Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bobalazs

    nagyúr

    LOGOUT blog (1)

    válasz Csapoati #126720 üzenetére

    Az Epicet kb felvásárolta a Tencent, mivel a Fortnite népszerűsége kilőtt.
    Egy olyan fajta "játék tudományt" fejlesztenek ami arra öszpontosul hogy optimálisan megtartsa és kihasználja a játékosokat, nyomást gyakoroljon a fejlesztőkre hogy megfelelően időzített fizetős micropayment, paywall, time gate rendszert stb. vezessenek be, erről konferenciát is tartottak.

    A Tencentnek röhejes mennyiségű pénz áll rendelkezésére, a hosszú távú terveik megvalósítására. Nem fognak hezitálni abban hogy akár nagyobb játék stúdiokat felvásároljanak. A legjelentősebb szoftver piac támogatását élvezik, a kínai mobil játék iparét; és ezt ki is használják optimálisan, maximálisan.

    Van egy ismerősőm, aki a játékiparban dolgozott fordítóként, és volt hozzáférése kommunikációkhoz. Ez egy kisebb játékfejlesztő cég volt. Felajánlották hogy megveszik a játékot és a kínai piacra szabják. Kapnak egy fix összeget meg jogdíjakat. Bele akarunk szólni a fejlesztésbe, hogy a legszélesebb körben érjék el a piacot. Majd később rátértek a tartalom bevételszerzési modelljére.

    Tudatosan állítanak be paywallokat, vagy időzítőket amik fizetőssé tesznek játékokat. Mint pl az energiát nyújtó szolgáltatás, mondjuk hogy adott tárgyat olyan nehéz kifarmolni hogy 20 órába telne, de lámlám, 5$ért megteheted, hisz 5$ olcsó nem?

    Majd most 3 évvel később, mindenfelé megvesznek mindent, és mindenkit akit csak lehet hogy a csápjaikat rátapaszthassák.

    Szóval alapvetően az eddig évek során kialakult megfizeted a művészi darabokat (játékokat) típusú játékipart átalakítják a fizess hogy játszhass típusú gépezetté.
    Az Epic meg csak egy áldozat, illetve sellout, kivásárolt valami, az igazi gonosztevő a Tencent.

    Ezt csak azért írom hogy tisztába hozzam azokat akik nem értették mi a jelenlegi ellenszenv az Epiccel szemben.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák