Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • djxp01

    senior tag

    Az utolsó utáni esélyt adva a G.Skill 128GB Falcon I.-es 3 éves SSDmnek, megkérdeznélek titeket, mielőtt lecserélném a holnapi napon egy új ssd-re :S

    A hiba annyi, hogy kb. 1 hétig látja a bios az SSD-t, viszont utána teljesen véletlenszerűen megszűnik létezni. Előtte ugyanazzal a FW-rel tökéletes volt, de most rájött a problematika., hogy már nem 1 évig, hanem 5-6 napig bírja az SSD, hogy eltűnjön a biosból. (utoljára 3 hónapja lett egy új hdd véve a gépbe, tehát semmi más új perifériát nem kötöttem a gépre mostanában)

    Más gépben sem látható az SSD a hiba után, se a biosban, semerre. 5 féle sata kábel 5 féle tápkábel, másik gépekben való megnézés is megvolt - alaplap bios a legfrissebb. Bebootolhatatlan a gép, ha bent van a Falcon (megáll az IDE detekciónál), vagy 5 perc várakozás után beenged a biosba, és ott SEMMILYEN SSD-t nem lát. Próbálkoztam AHCI móddal, IDE móddal. SATA3-as/ SATA2-es portra dugva, de semmi jel...

    Egy dolog "javítja" meg az SSD-t, az pedig az, ha firmware frissítéshez használandó jumpert rádugom a kis SSD-re, akkor újra látja a bios factory barefoot módban, ilyenkor csak a firmware frissítést lehet alkalmazni az SSD-re. Szépen ledarálom, cleanelem és utána újra rakom rá a 1819-es FW-t például, (próbálkoztam már a 2030-cal is , de semmi). FW frissítő jumper le és Windows újrarak.

    Ezután a bios tökéletesen látja, pöccre megy a win install. (AHCI és IDE módban is ráraktam a wint, de az se segített)

    A kérdés, annyi, hogy hogyan gátolhatnám meg a random biosból való eltűnést? Vagy felejtsem el ezt a Falcon I-est? (amúgy mindig kíméltem, minden átmeneti könyvtárat, cuccot a sima hdd-re tettem, lapozófile mindig off, tehát a felesleges írástól védtem mindig is. A sebessége soha nem ment 180/130 alá így 3 év után sem)

    A konfig amiben ez a "csodálatos" jelenlség lezajlik.: win7x64, i7-920@4Ghz,3x2gb Gskill 2000 ddr3 @ 1600 9-9-9-24, Asus P6X58D Premium, 5870, Corsair HX520, 1db 1.5 TB Hitatchi (sata3 porton), 1db 640gb WD Blue (sata2 porton), PIONEER DVD-RW DVR-216D sata2 porton. 1db USB2.0 trust USB hub.

    Semmilyen USB3-as eszközöm nincs bekötve, csak az USB2-es portokat használom. SATA3-ra csak a Hitatchi 1.5TB van kötve, mert az sata3-as.

    Billentyű sima PS/2-es. Egér USB-s.

    Ha valaki tud megoldást, annak komolyan "mondom" kitalálok valami jutalmat, mert nem szívesen fizetnék ki most 56ezret egy új SSD-re (vertex3). Meg mostmár újra belakni se szeretném a windowst, hogy 5-6 óra kemény program/játék telepítés után megint ezt játsza az SSD... (ja és nem garanciális már a Falcon) Köszönöm előre! :R

    regisztrált: 2005-07-05

Aktív témák