Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Crus

    őstag

    válasz csuvicsuva #138469 üzenetére

    Nagyon is el tudom ismerni, amikor egy meleg/transz/egyéb kisebbségben levő ember életéről szól egy film/mű, vagyis a szexuális identitása FONTOS a történet szempontjából. Ott van pl. a "Philadelphia" Tom Hanks-szel, vagy játék fronton ott a TLOU 1-2, ahol aztán van leszbi, travó és macsó nő is. Meghajolok előttük, utóbbi életem legnagyszerűbb franchise-a.

    Ne hari', de a Nem tudom Hol Nem tudom Mikor Sehol és Mindenkor c. agymenésben nekem a leszbi csaj története semmit nem adott. Semmilyen érzelmet nem váltott ki belőlem a botrányos unalomcunamin kívül, meg persze azon a lerágott közhelyen kívül, hogy a kínai családok se újonganak azért, ha a lányuk nem heteró.
    Nálam viszont rendesen pörögnek a filmek/sorozatok, mert egyrészt éjjeli bagoly vagyok, másrészt a melóm is olyan, hogy meló mellett is gyakran megy valami.

    Persze, abban term. egyetértek, hogy sokkal nagyobb problémák is vannak a világban, mint, hogy egy filmben fillerként betolnak egy afgánt, hogy játsszon el egy norvég vikinget, de mivel az egyik hobbim az ilyen médiumok "nagyüzemi" fogyasztása, így kifejezetten zavar a téma túltolása. Mindez úgy, hogy volt meleg, biszex haverom és nem azért rúgtam őket kifelé, mert a szexuális identitásukkal gond lett volna, hanem elcsúszott csúnyán a balansz. (Ha ők kértek tőlem valamit, ugrottam, ott voltam segítettem, akkor is, ha elég nagy meló volt, de ha én kértem egy totálisan banális apróságot, baxtak rám.)

    Friss: Jönnek végre megint az Indiana Jones Lego készletek. Hivatalos oldalról a kedvcsináló kép: [link]
    Na most képzel el a meghallgatást, ahol átlagos emberként már esélyed sincs, mert a "mamutok" már checklistek alapján választanak ki arcokat melóra. Dehogy sajnálom a sráctól, hogy Legót reklámoz! Az a gond, hogy őt azért választottak reklámarcnak, hogy megfeleljenek egy kicsi, de annál nagyobb hanggal ordibáló csoportnak és nem azért, mert tehetséges/vagy neves hardcore Legós! És ez bizony a filmekben is egyre inkább így van... a tehetség sokadrangú! Meleg vagy? Néger vagy? Nő vagy? Kövér vagy? Tetejébe még fogyatékos is? Tiéd a szerep, akkor is, ha holt közöd nincs a karakterhez. (Már csak azt nem értem, hogy néger nőben ilyet miért nem talált a Lego?)

    Közben "fun" fact, hogy a Legó minősége az utóbbi 10 évben irgalmatlanul sokat romlott. A prezentáció megy, a kisebbségek tolása megy, de a minőséget meg elvitte a cica, pedig jó lenne, ha a Legó a minőségről lenne megint híres, nem arról, hogy milyen betegséggel rendelkező emberek a reklámarcai. A slusszpoén, hogy érdemes megnézni egy komolyabb Legós találkozót és belátni, hogy bő 95%-uk még mindig tök átlagos arc, akiknek mégis nem egy másik átlagos arc adja el a terméket, hanem valaki, akinek valami baja van.

    Ja ez amúgy megvan ugye?

    2024-től csak azok a filmek kaphatják meg az elismerést a "legjobb film" kategóriában, amelyeknél a stáb tagjai és a film szereplői között is szerepelnek különböző kisebbségek. A film szereplői között legalább egy főszereplőnek vagy jelentős mellékszereplőnek kell lenni, aki valamilyen faji/etnikai kisebbségből származik. Emellett a szereplők legalább 30 százalékának két alulreprezentált kisebbségből kell érkeznie, vagy a film témájának, központi történetének egy ilyen kisebbség ügyével kell foglalkoznia. A film készítése során pedig arra kell figyelni, hogy legalább két vezető pozícióban alulreprezentált csoportokból érkező emberek dolgozzanak, minimum hat másik stábtag tartozzon faji/etnikai kisebbséghez és a stáb 30 százaléka valamelyik alulreprezentált kisebbségi csoport tagja legyen.

    Nem, ez nem vicc.

    Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

Új hozzászólás Aktív témák