- Apple notebookok
- TCL LCD és LED TV-k
- Dell notebook topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
saril
senior tag
válasz WestBam #75881 üzenetére
Fehér fény, nem kékes, nem túl sárgás ~5000K
CRI is fontos de itt is igaz ha a többi paraméter jó és tetszik akkor úgy is megveszem és amúgy is kizárja a magas CRI a magas fényerőt
Magas fényerő
Egyenletes fényeloszlás
Cserélhető akku
Beépített töltés
Vízállóság
PWM mentesség is fontos lenne, de nem szoktam annyira figyelni ha a többi paraméter OK
Jól elosztott fokozatok
Holdfény mód
Alacsony ár, persze ez ennyi kritérium után esélytelen...[ Szerkesztve ]
Akkupakkok készítését, javítását, szerszámgépek, rollerek, kerékpárok akkufelújítását vállalom. Eladóak 18650 Cellák!
-
bedvóter
tag
fehér fény (nem kékes, nem túl sárgás)
nem baj, ha van magas CRI-vel rendelkező LED is benne
magas fényerő
egyenletes fényeloszlás
vörös fény nem kell
UV se kell
fókuszálhatóság se kell
cserélhető akku fontos
beépített töltés nem létszükséglet
vízálló legyen
PWM mentes legyen
jól elosztott fokozatok
holdfény mód
valami ésszerű ára legyenAmikor egy vita során már mindenki hülyének néz engem, akkor biztos lehetek abban, hogy nekem van igazam.
-
Gargouille
őstag
Nem egyszerű, de talán így vannak sorban nálam:
- Meleg fény
- Egyenletes fényeloszlás
- Vízállóság
- Töltöttség visszajelzés
- Beépített töltés
- Jól elosztott fokozatokAmi eleve kizáró ok bármelyik lámpa esetén:
- Ha nem cserélhető az akku
- Műanyagból vanFejlámpát leginkább akkor használok, mikor szerelek, matatok valamit és arra már rájöttem, hogy a legbosszantóbb, ha nem egyenletes a fényeloszlás, hanem van egy erősebb spot.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
MittuDomain_
őstag
Nekem az alábbiak jutnak eszembe, nem fontossági sorrendben:
- ne egzotikus akku legyen (18650 preferált), ha 14500-as, akkor menjen sima elemmel is;
- ár/érték arány (ez a fetisizmusom, ha sorrendbe kell tenni, legelőre kerül);
- homogén flood fény, főleg közelre, szerelni használom (ha több ledes, mint pl az YLP Panda, akkor lehet spot is közte);
- neutrális vagy melegebb fény, 5500K-nél semmiképp ne legyen hidegebb (van hidegebb fényű fejlámpám is azért, éjszakai túrákra az is megfelel);
- high CRI (legalább 80), ha olyan dolgot kell szerelni fontos, hogy jól lássam a színeket;
- kényelmes fejpánt, amiba a lámpát több irányban is be lehet tenni (balkezes vagyok, ezért zavaró, hogy ha pl a nitecore fejlámpa van nálam és "fordítva" teszem be a pántba, alulra kerül az oldalkapcsoló);
- mágnes;
- beépített töltő (hosszabb nomád kirándulásokon, powerbankról etetni nagyon hasznos)Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
FBLLMAG
senior tag
A teljesség igénye nélkül.
- Nekem akad melegfehér fényű is (Nitecore UT27), semleges és hideg is. Alkalomtól függ.
- HCRI led is van. Közelre.
- A magas fényáramot nem díjjazom. Melegszik a fejlámpa, és csökkenti az üzemidőt a használata.
- A legtöbb esetben nincs szükségem magas fényerőre. Ha kell ott a rúdlámpa. 40 - 50 m -ig ezekkel is ellátok. Az erősebbek 6000 - 8000 cd fényerőre képesek.
- A legtöbb esetben a vörös fény felesleges. Hisz van rendes holdfény. Darazsak esetére azért van vörös fényű fejlámpám.
- RGB fényre nincs szükségem
- Az UV fény remek játék, de nincs rá szükségem fejlámpánál
- A 2 alsó LL lámpám fókuszálható. Sok esetben, ezeknek a fényük a leghasználhatóbb. Pl rakodásnál, pakolásnál, az egyenletes szórt fény nagyon használható. (A Nitecore NU25 UL is tud hasonlót, csak gyengébb)
- Közelre, szereléshez a 100° - 120° -os egyenletes szórt fény nagyon használható. A szemem sarkából látom pl a csavarokat az asztalon, széken. Tudom hova nyúljak.
- Manapság, mikor 2000 mAh -ás Li-Po akkukat szerelnek a fejlámpákba, már nem követelmény a cserélhető akku. Bár még mindig cserélhető akkus fejlámpa van nálam többségben.
- Beépìtett akku - nálam már 5 - 6 éve húzza az első NU 25 -ösöm.
- A legrosszabb is IPX4 -es, de természetbe inkább a magasabb IPX6, IPX7, IPX8 fejlámpáimmal mennék.
- PWM - NEM!!! Megfájdul a szemem, huzamosabb használat mellett (Energizer fejlámpákon kipróbálva).
- Ez a fokozatkérdés elég érdekes. Armytek, Zebralight fejlámpámnál elég sok fokozat közül tudok válogatni. Az Acebeam fokozatmentes. És néha jobb ha 2 - 3 fokozatot tartalmat a lámpa.
- Ha nincs vörös fény, kell a holdfény. És otthon, kirándulásnál, kempingben is jó ha van.
- Alacsony ár? Az Energizer fejlámpa 20 € alatti ára sem olcsó. 10 € -t sem adnék érte. 30 € körül már megvan a LL MH5. Ég és föld a használata. Inkább nyúlok a 10 € -val drágább LL -hez. A LL HF6R CORE 50€, IP68, digitális fókusz, 2000 mAh akku, energiaszint kijelzés, a homlokomhoz szilikonos, szivacsos résszel fekszik fel, dupla fejpánt a tarkón a jobb tartás végett. Ez is 100 g körül van a homlokomon. Mindenestül. A többi meg még könnyebb.Inkább tudjak zsebre vágni 1 - 2 +darabb fejlámpát a biztonság kedvéért. Én már semmiben sem bízok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Apple notebookok
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Gitáros topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Eredeti játékok OFF topik
- Dell notebook topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 1C robotporszívó feltörlőfunkcióval
- Eladó Krups Evidence One EA895N10 full automata darálós kávéfőző - garanciális időn belüli!
- 3 db Shelly Pro Dual Cover PM eladó
- TP-Link Tapo okos dugalj okoskonnektor Tapo P110M - ÚJ!!
- Transmitter BC49BQ Bluetooth autós MP3 lejátszó Fm LED kijelzővel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest