esély az ütközésre, mivel a másik figura jobb híján max.levágja a kanyart. (Lásd Webber előzése). A többi helyen csak úgy lehet előzni - ahogy fentebb is írtam - ha a másik versenyző egy pillanatra elalszik. Ezt Massa meg Maldonado sem tette, így inkább Hamiltonnak türelmesebbnek kellett volna lennie. Érthető persze, hogy ideges volt, mert a futamon (meg a hétvégén) minden szarból sikerült rosszul kijönnie, de pont az ilyen dolgok lereagálása kéne hogy különbséget tegyen mondjuk közte, meg egy újonc Perez vagy Maldonado között.

Aktív témák