Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Jahno

    őstag

    válasz blueboi69 #83379 üzenetére

    Egyre több a felmérhető dolog, de még mindig kevés adat van ahhoz, hogy bármit 100%-ra megmondjunk. Enperáék felé volt egy szép banda, más fajta vírusokat keresve mindig ugyanonnan, szezonban és szezonon kívül 1 éven keresztül gyűjtötték a mintákat. Postán az ajtókilincstől kezdve a fene tudja min mentek végig a faluban törölgették pálcikával, aztán hűtő és irány a labor. Mérték a légcsatornákat meg amit el bírunk képzelni, pár 10 helyen, hogy mikor mutatható ki a vírus és meddig fertőzőképes. Volt rá idejük és mintavétel is. Itt ehhez képest még tapogatózás van.

    Viszont amint kiderülnek a gócpontok, azt megpróbáljuk felszámolni.

    Ha a terjedési mechanizmust nézzük, akkor a másik hasonlóan gyagya északi banda erősen sertésinfluenzával és madárinfluenzával fertőzött telepek környékén járkáltak ugyanígy körbekörbe és ott az lett a következtetés, hogy a levegőben még a teleptől 16 kilométerre is fertőzőképes mennyiség volt kimutatható a vírusból. Nyilván nagytakarítás, állomány bezúzása lett a vége, aztán mikor végeztek az egész ciánozással akkor napok múlva és kilométerekkel messzebb is még jelentős mennyiségű vírus volt kimutatható csak úgy a levegőben. Azért az nem kicsit para.

    Innentől lehet gondolkozni meddig lehet minimalizálni és mivel, mostani verziókkal szerencsére az van, hogy szabad levegőn nem laborkörülmények közt kevésbé életképes. És eleinte is mindenki enperáékat fikázta, hogy pfúúúúbaze nem csukják be az uszodát akkor ott fog terjedni igazán és végül nem jött be, de ez is utólag derült ki. Aztán változnak a módszerek és a vírus is.

    És lehet vakarni a fejünket, hacsak rá nem köhögött a dobozra meg egyebek, de elég nehezen derül majd ki, hogy pontosan ki és mitől fertőződött meg.

Új hozzászólás Aktív témák